Jadran izbacio Radnički i nastavlja borbu za final8

Najbolja utakmica Marina Tomasovića u kapici Jadrana

Radnički – Jadran 11:13 (1:4) (3:4) (4:2) (3:3)

Suci: Stavridis (GRE), Kovacs-Csatlos (HUN)

Igrač više: Radnički 5/17, Jadran 6/11

Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 2, Ćuk 1, Gavrilović, Ukropina 4, Poznanović, Pljevančić, Antić, Lukić 4, Vrlić, Todorovski. Trener: Stevanović

Jadran: Marcelić, Burić 1, Marinić Kragić 4, Čagalj 1, Butić 2, Pejković, Bukić, Zović 1, Tomasović 4, Dobud, Šetka, Dužević, Anić. Trener: Marelja

               Za igrače Radničkog vjerojatno i presudna utakmica za ostanak u utrci za mjesto na F8, a nakon poraza, kako je to rekao i Stevanović i definitivno izgubljene šanse za odlazak na finalni turnir. Jadran je u ovom susretu protiv Radničkog bio uvjerljiviji, ne toliko koliko u nedavnom meču Regionalne lige, no ipak više od onoga što govori krajnji rezultat ove utakmice. Od samoga početka gosti su odmakli na 3 gola razlike, do poluvremena su imali +4, početkom treće četvrtine i 5 golova prednosti, no domaći su se u nastavku uspijevali vraćati u igru primičući se na 2 gola zaostatka ali ipak ne uspijevajući napraviti preokret poput onoga u utakmici s Olympiacosom kada su isto gubili 4:8 na poluvremenu. Za razliku od te utakmice, Dobožanov je ovaj put bio daleko i od svojih mogućnosti pa ga je Stevanović zamijenio već nakon prve četvrtine, vratio u trećoj pa opet zamijenio u zadnjoj četvrtini ali ni Todorovski nije bio ništa sigurniji. Drugi veliki problem domaćima bila je realizacija igrača više kojih su imali čak 17 puta, od kojih je 11 zaradio Vrlić, ali recimo u prve dvije četvrtine od 8 prilika dali su samo jedan gol. Također, i ovaj put s velikom minutažom, konstantno pod faulovima, u obrani par puta još i na bekovskoj poziciji, iz par prilika koje je imao, naročito u jednoj kontri, Vrlić nije imao pribranosti zabiti gol, pa se i toliki broj faulova na njemu igračima Jadrana na kraju isplatio. Radnički ni ovoga puta osim Ukropine i Lukića nije imao širinu igre u napadu, a i njih su dvojica “proradili” tek kad su gosti već uvelike bili u plusu s golovima, prethodno i oni potrošivši dosta lopti.

               Jadran je na drugoj strani imao na golu dosta sigurnoga Anića, koji je u nekoliko teških situacija spriječio povratak domaćih u rezultatsku neizvjesnost dok su u napadu uz izuzetno raspoložene Marinića Kragića i Tomasovića (i njih dvojica po 4 gola) koji su zabijali i s krilnih i s vanjskih pozicija, svaki još po jednom i iz kontri, imali u finišu s bitnim golovima još Butića i Zovića, u samom početku još je i Čagalj zabio na zonu te Burić sa stative kod igrača više. Jadran je i kod brojčane prednosti bio sigurniji, iznad 50%, iako su centri gostiju zaradili zajedno manje izbačaja nego sam Vrlić na drugoj strani.

               Jadran je do tri gola prednosti došao u prvoj četvrtini, uz gol koji je na zonu postigao Čagalj, kod igrača više siguran je bio Burić na asist Marinića Kragića i još dva puta Tomasović (s lijevoga krila i srednjeg). Šetka u jednoj polukontri pogađa samo prečku, dok domaći od 4 prilike s igračem više koriste tek jednu (Lukić). Marinić Kragić postiže tri gola za redom u drugoj četvrtini, dva s vanjskih pozicija i jedan iz kontre. Radnički i dalje ne uspijeva biti organiziraniji kod igrača više, Anić zaustavlja šuteve Stanojevića, Ćuka, Lukića, ali iz igre domaći uspijevaju iz dve akcije po desnoj strani (Ćuk i Janković), Ukropina jednom pogađa sa srednjeg a Jadran na poluvremenu ima 4 gola prednosti nakon još jedne kontre u kojoj Tomasović lobuje Todorovskog.

               Početkom treće četvrtine ponovo pogađa Marinić Kragić (igrač više) za 4:9 ali do polovice ove četvrtine Radnički uspijeva najzad realizirati 3 igrača više za redom i smanjiti zaostatak na samo 2 gola. Još je i Vrlić bio sam u jednoj kontri  ali mu šut brani Anić. Butić i Ukropina postižu po gol kod igrača više pa je pred zadnji period igre 8:10. Vrlić ne koristi još jednu priliku da potpuno vrati svoj tim u igru, promašujući sa stative kod igrača više što na drugoj strani kažnjava svojim četvrtim golom Tomasović, malo kasnije i golom iz faula Butić, pa Jadran ima opet komotnih 4 gola viška u zadnjih 5 i pol minuta. Domaći neće opet lako odustati pa na dvije i pol minute prije kraja preko Ukropine i Lukića stižu do 10:12 ali Zović s desnoga krila na asist Butića brzo povećava prednost Jadrana na +3 i definitivno rješava pitanje pobjednika dok je konačnih 11:13 svojim četvrtim golom postavio Lukić na malo više od minute prije kraja.

               Radnički s ipak oslabljenim timom u odnosu na početak sezone (Radulović, Vico), nekoliko mladih igrača koji su još nedorasli ovom nivou natjecanja, uz neke malo iskusnije igrače upitne forme, s u par utakmica propuštenim prilikama za doći do bodova, na kraju nije mogao bolje proći u borbi za najprije zacrtani cilj, odlazak na finalni turnir Lige prvaka. Jadran za to još uvijek ima šanse, ali za to će im biti potrebnija konstantnija igra, čak i malo više razine nego su je prikazali u ovoj utakmici.

Odgovori