Jadran još jednom izgubio na peterce

foto: fradi.hu

VK Jadran Split – FTC Telekom Budapest 17:20 (3.2) (4:5) (3:5) (6:4) peterci (1:4)

Suci: Boudramis (GRE), Ohme (GER)
Igrač više: Jadran 10/13, FTC 5/10
Peterci: Jadran 1/1

Jadran: Anić, Čagalj, Marinić Kragić 2 (1/1), Radan, Butić 3, Pejković 3, Bukić 3, Kharkov 1, Radović 2, Vrlić, Fatović 1, Dužević 1, Marcelić. Trener: Marelja

FTC: Szakonyi, Mandić 3, Pohl 1, Merkulov 2, Argyropoulos 4, Di Somma, Fekete 1, Vigvari, Nagy, Molnar 1, Jansik 3, Damonte 1, Vogel Trener: NyekiKako su i Ferencvaros i Jadran osigurali prolazak u narednu fazu natjecanja ova utakmica nije imala rezultatskoga značaja pa je nekako tako i odigrana, uglavnom nešto komfornije u obranama pa se barem moglo vidjeti dosta golova. Nyeki je odlučio odmarati Vargu dok je u ekipi Jadrana Radan dobio šansu izostankom Biljake. Nedostatak imperativa pobijede rezultirao je da su i jedni i drugi imali periode “ozbiljnije” igre ali i padova, pogreški pa je često bilo smjenjivanja u vodstvu a razlika nije prelazila na više od gola ni na jednu stranu. Tako je bilo sve do potkraj treće četvrtine kada su gosti prvi puta stigli na +2 da bi prednost još uvećali početkom posljednje četvrtine. Jadran je u početku dolazio do svojih golova kod igračke prednosti, dobro su odigrane akcije na stativu odakle je Butić zabijao 2 puta, plus Dužević jednom dok su sa vanjskih pozicija pogađali Marinić Kragić i Bukić. Igrač više gostiju je obrnuto, u početku lošije funkcionirao, imali su istina i manje takvih izborenih situacija, opet, to su nadomjestili ili udarcima iz vana, Argyropoulos i Mandić, uplivavanjem Jansik ili jednom polukontrom iz koje je pogodio Mandić. Upravo ta dva gola Mandića početkom druge četvrtine donijela i novo vodstvo gostima nakon početnih 0:1 dok je Jadran imao prednost u ostatku prve četvrtine. Prvi gol iz igre za domaće postigao je Bukić sredinom druge četvrtine za ponovno vodstvo Jadrana (6:5), iz faula sa lijevog vanjskog iako je veći dio utakmice u napadu bio na srednjem, u par navrata čak i na desnoj strani. Do poluvremena su gosti postigli još dva gola, Jansik iz faula isto a pogreška Kharkova u napadu kažnjena je još jednom kontrom iz koje je zabio Argyropoulos. Za neodlučeno na poluvremenu zaslužan je bio Butić pogodivši na zonu sa desnog vanjskog za 7:7.

Dužević je u ovoj utakmici dobio nešto veću minutažu u odnosu na Vrlića i dobro se snalazio, tako je početkom treće četvrtine pokupio odbijanac nakon šuta Marinića Kragića i izborio peterac (realizirao ga Marinić Kragić), potom je u narednome napadu izborio novoga igrača više ali ga domaći nisu realizirali ni uz time-out, prvi puta poslije dugo vremena iako su imali čak dva šuta, korner nakon Bukićevog te još jednu obranu Vogela na pokušaj Butića sa lijevoga krila i otvaranje nove kontre za goste iz koje je gol postigao Jansik. Fatovićevo uplivavanje nije dobrim pasom ispratio Radović dok na drugoj strani igrača više popravljaju gosti preko Merkulova sa lijevoga krila za novo vodstvo gostiju (8:9). Nakon jednoga bez šuta, slijede ponovo 2 dobra napada domaćih, Kharkov postiže gol sa desnog vanjskog, u narednom Pejković izlazi kao pobjednik na 2 metra protiv Mandića koji se iskupljuje odmah na drugoj strani šraubom sa desnog vanjskog kojom iznenađuje i Bukića i Anića. U finišu treće četvrtine još dva gola Ferencvarosa, Argyropoulos pogađa iz brzo odigranog igrača više dok se Jadranov završava još jednom obranom Vogela (šutirao Marinić Kragić) koja omogućuje još jednu kontru pa Damonte donosi prvi puta dva gola razlike na utakmici, 12:10 je za goste na kraju treće četvrtine uz još izborenog igrača više koga će imat priliku odigrati nakon osvojenog sprinta na početku četvrte. Pohl iz te akcije, nakon time-outa donosi gostima i tri gola prednosti. Jadran se golovima Radovića (igrač više) i Butića sa desnoga krila na slabiju intervenciju Vogela uspije primaknuti na gol zaostatka. Anić je na drugoj strani malo nespretan nakon obranjenoga šuta Molnaru sa 2 metra pa mađarski igrač uspijeva odbijenu nekako ugurati u gol. U samom finišu utakmice Jadran ipak uspijeva stići do poravnanja golovima Radovića i Bukića iz igrača više ali je Argyropoulos još jednom efikasan pa se u zadnju minutu ulazi rezultatom 15:16. Ipak domaći poravnavaju kod još jednoga igrača više, istina uz jako sumnjivu situaciju i dodavanje (?) Duževića Fatoviću koji je očito bio u 2 metra odakle je postavio rezultat regularnoga tijeka utakmice 16:16. Sada u utakmici bez puno značaja, ali još jednom Jadran gubi na peterce, možda i malo čudan odabir da Butić i Radović budu prva dva koja pucaju, prvome je obranio Vogel, drugi je pogodio prečku. Mandić, Di Somma, Jansik i Argyropoulos su na drugoj strani efikasni dok je za Jadran u raspucavanju Fatović jedini pogodio.

Odgovori