Barceloneta s uraganskih 7:0 u prvoj četvrtini do pobjede u Kragujevcu

foto: Igor Lazarvić, https://www.kvkradnicki.com/

VK Radnički – Zodiac CNA Barceloneta 3:9 (0:7) (0:1) (2:1) (1:0)

Suci: Severo (ITA), Boudramis (GRE)

Igrač više: Radnički 0/10, Barceloneta 0/5

2 igrača više: Radnički 0/1

Peterci: Barceloneta 1/2

Radnički: Dobožanov (0), Branković, Stanojević, Janković, Ćuk, Krug 1, Ukropina 1,Pljevančić, Toholj, Miličić, Lukić 1, Vrlić, Todorovski (5). Trener: Stevanović

Barceloneta: Lopez, Famera 1, Granados 3 (1/1), Munarriz 1, De Toro, Larumbe 1, Pavillard 1, Fernandez, Asensio, Perrone 2 (0/1), Biel, Bustos, Aguirre (11). Trener: Fatović

Teško je nešto ozbiljnije napisati o utakmici koja se odluči u prvih 8 minuta, a do poluvremena potvrdi da je jedan od protivnika u toliko podređenom položaju da je potpuno neinteresantno i gledati osim iz znatiželje hoće li uspjeti dati i jedan gol. Imao je Radnički dobrih rezultata u zadnje vrijeme, nagovijestio podizanje forme, možda im je ovo bio tek jedan kiks, ali kakav. Manje strašno izgleda po njih ako se razloži po četvrtinama, u prvoj su primili 7, u ostatku utakmice tek 2 gola ali realno, poslije te prve četvrtine Barceloneta je igrala tek kao na nekom laganijem treningu. Pri tome, iako nisu više golove primali tako lako, vaterpolisti Radničkog do svoga prvoga gola došli su tek nakon 20 minuta igre, polovicom treće četvrtine, do tada primjerice ne iskoristivši već 7 puta igrača više. Nisu to uspjeli ni do kraja utakmice, ukupno iz 10 prilika, plus jednom i kod dva igrača više. Ovo je jedini segment u kome ni Barceloneta nije bila dobra, niti gola iz 5 situacija, ali se uklapa u koncept uglavnom potrošnje vremena nakon rano obavljena posla. Nije nikakvo opravdanje za domaće ni odsustvo Radulovića iz tima (slijepo crijevo) dok je Fatović, valjda po prvi puta ove sezone mogao računati sa svim igračima. Aguirre je dobio šansu na golu i dobro je iskoristio, skupivši već u prvoj četvrtini 5- 6 obrana, potpuno demotivirajući igrače domaćih. Na drugoj strani, Stevanović je u toj (po njih) kobnoj prvoj četvrtini već probao s izmjenom na golu, starter Dobožanov nije upisao niti jednu obranu a u 5 i pol minuta je primio 6 golova. Todorovski je nešto i obranio, plus je daleko isplivavao presijecajući dvije čiste kontre gostiju.

A kako je izgledala ta prva četvrtina u kojoj je sve odlučeno? Najprije, Barceloneta je plivanjem totalno potukla protivnika, 4 gola su pala iz akcija u kojima se obrana Radničkoga nije stigla postaviti, dva puta je po lijevoj strani uplivavao Perrone, jednom zabivši, jednom asistirajući slobodnome Granadosu. Granados je postigao još dva gola, jedan isto na nepostavljenu obranu i drugi iz peterca koga je zaradio Asensio, isto dobivši loptu pred golom na kašnjenje obrane. De Toro je isto imao jednu čistu situaciju iz polukontre ali je promašio. Uz taj promašaj, Barceloneta je imala još samo jedan napad u prvoj četvrtini iz kojega nisu dali gol. Čak i nakon neiskorištenoga igrača više u nastavku akcije Perrone je na spavanju uhvatio i svoga čuvara i golmana, a sve je započeo Munarriz zabivši iz faula nakon petnaestak sekundi igre.  Na drugoj strani, Radnički nije bio puno pokretljiv ni u napadu, dugo im je Barceloneta uspijevala držati presing, šutirali su iz neizrađenih pozicija a Aguirre je bio siguran na golu zaustavljajući šuteve Ćuka, Brankovića, Lukića i iz najpovoljnije prilike, Vrlića sa stative kod igrača više.

Nije su puno promijenilo u napadu Radničkoga ni u nastavku, nekoliko udaraca nije ni išlo u okvir gola, par puta su zaustavljani blokom, Ukropina je jednom pogodio stativu, kod igrača više ništa bolje. No i Barceloneta je usporavala tempo pa je obrana domaćih mogla bolje funkcionirati. Opet, Granados je iz jedne kontre izborio peterac iz koga je Perrone pogodio prečku, isto kao i Famera malo ranije s desnog vanjskog kada je lopta pala na crtu ali ipak nije ušla u gol. Granados je neučinkovito potrošio još nekoliko lopti, a jedini gol u drugoj četvrtini zabio je Larumbe, za 0:8 koliko je bilo na poluvremenu. Slično se neefikasno nastavilo i u trećoj četvrtini, Barceloneta je nastojala što više trošiti vrijeme a tek sredinom ove četvrtine šutem s desnog vanjskog Ukropina postiže prvi gol za domaće. Na drugoj strani odmah odgovara također ljevoruki Pavillard za 1:9. Krajem treće (Krug) i četvrte (Lukić) Radnički ublažava potpunu katastrofu. Kakvog je raspoloženja bio Stevanović, najbolje oslikava to što je na kraju, igrače koji su izlazili iz bazena vratio da otplivaju i pozdrave navijače (uglavnom djecu) koji su ih do kraja bodrili.

Barceloneti bitna pobjeda u borbi za plasman na finalni turnir, ostvarena na lagan način. U prvoj četvrtini su djelovali uvjerljivo, glavni igrači najzad kao da se vraćaju u formu. Ostatak utakmice nije bio ni za kakvo ocjenjivanje.

Odgovori