Ferencvaros puno bolji u budimpeštanskom derbiju

foto: https://facebook.com/fradivizilabda

Genesys OSC – FTC Telekom 12:16 (2:3) (1:7) (2:3) (7:3)

Suci: Periš (CRO), Kourtidis (GRE)

Igrač više: OSC 5/12, FTC 9/12

Dva igrača više: OSC 1/1

Peterci: OSC 0/2, FTC 0/2

OSC: Levai, Angyal 1, Manhercz 1 (0/1), Varnai, Salamon 2, Csacsovszky 1, Dala 1, Toth 2, Vince Vigvari (0/1), Burian 1, Bundschuh 2, Aranyi, Bisztritsanyi. Trener: Da. Varga

FTC: Szakonyi, Nagy, Pohl 4, Merkulov, Argyropoulos 3, Ubović, Fekete 3, Vendel Vigvari 2 (0/1), Nemet, De. Varga 1, Jansik 2 (0/1), Damonte 1, Sipos. Trener: Z.Varga.

               Uzbuđenja i bilo kakva rezultatska neizvjesnost vrlo rano su nestali iz ovog mađarskog derbija igranog u Ligi prvaka. Poslije ravnopravnih prvih 8 minuta, domaći su u drugoj četvrtini potpuno nestali iz utakmice pa gosti do poluvremena imaju čak sedam golova viška da bi kasnije razliku još i uvećavali do +9. Deset minuta su domaći sastavili bez postignutoga gola ne koristeći ni niz igrača više, ni 2 peterca, niti im je Da.Varga pomogao time-outom pozvanim potkraj druge četvrtine, tada još na minusu od šest golova, niti izmjena golmana (počeo je Bisztritsanyi). Dakle, nije da prilike nisu stvarali ali je realizacija bila katastrofalna. Osim neefikasnosti u napadu, OSC niti u obrani nije mogao parirati protivniku, pokretljivost napada gostiju, konstantna uplivavanja i dupliranja na 2 metra uopće nisu mogli ispratiti djelujući potpuno dekoncentrirano, slično kod igrača manje koga gotovo nijednoga nisu mogli obraniti, ne znajući prijeti li veća opasnost sa stativa, krila ili vanjskih pozicija. Doda li se tomu još nekoliko kontri Ferencvarosa, bilo je to gostima više no dovoljno pa su si oni mogli dozvoliti luksuz da isto ne iskoriste 2 peterca, na kraju još i da u zadnje četiri minute prime i pet golova za redom omogućivši domaćima da barem izbjegnu potpunu rezultatsku katastrofu.

               Prva četvrtina nije nagovještavala ovakav slijed događaja, igralo se gol za gol, domaći su parirali brzom igrom kada je Toth postigao gol iz polukontre ili Burian dupliranjem na 2 metra zaradio izbačaj kod kojeg je Bundschuh realizirao sa stative. No od starta se vidjelo da će im uplivavanja Vendela Vigvaria (tako postigao prvi gol), kasnije Jansika Feketea, Pohla i Damontea predstavljati nerješiv problem. U početku je još koji izbačaj zaradio i Ubović dok je Nemet imao dosta kontrafaulova da bi kasnije i na njemu gosti dobili niz prilika s igračem više. Manhertz i Angyal su bez rezultata trošili lopte, ništa bolji nisu bili ni Csacsovszky, Vince Vigvari i Burian. Početkom druge četvrtine FTC dolazi do 3 gola razlike i još će Burian iz faula uspeti smanjiti na 3:5 nakon čega slijedi punih deset minuta bez gola OSC-a. Najbliže što su golu bili je pogađanje njegova okvira (Csacsovszky, Toth, Manhercz iz peterca), ostalo je zaustavljao ili blok gostiju ili Szakonyi. Na drugoj strani golovi su se nizali sa svih pozicija do rezultata 3:11 nakon čega će i domaći najzad iz osmoga pokušaja drugi puta realizirati igrača više, ponovo preko Bundschuha sa stative, no nije to bio nagovještaj nekog poboljšanja u njihovoj igri. Već narednoga ponovo ne koriste za razliku od Pohla (igrač više) koji nastavlja svoju seriju da bi potpunu dominaciju gostiju potvrdio Argyropoulos šraubom iz faula za 4:13 na dvije minute do kraja treće četvrtine čime je utakmica definitivno riješena. Posljednja četvrtina bila je samo formalnost pri čemu FTC nije puno kalkulirao s potrošnjom vremena ali su u obrani postali nonšalantniji. Četiri i pol minute prije kraja još je bilo 9 razlike  (7:16) i od tada se gosti potpuno opuštaju dozvoljavajući kontru Salomona, prelake golove Dale i Csacsovszkog, golove Angyala  i Totha sa stative kod igrača više kojima domaći malo popravljaju tu statistiku i stižu makar do časnoga poraza. Još je se i Levai imao prilike istaknuti braneći u kontri s 2 metra potpuno samome Feketeu, kasnije i peterac Jansiku.

               Kod OSC-a bi jako teško bilo nekoga izdvojiti u pozitivnom smislu, najviše truda je pokazao ali i najkorisniji je bio centar Toth uz koga bi eventualno prijelaznu ocjenu mogao dobit i Bundschuh.  Kod gostiju niz odličnih pojedinaca, možda se rijetko izdvoje Pohl i Fekete kao na ovoj utakmici, i ovoga puta odlični Argyropoulos češće je od pomenute dvojice u prvome planu ali ni ostali nisu puno zaostajali i pružili su igru koja se od njih očekuje.

Odgovori