Brescia nastavlja pobjednički

AN Brescia – FTC Telekom Budapest 8:4 (2:1) (3:1) (1:1) (2:1)

Suci: Stavridis (GRE), Dervieux (FRA)

Igrač više: Brescia 2/9, FTC 3/12

Brescia: Tešanović, Dolce 2, Presciutti, Gianazza, Lazić, Vapenski, Renzuto 1, Kharkov, Alesiani 1, Luongo 2, Di Somma 2, Gitto, Baggi Necchi. Trener: Bovo

FTC: Szakonyi, Molnar 1, Nagy, Merkulov 1, Argyropoulos, Ubović, Fekete, Vigvari 1, Nemet, Varga, Jansik 1, Vadovics, Vogel. Trener: Z.Varga

               Brescia je i ovu sezonu u Ligi prvaka nastavila prilično sigurno, nakon pobjede u Dubrovniku, uvjerljivi su bili i na domaćem bazenu protiv FTC-a, također jednog od ozbiljnih kandidata za plasman na F8. Mađarski tim odigrao je jednu jako slabu utakmicu u kojoj praktički nije bilo raspoloženog igrača, Varga, Argyropoulos, Nagy, bili su bez ikakvoga učinka, po gol Molnara, Merkulova, Jansika i Vigvaria bio je dovoljan tek da izbjegnu potpunu katastrofu. Vogel na golu je bio najzapaženiji i najzaposleniji, spasio je još nekoliko golova ali niz njegovih obrana je završavalo u korneru i omogućavalo domaćima dodatne napade iz kojih su golovi ipak padali. Tek po jedan gol u svakoj četvrtini, od toga samo jedan iz „igre”, jedini puta da smo vidjeli akciju uplivavanja po strani (Vigvari), dok su ostale golove postizali iz igrača više ali i to je bilo premalo u odnosu na broj prilika iz takvih situacija koje su još imali, ukupno 12 od čega čak 5 u zadnjoj četvrtini.

               Kod ovakvog izdanja protivnika, nije ni domaćima bila potrebna vrhunska partija za ubilježiti pobjedu, i njima je igrač više bio daleko od dobrog (2/9) no iz igre su imali raznovrsnija rješenja, ponajprije su odigravali brže akcije u kojima se nije oklijevalo sa šutevima, neke iz povoljnih pozicija branio je Vogel, no, Di Somma, Dolce, Luongo ispunili su svoju kvotu golova, uz po još jedan Renzuta i Alesiania, bilo im je to više no dovoljno za ovaj put. Osim šuteva s vanjskih pozicija (Di Somma, Luongo, Renzuto), Dolce i Alesiani su uplivavanjima po lijevoj strani kod brzih akcija postizali golove, Dolce još jednom iz kontre po desnoj. Još jednu kontru imali su domaći još u prvoj četvrtini ali je šut Di Some obranio Vogel.  Ne znam da li je bila posebna zamisao talijanskoga trenera ili samo stjecaj okolnosti ali Kharkov je u nekolicini situacija ostajao na beku i nije to mogao ozbiljnije odigrati protiv Ubovića i Nemeta, istina i uz nedostatak podrške suigrača, pa je već sredinom treće četvrtine zaradio treći izbačaj, završio je bez postignutog gola, uz svega par pokušaja, ali i jednu lijepu akciju u kojoj je okrenuo svoga čuvara pa potom odlično asistirao na srednjeg odakle je pogodio Renzuto.

               Gosti su jedino vodstvo imali na samome početku utakmice, nakon prvog neiskorištenog igrača domaćih, mađarski tim iz svoje situacije s igračem više, golom Jansika s lijevog krila dolazi do 0:1. Domaći su neefikasni još nekoliko napada, Vapenskom brani Vogel, isto Di Sommi u kontri ali nakon kornera Luongo sa srednjeg pogađa za poravnanje. Do kraja prve četvrtine iz pomenute situacije kada Kharkov asistira Renzutu domaći prelaze u vodstvo koje će držati i povećavati do kraja utakmice. Na početku druge četvrtine akcijom na lijevu stranu Di Somma koristi sporost obrane za 3:1 a Vogel nizom obrana privremeno spašava svoj tim odlaska u veći minus. No, još jednom nakon kornera, sredinom druge četvrtine, Di Somma sa srednjeg povećava na 4:1. Kao i u prvoj četvrtini FTC ne koristi dobre prilike kod igrača više, u prvoj je Merkulov sa stative pogodio prečku, u drugoj Tešanović brani šut sa stative koji je uputio Fekete. U završnici ove četvrtine još po gol na svakoj strani, kod igrača više, Merkulov i Luongo pogađaju s lijevog vanjskog (Luongo ponovo nakon kornera) pa je na poluvremenu 5:2.

               Niti u nastavku se gosti ne uspijevaju trgnuti pa utakmica nastavlja u istome smjeru, uz niz promašaja na svakoj strani, po gol postižu i jedni i drugi, FTC opet iz jednoga igrača više, Molnar sa stative, Dolce uplivavanjem po desnoj strani koristi kašnjenje Nagya za 6:3 pred zadnji period. Zapravo dosta puta viđena situacija da će Brescia jako teško dozvoliti protivniku nadoknadu ovakvoga zaostatka. Dva jako slična gola na početku četvrte četvrtine, Alesiani i Vigvari uplivavaju po lijevoj strani i dobivaju dobre asistencije (Dolce, Vadovics) a domaći uvelike počinju kalkulirati potrošnjom vremena. Nakon promašaja Vigvaria kod igrača više, kontra se otvara za Dolcea koji na 5 i pol minuta do kraja postavlja i konačnih 8:4. Gosti ne pokazuju da mogu išta promijeniti do kraja, gotovo niti želju za nešto više napraviti, makar smanjiti razliku, umjesto toga, još 4 puta igrača više završavaju bez postignutog gola dok domaći napade troše čekajući istek vremena.

Odgovori