Nakon Gruža, Marseille s identičnih 14:9 pobjedio i u Budimpešti

foto: https://www.nemzetisport.hu

OSC Budapest – CN Marseille 9:14 (2:3) (2:4) (2:4) (3:3)

Suci: Stavridis (GRE), Gomez (ESP)

Igrač više: OSC 4/10, Marseille 6/13

Peterci: OSC 1/1, Marseille 1/1

OSC: Levai 11/25, Sziladi 1, Manhercz 3 (1/1), Varnai, Salamon 2 (+1 OG), Csacsovszky, Dala,  Toth 1, Vigvari, Burian 1, Bundschuh 1, Harai, Devai. Trener: Da.Varga

Marseille: Lazović 7/16, Čučković 2, Vanpeperstraete, Spaić 2, Prlainović 2 (1/1), T.Vernoux 1, Crousillat 1, Bouet 1, M.Vernoux 2, Kovačević 1, Vukičević 1, Bodegas, Hovhannysian. Trener: Šćepanović.

Ekipa Marseillea je ostvarila uvjerljivu pobjedu na još jednom teškom gostovanju pokazujući da će u ove sezone izgleda imati malo veću zrelost i konstantnost u dobroj igri koja sigurno proizilazi i iz veće uigranosti ovoga tima. Prlainović jeste mozak ekipe ali sada su i ostali spremni ponijeti svoj teret odgovornosti i uspješno doprinositi u svim segmentima igre. Vidjelo se to i u ovoj utakmici u kojoj je Marseille fino rasporedio te iskoristio svaki od svojih kvaliteta, čak i trenutcima kada se činilo da od nekih napada neće biti ništa, upravo je Prlainović svojim asistencijama doprinosio golovima. Gosti su od samoga starta bili uvjerljiviji stekavši u ranoj fazi 3 gola prednosti koju su kasnije uglavnom održavali i uvećavali dok se OSC tek još dva puta, krajem prve i sredinom druge četvrtine uspijevao primaknuti na gol razlike. Domaći su od samoga početka imali problema kod igrača više ne koristeći ih u prva tri pokušaja, obrana francuskoga tima bila je pokretljiva pa su sustizali na prebačaje blokovima zaustavljajući Salamona i Vigvaria dok je Burian s desnoga krila pogodio stativu. Većinom se slično nastavilo i kasnije, uz još par obrana Lazovića, po gol su tek postigli Burian s krila i Toth sa stative, još 2 u zadnjoj četvrtini kada je bilo odveć kasno za neki preokret. U obrani kod igrača manje OSC je također imao problema jer je opasnost vrebala i od akcija na stativu, gdje su puno prostora imali kod golova Čučković, T. Vernoux i Spaić, još po jednom isto Čučković i Bodegas koji su nakon odlične pripreme pogađali samo okvir gola. Kada bi se obrana domaćih ipak malo sužavala dolazili su golovi s vanjskih pozicija ili krila (Prlainović, M.Vernoux, Vukičević). Uz dva gola iz kontri (M.Vernoux i Čučković), Spaića s 2 metra, jednog Prlainovićevog nabačaja s krila koga je realizirao na drugoj strani Kovačević, bilo je i par neobičnih kao što je autogol Salamona koji je nakon jedne obrane nonšalantno rukom preko glave poslao loptu umjesto Levaiu ravno u svoj gol, ili kada je Varga na dvije minute prije kraja (kod 4 razlike) poslao i golmana u napad da bi nakon obrane šuta Vigvaria Bouet zabio s pola bazena na prazan gol.

Levai je inače bio solidan na golu domaćih obranivši i nekolicinu teških šuteva, ali je imao i puno više posla nego na drugoj strani Lazović, daleko od opasnih bili su mnogi šutevi  Salamona, Vigvaria i Manhercza koji su trošili najviše lopti. Od ljepših golova domaćih moglo se vidjeti jedno uplivavanje Sziladia, gol Bundschuha s 8 metara te jednu kontru koju je realizirao Manhercz, ali je sve to bilo premalo za ostvariti povoljniji rezultat. U trenutcima kada su se domaći vraćali na gol zaostatka očekivalo se da će se neizvjesnost vratiti u utakmicu no kratko je to potrajalo. Već tijekom treće četvrtine očito postaje da OSC ne može ništa promijeniti u svojoj igri pa im zaostatak postaje sve veći, 6:11 na kraju te četvrtine jasno je govorilo da je pobjednik odlučen. Kod gostiju, nešto više od ostalih se istaknuo Prlainović, prvenstveno sa svoje 4 asistencije, iza njega u napadu su još nešto više od ostalih doprinijeli Spaić i Čučković, obrambeno je cijeli tim dosta dobro funkcionirao, bez značajnijeg broja pogreški. Kod domaćih, na nekakvome nivou jedino je bio golman Levai, možda još na centru Toth, ostali daleko ispod.

Srećom po OSC, sastav grupe B s 4 ipak slabija tima, daje im još realne šanse za odlazak na F8 čak i nakon ovakve igre i rezultata. Na drugoj strani, po do sada prikazanom, Marseille je možda ove sezone spreman za napraviti rezultatski iskorak na europskoj sceni.

Odgovori