FTC rutinski protiv Spandaua

foto: https://facebook.com/fradivizilabda

FTC Telekom – Spandau 04 12:8 (2:1) (3:1) (3:3) (4:3)

Suci: Stavridis (GRE), Colombo (ITA)

Igrač više: FTC 4/9, Spandau 4/11

Peterci: FTC 1/1, Spandau 1/1

FTC: Szakonyi (7/15), Molnar, Pohl 2, Merkulov 2 (1/1), Argyropoulos 4, Vadovics, Nagy, Vigvari 3, Nemet, Varga 1, Jansik, Damonte, Vogel. Trener: Z.Varga

Spandau: Baksa (7/19), Gbadamassi 1, Prioteasa 1, Ćuk 1, Tkač, Božić, Strelezkij 1, Marziali, Chiru, Kholod (1/1), Restović, Shepelev 3, Vernet. Trener: Kechagias

               FTC je bez puno muke, ulažući truda tek koliko je potrebno, došao do novih bodova protiv Spandaua koji se pokazao ipak za klasu slabijom ekipom. Neke partije Njemačkoga tima u zadnje vrijeme možda su nagovještavale snažniji otpor te možda neizvjesniju utakmicu, no sve je to izostalo. Domaći su u ranoj fazi stekli nekoliko golova prednosti i gotovo je konstantno održavali dozvolivši protivniku da se tek jednom primakne na gol zaostatka, sredinom treće četvrtine (6:5). U ekipi Ferencvarosa nije bilo Ubovića ali Z.Varga ionako koristi još nekolicinu igrača koji se ubacuju na 2 metra pa im to nije predstavljalo osobiti problem. Možda se jedino odrazilo u početku na broj zarađenih izbačaja, u prvome poluvremenu imali su ih samo 2, ali je napad domaćih bio dovoljno efikasan i kod jednakog omjera igrača u bazenu. Posebice su po lijevoj strani učinkoviti bili Argyropoulos Vigvari i Pohl, Grk uz 4 gola zaradio je još i peterac te svakako bio najbolji igrač utakmice.

               Prva četvrtina donijela je dosta pogreški na obje strane, posebice kroz loša dodavanja u napadu, na svakoj strani još po ne realizirane kontre (Shepelev, Damonte) a i golovi su padali nakon slabih reakcija u obranama, Argyropoulos je odmah na “spavanju” uhvatio i čuvara i golmana, Pohl je iz ne niti tako brze tranzicije zabio s lijevoga krila, dok je Ćuk na drugoj strani zaradio peterac koga je realizirao Kholod. Spandau nije uspijevao iz pokušaja kod igrača više nekoliko puta pogađajući okvir gola, prvi puta su tako zabili tek iz petoga pokušaja, no do tada su domaći već odmakli na 4 gola razlike. Druga polovica druge četvrtine isto je ponovo protekla u neefikasnoj igri, puno šuteva koji su bili izblokirani ili su ih golmani branili.

               Gosti su nešto bolji period igre imali početkom treće četvrtine, Shepelev je parabolom s desnog vanjskog iznenadio Szakonyija, malo kasnije je sa srednjeg pogodio i kod igrača više a nakon što je kod igrača više Baksa obranio šut Damontea s desnog krila Ćuk je sa stative (igrač više) vratio potpuno u igru svoj tim smanjivši na 6:5. Ipak, vrlo brzo domaći su vratili lagodniju prednost, iz igrača više koga je zaradio Molnar, Vigvari pogađa sa srednjeg potom Argyropoulos uplivavanjem zarađuje peterac koga koristi Merkulov pa FTC opet ima tri razlike. Kraj i ove četvrtine bio je neefikasan, po još jedan neiskorišteni igrač više na svakoj strani, Ćuk promašuje, Jansik izblokiran te još dva kontrafaula koji prave upravo njih dvojica. Prioteasa je početkom zadnje četvrtine još uspio s desnog vanjskog smanjiti na 8:6 ali nakon malo kasnije neiskorištenih još dva igrača više (Kholod pogodio stativu, Strelezkiju obranio golman) utakmica je definitivno riješena golovima Merkulova (igrač više) i Vigvaria opet s lijeve strane. Varga je još pogodio za 11:6 na nekih 3 minute do kraja pa je sami finiš utakmice protekao bez naročito zanimljive igre uz po još jedan gol Argyropoulosa i Shepeleva, te Gbadamassia kod igrača više.

               Sve u svemu, sasvim rutinska pobjeda mađarskoga tima, bez puno utrošenoga truda, odigrana s njihove strane tek onoliko koliko im je bilo potrebno da se ne ulazi u neizvjesnu završnicu. Spandau opet pokazao da su im neki dobri rezultati na ovom nivou natjecanja prije izuzetak nego mogući kontinuitet.

Odgovori