Ferencvaros lagano protiv Marseillea

https://www.facebook.com/fradivizilabda

FTC – Marseille 14:6 (3:0) (4:1) (3:3) (4:2)

Suci: Alexandrescu (ROU), Voevodin (RUS)

Igrač više: FTC 6/7, Marseille 3/15

Peterci: FTC 3/3

FTC: Gardonyi, Sedlmayer, Vigvari 2 (1/1), Zalanki 2, Vamos 3 (1/1), Mezei, Fountoulis 4 (1/1), Jakšić, Fekete, Varga, Jansik 1, C. Bicari 2, Vogel (7/13)

Trener: Z.Varga

Marseille: Lazović (6/27), Čučković, Spaić, Prlainović 1, T.Vernoux, Crousillat, Izdinsky, M.Vernoux 1, Kovačević 1, Vukičević 2, Camarasa 1, Hovhannisyan

Trener: Šćepanović

Utakmica za koju se vjerovalo da može biti neizvjesna i donijeti iznenađenje, na kraju je odlučena već u prve dvije četvrtine. Ekipa Marseillea bila je daleko od izdanja u kakvim smo ih viđali tijekom grupne faze takmičenja što je mađarski predstavnik iskoristio i do poluvremena imao veliku, praktički nedostižno razliku. Imao je francuski tim i u nekim ranijim utakmicama problema kod realizacije igrača više, ali su to tada popravljali golovima iz igre. Ovoga puta jednostavno im ništa nije polazilo od ruke, kod brojčane prednosti uspjeli su dati gol tek iz jedanaestog pokušaja, tamo negdje krajem treće četvrtine a nisu bili puno bolji ni iz situacija 6 na 6. Nije da nisu pokušavali različitim akcijama, ali su one bile prilično spore te dosta lako neutralisane od strane obrane ekipe FTC-a čiji je blok odradio dobar dio posla (kod lopti koje su uopće išle u gol). Na drugoj strani branitelj naslova odigrao je gotovo savršeno kod igrača više (tek jedan neiskorišten), a ni iz igre im nije bio problem zabijati. Jansik je imao zapaženu ulogu kod dupliranja na 2 metra, zarađujući i par izbačaja, i dva peteraca, plus postigavši i gol. Bicari je također pravio dosta problema obrani protivnika doprinevši sa svoja 2 gola i zarađenim izbačajima. U toj ulozi se, naravno uz Mezeia još par puta pojavljivao i Jakšić. Vanjska linija mađarskog tima odigrala je na očekivanome nivou, Fountoulis je prednjačio golovima, a odmah su tu bili Vamos i Zalanki te još i Vigvari. Naravno, nakon 7:1 na polovici, FTC je želio sačuvati što više snage za polufinale, što se uglavnom odrazilo na nešto ležerniju igru u odbrani dok je napad ostao jednako efikasan i u nastavku.

 Nakon neefikasnog početka prve četvrtine, FTC u njenoj drugoj polovici stiže do vodstva iz igrača više (Jansik, Vigvari) a već ozbiljnih 3 razlike donosi Vamos šutem sa nekih 8-9 metara. Marseille u prvome periodu ne koristi četiri puta igrača više, Vogel bilježi obrane na šuteve Kovačevića i Crousillata, a najbliži golu je Vukičević koji pogađa stativu. Jansik na 2 metra zarađuje peterac početkom druge četvrtine (realizirao Fountoulis), dok Vukičević najzad sa desnog vanjskog upisuje prvi gol za svoj tim. 4 igrača više ne koristi Marseille i u drugoj četvrtini, dok je FTC uspješan još 2 puta iz takvih situacija (Zalanki, Fountoulis) te iz akcije Jakšić – Bicari. Blok ili Vogel zaustavljaju još nekoliko šuteva Vukičevića, Izdinskog i Crousillata, Prlainović jednom pokušava lobom, ali do poluvremena Marseille ostaje na jednom datom golu (7:1).

Već na startu treće četvrtine Fountoulis i Vamos, oba kod igrača više, definitivno rješavaju pitanje pobjednika dovodeći svoj tim na 8 razlike. Nakon toga imaju i jedinog neiskorištenog igrača više ali im to više nije predstavljalo nikakav problem. Prlainović postiže iz tranzicije drugi gol za Marseille, Fountoulis uzvraća na dugoj strani a u finišu četvrtine najzad dva gola u nizu za francuskoga prvaka, i to konačno iz igrača više (Vukičević i Kovačević). No, do kraja utakmice Marseille se nije više od toga mogao rezultatski primaknuti a FTC je čak ponovo povjećao prednost do maksimalnih +8, odnosno 14:6 na kraju.

Odgovori