Brescia potvrdila prvo mjesto u grupi

Edoardo di Somma, foto: https://www.facebook.com/an.brescia.7

Brescia – Novi Beograd 12:9 (3:3) (2:2) (4:3) (3:1)

Suci: Stavridis (GRE), Zwart (NED)

Igrač više: Brescia 7/12, N.Beograd 4/16

Peterci: N.Beograd 2/2

Brescia: Tešanović, Dolce 2, Presciutti, Gianazza 1, Lazić, Vapenski 1, Renzuto 2, Kharkov, Alesiani, Luongo 2, Di Somma 4, Gitto, Baggi. Trener: Bovo

N.Beograd: Filipović, S.Rašović, Shushiashvili, Granados 4 (2/2), Vučinić, Pijetlović, Drašović 2, Jakšić 2, Perković 1, Vlachopoulos, Skoumpakis, V.Rašović, Fernandez. Trener: Gocić

               Burna događanja u ekipi N.Beograda koja traju još od finalnoga turnira Regionalne lige čini se da nisu puno utjecala na samu igru tima. Osim naravno što u postavi nema Mandića, i dalje je to neka igra koja nije na nivou mogućnosti igrača koji su tu okupljeni, pa je tako nekako bilo i u ovoj utakmici u kojoj se vodila borba za prvu poziciju u grupi B Lige prvaka. N.Beograd je nakon ravnopravne igre u prve dvije četvrtine, pogreškama u obrani i padom koncentracije u napadu na kraju poražen od ekipe koja nastavlja prikazivati zadivljujuću konstantnost u svojoj igri već nekoliko sezona unazad. Pored pogreški protivnika, Brescia je do trijumfa došla prvenstveno dobrim korištenjem igrača više koje su odigravali uglavnom brzo, šutirajući uglavnom iz prve ozbiljne pozicije koja bi im se ukazala. U takvim situacijama se naročito isticao Di Somma koji je na taj način postigao svoja 3 od 4 gola. Također, igrom na 2 metra, gdje su preko Lazića uglavnom dolazili do igrača više, ali su s te pozicije postizani i golovi igrača kojima tu nije primarna uloga (Renzuto, Dolce, Gianazza). Obrambeno su domaći očekivano i ovoga puta igrali čvrsto i oštro, pokušavajući destabilizirati napad protivnika povremeno i M zonom. Iz takve igre, za koju je N.Beograd imao odgovor duplirajući na 2 metra, najčešće Jakšićem i Skoumpakisom, Brescia je imala puno situacija s igračem manje, ali je i solidno zatvarala napade preko stativa kao potencijalno najveće opasnosti po svoj gol. Na kraju im se takva obrana isplatila, iz 16 igrača manje su primili 4 gola, plus još 2 kada su skrivili i peterce.

               Prve dvije četvrtine protekle su u ravnopravnoj igri u kojoj niti jedan od protivnika nije imao više od gola prednosti. U prvoj četvrtini golovi su postizani uglavnom kod igrača više, Gianazza je  svoj zabio s centarske pozicije, Granados iz vana. Fernandez je bio dosta dobar na golu gostiju, imao je par obrana kod igrača više domaćih, jednu na šut Kharkova, malo i sreće kod udarca Vapenskog kada je lopta od prečke završila negdje oko crte ali gola nije bilo. Brazilac početkom druge četvrtine zaustavlja još jedan šut kod igrača manje (Presciutti) dok na drugoj strani iz čiste pozicije s druge stative kod igrača više Skoumpakis pogađa ravno u Tešanovića. Nakon golova na svakoj strani opet kod igrača više, nakon početnih 1:0, ponovnu prednost domaćima (5:4) donosi Dolce šraubom s 2 metra. Tešanović u finišu druge četvrtine brani šuteve kod uplivavanja Vučinića  i s lijevog krila S.Rašovića, dok je Skoumpakis neprecizan kod još jednoga igrača više kada pogađa stativu. 5:5 na poluvremenu, po drugi puta iz peterca, donosi Granados nakon što je Pijetlović prvo izborio igrača više a onda i penal.

               Prva polovica treće četvrtine je period kada Brescia stječe odlučujuću prednost koju će uspjeti sačuvati do kraja. Kod igrača više Di Somma sa stative i Renzuto s lijevog vanjskog su sigurni, ovaj drugi još i jednom s 2 metra zabija šraubom kraj Granadosa pa je nakon 3 i pol minute igre u ovoj četvrtini bilo 8:5 pri čemu je Gocić već kod dva razlike potrošio svoj prvi time-out. Jakšić i još jednom Di Somma, oba kod igrača više, postižu još po gol a u finišu ove četvrtine N.Beograd se vraća u utakmicu golovima Granadosa s lijevog krila i opet Jakšića koji još jednom realizira sa stative igrača više pa je pred posljednji period rezultat 9:8. Obrana N.Beograda zaustavlja blokovima nekoliko pokušaja domaćih početkom zadnje četvrtine ali su na isti način na drugoj strani zaustavljeni Granados i Jakšić. Dvije velike pogreške najzad će koštati goste konačnog gubitka ove utakmice. Najprije kontra u kojoj su pristigli Alesiania ali ostavili potpuno samog Dolcea, pa nakon toga situacija u kojoj je potpuno “zaboravljen” Di Somma koji je uplivao na 5 metara i odatle sigurno zabio za 11:8 na 4 i pol minute prije kraja. Još dva napada su i definitivno potvrdila konačnog pobjednika ove utakmice, prvi kada je Tešanović obranio Perkoviću (igrač više) te gol Luonga za 12:8 (isto igrač više) te je preostalih nešto više od tri minute bila samo formalnost.

               Tako je Brescia još jednom sigurnom igrom protiv jakoga rivala ipak zadržala prvu poziciju u grupi. Osim spomenutog najefikasnijeg Di Somme, ovoga puta su se izdvojili još Dolce i Renzuto ali ni ostali nisu puno zaostajali svojim doprinosom. Na drugoj treba spomenuti jako slaba izdanja Vlachopoulosa i Skoumpakisa, S.Rašović je dosta već dugo ispod nivoa iz svojih nekoliko zadnjih sezona, Shushiashvili koji je zamijenio Mandića isto se nije puno vidio, uz još V.Rašovića, praktički cijela desna strana napada gostiju jako blijeda, a opet pogreške sporost u obrani čini se da su odlučile na koju će stranu otići ova utakmica. 

Odgovori