Jadran i drugi put poražen u Igalu

Jadran Carine – Szolnoki Dozsa 12:14 (3:4) (4:4) (1:4) (4:2)

 

Suci: Alexandrescu, Putniković

Igrač više: Jadran 6/8, Szolnoki 6/9

Dva igrača više: Jadran 3/3, Szolnoki 1/1

Peterci: Jadran -, Szolnoki 2/2

 

Jadran: Tešanović, Čagalj 1, Vučurović 1, Obradović 1, Banićević 1, Averka 1, Mijušković, Gardašević 1, Radović 3, Spaić 1, Brkić 1, Petković 1, Đurović. Trener: Radanović.

Szolnoki: Nagy, Angyal 1, Lazić 1, Subotić 4 (1/1), Varnai, Pijetlović, Jansik, V.Rašović 1, Szatmari, Batori 2, Drašović 3 (1/1), Dory 2, Banyai. Trener: Gocić.

 

Jadran je nastavio svoju seriju poraza drugim u Ligi šampiona, a kada se dodaju još dva iz RVL ovo im je četvrti. Ovoga puta poboljšali su efikasnost iz igrača više (6/8) plus su imali čak 3 puta situacije sa dva igrača više koje su također realizrali tako da su samo 3 gola postigli iz igre. No, svakako se ne može reći da im je napadački učinak bio loš ako se vidi da je čak 10 igrača davalo golove unatoč tome što je Radović imao cijelih 11 pokušaja, te razloge neuspjeha prije treba tražiti u obrani, kako u njenom postavljanju kod bržih napada tako i kod onih „regularnih“ jer su i kod jednih i drugih imali kikseva od kojih su svakako najveći bili 2 gola u zadnjim sekundama četvrtina (prve i treće), kod jednog čak malo posle svojega time outa. Također se ni oni nisu proslavili obranom sa igračem manje a golman Tešanović koji je ove sezone imao blistavih momenata uspio je skupiti tek 6 obrana primavši golove sa 8 pa i skoro 10 metara (oba Subotić). Szolnoki je pred ovu sezonu ostao bez nekolicine veoma bitnih igrača (Prlainović, Zalanki, Aleksić, Kis) ali su očito pogodili sa njihovim zamjenama, Subotić i Drašović su i ovoga puta bili najefikasniji, a solidan je sa 2 gola bio i ljevoruki Dory koga nije bilo u prvome kolu. Slično kao i kod Jadrana, ono što bi Gocića trebalo zabrinuti i na čemu mu ostaje još puno za raditi je obrana, ali za sada, za razliku od prošle sezone, nemaju kikseva u utakmicama koje „trebaju“ dobiti. Tako su i večeras, od početka držali 1-2 razlike, potom 2-3, a domaći su im se uspjeli primaći na gol još samo polovicom treće četvrtine.

 

Jadran do vodstva dolazi na početku utakmice golom Petkovića sa srednjeg iz igrača više no gosti brzo poravnavaju preko ljevorukoga Doryja (isto igrač više). Radović počinje sa svojom serijom opucavanja, ali uz promašaj, najviše što uspijeva su dva puta dobiti kornere (jedan kod igrača više), a Nagy kod istoga jednom još brani i Banićeviću sa stative dok Drašović postiže svoj prvi gol na nepostavljenu obranu (igrač više u plivanju). Tešanović Doryjev udarac šalje u korner, Jadran neuspješno pokušava izvesti kontru ali ni Szolnoki ne uspijeva preko 2 metra. Čagalj sa stative (igrač više) poravnava na 2:2 a nakon što je šut gostiju zaustavljen blokom ljevoruki Vučurović iz brzog napada donosi posljednje vodstvo domaćima. Do kraja četvrtine u manje od minute novi preokret, Rašović sa desnog vanjskog (2 igrača više) te Angyal sa ljevog kome je ostavljeno i vremena za cimanje i prostora za šut na samo par sekundi prije kraja četvrtine. Početkom druge četvrtine dva gola Subotića, jedan kroz blok, drugi sa 8 metara ne tako jakim šutem, ali ravno pod prečku za već solidnih 3:6. Između je Spaić fulao sa stative (igrač više) ali je zato šraubom uspjeo Banićević pored Angyala kome je kasnila pomoć suigrača. Subotić promašuje kod igrača više za goste, Nagy sakuplja još par obrana, a Lazić kod brzo izvedenoga igrača više sam sa 2 metra zabija za 4:7, Brkić sa stative realizira igrača više za Jadran, ali gosti drže tri razlike poslije peterca kojega je skrivio Vučurović a gol postigao Drašović. Kraj druge četvrtine ipak pripada domaćima kada oni uspijevaju u manje od minute postići 2 gola, Radović sa desnog vanjskog i Averka (2 igrača više) donose za domaće povoljnih 7:8 na polovici.

Nastavak donosi nove pokušaje bez uspjeha Radovića što gosti kažnjavaju (Dory, igrač više), Subotić je najzad promašio tj. pogodio prečku a Obradović je novi strijelac za Jadran, sa stative na asist Averke (igrač više) za 8:9. Subotić uspijeva da iznenadi Tešanovića sa 10 metara, a slijede napadi u kojima i Nagy i Tešanović skupljaju obrane, Szolnoki greši sa igračem više poslije time outa, nakon promašaja u napadu Čagalj pravi peterac (treći izbačaj) koga realizira Subotić za 8:11. Na 35 sekundi prije kraja četvrtine Jadran ima napad i time out međutim gube loptu i ne uspijevaju postaviti obranu tako da Drašović sa ljeve strane neometan u posljednjoj sekundi donosi najvjeću prednost gostima 8:12. Domaći se još ne predaju, dva gola početkom zadnje četvrtine vraćaju im nadu, oba sa igračem više, Radović i Gardašević, Batori postiže gol za 10:13 iz igrača više kao i Radović još jednom za dva gola minusa. Radović ima šansu iz faula no pogađa samo stativu, Batori promašuje sa igračem više ali sada ni Radović ne uspijeva u toj situaciji, brani mu Nagy. Szolnoki ima loše napade ali ni domaći nisu efikasni, Gardašević pogađa stativu, Petković blok da bi rezultatski rasplet minutu i pol prije kraja donio Batori (igrač više) donevši gostima nedostižna tri gola razlike. Spaić se upisuje u strelce još (dva igrača više) a na kraju je Averka bespotrebno oštar na Subotiću te poslije sviranoga kraja imamo i malo koškanja njih dvojice no brzo se sve smiruje uz radost igrača Szolnokija za nove važne bodove.