I drugi poraz Hannovera u Budimpešti

OSC Budapest – WASPO98 Hannover 19:10 (4:3) (5:3) (6:3) (4:1)

Suci: Raković, Obradović

Igrač više: OSC: 4/8, Hannover 6/16

Dva igrača više: Hannover 0/1

Peterci: OSC 2/2, Hannover 0/1

 

OSC: Mitrović, Dr.Brguljan 3, Manhercz 5 (2/2), Ranđelović 1, Salamon 1, Prlainović 4, Seman 1, Kovacs, Erdelyi, Ubović 2, Bundschuh, Ukropina 2, Levai. Trener: Vad

Hannover: Schenkel, Ćorušić 1, Zech, Real 1, Da. Brguljan 2, Radović 1 (0/1), Muslim 1, Preuss, Nagaev 2, M.Brguljan 1, Schuetze 1, Rotermund, Goetz. Trener: Seehafer

 

 

Očekivano, OSC je stigao i do druge pobjede na domaćem bazenu vrlo ubjedljivo, slomivši otpor njemačkoga tima u trećoj četvrtini kada stvaraju nedostižnu prednost. U toj trećoj četvrtini OSC je djelovao doisto moćno, uz jedan gol iz peterca, ostalih 5 iz igre, prošloga puta kritizirani Manhercz sada se razbudio, upravo u ovom djelu dva isplivavanja po svakoj strani iz kojih postiže dva gola. Seman je isto ovoga puta pružio više, izborena dva peterca i nekoliko izbačaja, uz gol i jasno malo veću minutažu no u prošlome kolu. Ostali OSC-ovi aduti, Prlainović, Dr.Brguljan, Ubović, Ukropina odigrali su također standardno dobro i efikasno. Prošloga puta pominjao sam kako je mađarski tim imao u napadima raznih rješenja a sad su dodali i korištenje  svake prilike za kontre i napade na nepostavljenu obranu. Hannover se uspio rezultatski držati dok su mogli koristit igrača više, u drugom poluvremenu sa omjerom 2/9 jasno da više nisu mogli parirati, doda li se tomu potpuni pad u obrambenom dijelu (pomenuta 3. četvrtina) stiže se do ovako ubjedljivog poraza. Muslim i Ćorušić jesu se trudili, dobili dosta izbačaja, Nagaev i Da.Brguljan ponešto davali, vjerojatno se više očekivalo od Reala i Radovića no realno su protiv sebe imali kvalitetniji tim.

 

OSC dolazi brzo do prvoga gola – Prlainović kod igrača više no onda skoro 5 minuta bez golova, Hannover ne koristi igrače više (jednom čak i 2), domaći također ali do 2:0 dolaze lob dijagonalom Dr.Brguljana sa desne strane. Najzad i gosti uspjevaju sa igračem više, ljevoruki Schuetze na drugoj strani odmah i Ukropina. Do kraja četvrtine još niz golova, Ćorušić i Nagaev sa igračem više, Prlainović jednom preciznom parabolom za ipak vodstvo domaćih. U nastavku, Radović i Manhercz ne uspijevaju sa igračem više a novo poravnanje donosi M.Brguljan iz vana no mu se odmah revanšira i Draško na drugoj strani, Nagaev i Seman pogađaju sa igračem više a povećanje prednosti OSCu donose Ranđelović šutem iz vana, Dr.Brguljan iz kontre. Da.Brguljan se ljepo ubacuje iza leđa Bundschuha za 8:6 ali +3 nakon dvije četvrtine ima OSC golom Ukropine sa igračem više.

Početkom treće četvrtine Muslim pogađa sa ljevog vanjskog (igrač više) no slijedi serija od 4 gola domaćih i praktički svršen posao, Manhercz po ljevoj i desnoj strani nakon dobrih obrana svoje ekipe, između dva gola Ubovića koga po jedan bek Hannovera nije mogao sačuvati,  dva neiskorištena igrača više gostiju i bilo je 14:7. Malo do daha stižu igrači Hannovera, najzad Radović sa igračem više, potom Da. Brguljan koji duplira na 2 metra no Prlainović ne dopušta iznenađenja i vraća na ubjedljivih 15:9 te još jedan neiskorišten igrač više za goste u ovaj četvrtini.. Posljednja je naravno bila formalnost ali domaći nisu ni puno „prikočili“, u nekim momentima su bili previše nonšalantni no i dalje su bili efikasni, Manhercz iz još jednog peterca te još gol iz faula, Prlainović također dodao još jedan svoj gol, na kraju se i Salamon upisao u strijelce. Kod Hannovera samo Real ubacivanjem na 2 metra, Mitrović je Radoviću obranio peterac, kasnije i još par šuteva, na kraju OSC sa ubjedljivih 19:10. Unatoč ovolikoj razlici, zanimljiva utakmica, niz ljepih akcija i golova, bez puno taktiziranja i praznih hodova, na radost svakog ljubitelja ovoga sporta.