Vouliagmeni na putu prema final8-u

foto: https://facebook.com/aquafeed24

WASPO98 Hannover – NC Vouliagmeni 11:14 (4:3) (2:6) (4:5) (1:0)

Suci: Gomez (ESP), Vogel (HUN)

Igrač više: Hannover  6/13, Vouliagmeni 7/8

Peterci: Hannover 1/2, Vouliagmeni 1/3

Hannover: Goetz, Ćorušić, Schipper 1, Froreich, Schuetze 3, Radović (0/1), Lozina 1, Grosse, Rotermund 1, Gansen, Benić 3, Bašić 2 (1/1), Bock. Trener: Seehafer

Vouliagmeni: Tzortzatos, Chalyvopoulos, Almyras 2, Kalogeropoulos 3 (1/1), Troulos 4 (0/1), Nikolaidis 1, Papasifakis 2 (0/1), Woodhead, Alafragkis, Kapotsis 2, Kourouvanis, Farmer, Andreadis. Trener: Vujasinović.

Vouliagmeni je na gostovanju u Hannoveru došao do veoma važnih bodova kojima je preuzeo četvrto mjesto u grupi A uz realne šanse da u narednome kolu prednost u odnosu na Radničkog i Jadrana još poveća (parovi su isti samo se domaćini mijenjaju). Iako donekle koncepcijski sličnih postavki  u kojima čvrstina obrane nije ono što krasi niti jadan od ova dva tima, grčki predstavnik se pokazao dominantnijim u barem dva segmenta igre. Najprije bržom transformacijom kojom su osigurali nekolicinu golova iz polukontri, na još nepostavljenu obranu protivnika, potom i odlično odigranim i realiziranim igračem više (7 od 8). Čak i u situacijama kod dugih napada, kada je obrana Hannovera bila postavljena, pokretljivošću, proplivavanjima te dobrim asistencijama gosti su dolazili do dobrih prilika za šuteve/golove. Uz bolju realizaciju peteraca (nisu iskoristili 2), malo više sreće kod par šuteva centra Nikolaidisa na kraju su mogli imati i veću razliku. Hannover je efikasnošću uspijevao parirati u prvoj četvrtini, iako u zaostatku od početka uspjeli su u njenom finišu rezultat okrenuti na 4:3. Ali u tome periodu su i oni sigurno realizirali igrače više (3 od 4) do kojih su dolazili uglavnom preko Lozine, a imali su i jednu polukontru kada je pogodio Schuetze ali isto i neiskorišteni peterac kada je Radoviću obranio Tzortzatos. Poslije toga Radovića se slabo vidjelo, mislim da nije više ni imao šuta na gol, također, onaj od koga bi se više očekivalo u ekipi Hannovera bio je i Bašić, obzirom da u obrani nije bio striktno na bekovskoj poziciji, u napadu je imao nekoliko isforsiranih pogrešnih pasova ka 2 metra, na kraju 1 gol iz igre i još jedan iz peterca. Lozina i Benić bili su primjetniji, prvi naročito po izborenim izbačajima od kojih je jednog i sam realizirao, drugi je u nedostatku boljih rješenja morao uzimati dosta šuteva ali i postigao 3 gola te uz Schuetzea (isto 3) bio najefikasniji kod domaćih.

               U drugoj četvrtini s tri gola za redom Vouliagmeni ponovo okreće rezultat, dolazi do 2 razlike, nastavljajući stopostotno realizirati igrače više i još jednom iz polukontre. Krajem prve četvrtine i oni su promašili peterac (Troulos pogodio prečku), početkom druge i drugoga koji je izborio Nikolaidis nije realizirao Papasifakis (Goetz obranio). No, gosti potom stižu i do 3 gola razlike i održavaju je do poluvremena na kojem je bilo 6:9.

               Troulos, najefikasniji kod gostiju na kraju (4 gola), donosi početkom treće četvrtine prvi puta i +4 svome timu i onda se igra gol za gol. Vouliagmeni nastavlja zabijati kod igrača više ali i iz igre koristeći pogreške Ćorušića (Almyras) i slabu intervenciju Goetza (Troulos).  Bašić najzad pogađa iz faula kasnije i iz peterca, Benić u svome stilu s 9 metara ali još iz dve prilike kod igrača više Hannover ne uspijeva smanjiti ispod 3 razlike. Kalogeropoulos iz trećega peterca za goste najzad postiže gol, isto su ga izborili u jednoj kontri, pa je na kraju treće četvrtine 10:14 i utakmica praktički riješena. Na samom početku zadnje četvrtine Schuetze kod igrača više postiže svoj treći gol i postavlja, ispostavit će se krajnji rezultat. Potom glavne role preuzimaju golmani koji skupljaju čitav niz obrana na šuteve Benića, Ćorušića, Bašića na jednoj strani, Kapotsisa i Alafragkisa na drugoj. Još dva puta Hannover ne uspijeva s igračem više a najzad jednog ne realiziraju ni gosti ali njima više to toliko nije bilo ni bitno jer su svoj dio posla već uvelike obavili te mirno utakmicu priveli kraju.

Odgovori