Dinamo gostuje u Zagrebu

Grupa B donosi gostovanje Dinama u Zagrebu. Sva četiri favorita ove grupe domaćini su u ovome kolu i očekujemo njihov 100 postotni učinak, vjerujemo i uz neke uvjerljivije razlike.

Legendarni Revaz Chomakhidze vraća se na bazen na kojem je proveo, ako se ne varam 3 sezone i u jednoj kao igrač Mladosti osvojio treće mjesto u Ligi prvaka. Danas trener svog matičnog kluba, Dinama iz Tbilisija, pokušava i gruzijski vaterpolo etablirati na europskoj sceni. U momčadi ima Jelaču, Crepulju, Vapenskog i Baraldija kao strance (iako prva dva igraju i za Gruzijsku reprezentaciju), jednu od zvijezda našeg fanrsyija, Rurua i ostale gruzijske reprezentativce. Gledajući ih na jednoj trening utakmici protiv Juga prije početka sezone i nisu loše izgledali dok su se plivački mogli nositi. To je bio period predsezone u kojem momčadi još uvijek pretežno rade na plivačkoj i fizičkoj spremi. Vidjet ćemo ih sada u natjecateljskoj utakmici protiv protivnika koji ima i plivačku moć kao i želju da im zabije što više golova.

Mladost je pokazala da je sprema zabijati i po 16-17 golova i protiv zahjevnijih protivnika poput splitskog Jadrana. Protutnjali su i Igalom (12:4). U prvom kolu očekivano su poraženi od OSC-a iako se možda očekivala nešto kvalitetnija igra. Imaju cijeli niz brzih igrača koji mogu držati visoki tempo i u ovakim utakmicama dovesti protivnika u visoki zaostatak. Osim toga, Vrlić i Radu će donijeti dosta situacija s igračem više, a Ćuk, Bowen, Milioš i ostali će to i realizirati. Očekujemo rezultat 15:5 pa možda i više u korist Mladosti.

 

Ferencvaros i Marseille će kasnije ove godine igrati za trofej Superkupa kao lanjski osvajači Lige prvaka odnsno Eurokupa. Danas će se sastati u drugom kolu grupe B. Ferencvaros je u prvom kolu u Budimpešti pobjedio Hannover 15:12. Primili su previše golova iako Hannover uvijek u početku sezone igra bolje. Marseille je doma protiv Pro Recca pružio dobar otpor i izgubio 9:13. Vidjet ćemo hoće li i u gostima bit donekle ravnopravni i najjačima. Ferencvaros još nije u punoj formi, posebice je u prvom kolu bilo vidljivo da je Fountoulis nije još uklopio u igru nove momčadi.

 

OSC i Hannover igrali su u istoj grupi i prije par sezona. Tada su bili u najmanju ruku ravnopravne momčadi, a možda je njemačka momčad bila i nešto snažnija. U Budimpešti također u drugom kolu,  bio je 8:7 i to uz preokret OSC u zadnjoj minuti. Zadnji gol je zabio Ubović doslovno u zadnjoj sekundi i to šutem s desnog vanjskog jer nije imao vremena doći do pozicije sidruna. I još je potpuno bezopasan udarac netko od igrača blokom skrenuo u gol. Danas je situacija dosta drugačija. OSC je složio puno jaču momčad, koja ima ambicija nešto napraviti i na final8-u, a Hannover je u momčad ubacio nekoliko, 2-3 mlađa njemačka igrača tako da su nešto izmjenili koncept. Udarna postava je više nego solidna, a kad su Darko Brguljan i Aleksandar Radović raspoloženi u napadu onda protiv svakoga mogu odigrali solidnu utakmicu kao u prvom kolu. Njih dvojica zabili su 9 od 12 golova protiv FTC-a. Real, Muslim i Nagaev, ima tu još dosta potencijala da Hannover kad igra u najjačoj postavi igra al pari. Posebice u napadu. Obrana pod Seehaferom nikad nije ni dobila naznake neke ozbiljne momčadi.

 

I na kraju Pro Recco i Terrassa, dvije dijametralno različite momčadi. Pro Recco svake godine sve više i više ulaže ne bi li konačno opet osvojio naslov. Trenutno je Bijač ozlijeđen. Terrassa imao momčad sastavljenu isključivo od Španjolaca, pola ih je mladih i cijelu Ligu prvaka shvaćaju kao priliku da Sarahuja i ostali napreduju kako bi postali seniorski reprezentativci.