Golijada u kojoj je Zalanki s 6 golova predvodio Recco do nove pobjede

foto: https://www.wpdworld.com/

Pro Recco – OSC Budapest 17:14 (5:4) (4:2) (3:4) (5:4)

Suci: Gomez (ESP), Putniković (SRB)

Igrač više: Pro Recco 7/11, OSC 7/14

2 igrača više: Pro Recco 0/1

Peterci: Pro Recco 0/1, OSC 1/1

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 2, Zalanki 6, Marini, Younger, Cannella 3, N.Presciutti 1, Hallock, Ivović 1 (0/1), Velotto 3, Aicardi 1, Lončar, Negri. Trener: Sukno

OSC: Levai, Sziladi, Manhercz 4, Varnai, Aranyi, Csacsovszky 4, Dala, Toth 2, Vigvari 1, Burian 2 (1/1), Bundschuh, Harai 1, Devai. Trener: Da.Varga

Nije potrošio previše snage niti truda Pro Recco da ubilježi novu pobjedu u ovoj utakmici. Generalno je izgledalo da su u nju i jedni i drugi ušli opušteno i rasterećeno, svjesni svako svojih trenutačnih mogućnosti. Opuštenost se najprije ogledala u igri u obrani, dakako više kod talijanskoga tima, ali napadački superiorniji lako su nadomjestili ležernost u obrani. Sve ovo rezultiralo je na kraju velikim brojem golova, posebice uz ne baš svakidašnju realizaciju kod igrača više, što isto govori o obrambenoj igri. Nakon ravnopravnoga prvoga perioda, Recco je počeo uvećavati razliku, dozvolivši još jedino da se OSC primakne na gol zaostatka u finišu treće četvrtine, sredinom četvrte na -2 ali prave neizvjesnosti do kraja nismo vidjeli.

U prvoj četvrtini slični su bili napadi na obje strane, slični i propusti obrana. Nekoliko golova je padalo s krilnih pozicija gdje se nije ispratilo napadače (Vigvari, Burian, Cannella).  Obrane su kasnile i kod golova do kojih su uplivavanjima dolazili Manhercz i Presciutti, i jedni i drugi sigurni kod igrača više, s vanjskih pozicija Csacsovszky i Zalanki, po par obrana su imali Del Lungo i Levai. Već u drugoj četvrtini gosti nisu uspijevali ispratiti napadačku efikasnost protivnika iako se ne može reći da je Recco naročito pojačao obranu. Izgledalo je da vanjsku liniju gostiju mogu držati dosta visoko, čak i (ponajviše) Haraia daleko od 2 metra, no zapravo su gosti imali izgledne prilike koje nisu realizirali. Dva puta kod igrača više, najprije sa stative Bundschuh iz čiste pozicije mu brani Del Lungo, malo kasnije i Vigvariu. Vigvari je također uplivavanjem izborio odličnu poziciju ali pogodio samo prečku. Talijanski tim je sve ovo kažnjavao ne posustajući u napadačkoj efikasnosti, Aicardi i Ivović sa stative kod igrača više, Cannella iz vana uz slabu reakciju golmana, te iz još jedne kontre koju završava Velotto za odlazak na 9:5 kada Varga uzima i prvi time out. Nakon gola Manhercza (igrač više), na poluvremenu je ostalo, za goste ipak podnošljivih -3.

Nije se u igri u nastavku ništa posebice promijenilo ni kod jednih ni kod drugih, iako se početkom treće četvrtine činilo da obrane postaju malo tvrđe, Recco ne uspijeva najprije kod igrača više, potom griješe i s dvojicom viška, na drugoj strani OSC ne uspijeva organizirati nikakve napade, dva puta ne dolazeći ni do šuta, pa po prvi puta imamo duži period bez golova. No, sve se ubrzo vraća na ranije viđeno, razlika utoliko što sada Zalanki počinje neumoljivo pogađati (5 golova u drugome poluvremenu) pa ga ni “probuđeni” Manhercz, ni Csacsovszky ne mogu ispratiti iako su najprije svojim golovima (uz još jedan Totha kod igrača više) primakli OSC na 11:10. Younger je imao još jednu kontru u kojoj je zaradio peterac ali je Levai obranio šut Ivovića da bi vrlo brzo to “poništio” slabom intervencijom kod gola Velotta.  Del Lungo završava treću četvrtinu obranom Burianu kod igrača više a u posljednjoj četvrtini će na golu šansu imati Negri.

Golijada se nastavlja i u četvrtome periodu, Zalanki održava Recco na 3 gola razlike, OSC sredinom četvrtine preko Haraia (igrač više) dolazi do 14:12, ali preko Di Fulvia i šestim golom Zalankia Recco na dvije minute prije kraja stiže do nedostižnih 16:12. Do kraja još jedan gol postiže Toth kod igrača više, Burian iz peterca koga je zaradio Sziladi a za domaće iz još jedne kontre Cannella.

Kompletan dojam je da je utakmica izgledala prilično neobavezno, moguće i iz razloga da je gostima manjkalo samouvjerenosti, ili su pokušali takav pristup nametnuti da bi kasnijom promjenom ritma pokušali iznenaditi favorita, što im očito nije uspjelo. Zalanki je bio najuvjerljiviji kod domaćih, dosta pokretljivi i efikasni ovoga puta Cannella i Velotto. Manhercz i Csacsovszky kod gostiju najistaknutiji ali je to nedovoljno bilo za ozbiljnije suprotstavljanje ovakvom protivniku.

Odgovori