Granados, Vlachopoulos, Mandić zabili 12 golova za pobjedu u Marseilleu

foto: https://www.facebook.com/CNMarseille.PageOfficielle

Marseille – Novi Beograd 13:17 (4:5) (2:4) (3:3) (4:5)

Suci: Franulović (CRO), Bianco (ITA)

Igrač više: Marseille 5/11, N.Beograd 4/8

Peterci: Marseille 2/2, N.Beograd 1/1

Marseille: Lazović, Čučković 2, Crousillat 2 (1/1), Spaić, Prlainović 3 (1/1), T.Vernoux 1, De Nardi, Bouet 1, M.Vernoux 2, Bodegas 1, Daube 1, Vanpeperstraete, Hovhannysian. Trener: Šćepanović.

N.Beograd: Filipović, Martinović, Mandić 3 (1/1), Granados 5, Vučinić, Pijetlović, Drašović 1, Jakšić 1, Perković 1, Vlachopoulos 4, Skoumpakis 2, Shushiashvili, Fernandez. Trener: Gocić.

Bez puno muke i uloženih napora ekipa N.Beograda došla je do novih bodova na gostovanju u  Marseilleu imajući rezultatskoga komfora da u finišu prime čak tri uzastopna gola kojima su domaći prepolovili zaostatak od 6 golova. Istina, Marseille većim dijelom utakmice nije bio u tolikome zaostatku, od druge četvrtine uglavnom 2-3 gola ali su svakako izgledali podređeno u odnosu na goste. Teško da su i mogli bolje ako su protiv sebe imali jako raspoložene Granadosa i Vlachopoulosa koji su gotovo ekshibicijski nanizali nekoliko atraktivnih golova, značajan doprinos imao je ponovo i Mandić, a čini se da ekipa N.Beograda dodatnu kvalitetu dobiva sve sigurnijim branjenjem Fernandeza koji je i ovoga puta skupio priličan broj teških obrana. Marseille je i ovoga puta dobar dio svojih napada bazirao na igri ka 2 metra gdje je jako teško sačuvati Vernouxa i Spaića a još im se tu pridodaje i Bodegas te su oni i u ovoj utakmici donijeli solidan broj igrača više i još dva peterca, no gosti im po cijenu izbačaja nisu dozvoljavali da oni sami dolaze u puno prilika za šut sa svojih pozicija. Bodegas je ipak jednom pobjegao Jakšiću, Vernoux nakon izborenog igrača više dobio brzu asistenciju od Spaića. Bez značajnijeg napadačkog učinka Crousillata Marseille teško izlazi na kraj i protiv lakših protivnika, jedan gol iz igre (plus jedan iz peterca) i ovoga puta je  bilo premalo. Lijeva strana im je također bila slabija točka iako je ovoga puta Marion Vernoux dobro otvorio utakmicu prvo golom kod igrača više, u drugoj četvrtini još jednim iz kontre ali kasnije ga se nije puno vidjelo. Bouet i Daube nisu uspijevali ništa, a od Bodegasa se teško nešto može i očekivati s vanjske pozicije. Prlainović je u dosta napada bio na desnoj strani i manje-više je standardno obavio svoj dio posla, Čučković je isto dobro otvorio utakmicu s dva gola u prve dvije četvrtine, oba sa srednjeg (jedan kod igrača više). Vukičević je izostao ovoga puta baš kao i braća Rašović u ekipi N.Beograda. Također, i ovoga puta je izostala bolja realizacija igrača više ekipe Marseillea, što im se, čini se, prečesto dešava i nikako ne uspijevaju poboljšati. Tek pred kraj, uz dosta opušteniju igru protivnika, uspjeli su poboljšati tu statistiku. Slični su u tome segmentu bili i gosti ali su oni zaradili i manje izbačaja i imali dosta više drugih opcija u napadu.

Uz početnih 1:0, domaći su vodili još sa 2:1 nakon gola iz peterca koga je zaradio Spaić. Gosti su kasnije u prvoj četvrtini otišli i na dva razlike prvim golom Granadosa da bi u završnici iz brze tranzicije Prlainović smanjio na 4:5. U drugoj četvrtini je manje golova, ali gosti odlaze na tri razlike prvi puta golom Vlachopoulosa s nekih skoro 9 metara (5:8). Čučković je svoj drugi gol postigao na 10 sekundi do poluvremena ali je i to bilo dovoljno da Granados kraj dva čuvara zabije šraubom s lijevog vanjskog za 6:9 nakon dvije četvrtine. I dva naredna gola za goste postigao je Granados a kod drugog je lagano okrenuo Crousillata na nekih 10 metara od gola, doplivao do 5 i odatle lagano zabio. Između su za domaće golove dali Bodegas i Daube. N.Beograd je djelovao dosta sigurnije, ali nije uspijevao dodatno povećati razliku pa je pred zadnju četvrtinu bilo 9:12. Četvrtu je s još dva svoja gola otvorio Vlachopoulos, prvi je bio opet s nekih 9 metara, drugi kada je fintiranjem dodavanja najprije zbunio i obranu i Lazovića pa zabio s lijevog vanjskog. Treći gol u nizu za goste postigao je Skoumpakis uplivavši na 2 metra uz dobru asistenciju Mandića pa je na polovici posljednje četvrtine bilo 9:15 i utakmica praktički odlučena. Gosti su si nakon toga mogli dozvoliti luksuz da i oni prime 4 gola za redom, Marseille je konačno 2 puta uspeo kod igrača više, još jednom brzu tranziciju iz koje je Crousillat dao svoj gol iz igre pa je na minutu i pol do kraja bilo 13:15. Da sve prođe bez iznenađenja pobrinuli su se Mandić i Granados pa je na kraju bilo 13:17.

Odgovori