Pro Recco lagano protiv Ferencvarosa za očekivano finale

Poprilično očekivan rasplet drugog polufinala u kojem je Pro Recco “slomio” Ferencvaros tijekom treće četvrtine u kojoj je otišao na +4, rasporedivši učikan ravnopravno na sve igrače.

Totalno drugačija utakmica od prvog polufinala, ali to je i bilo očekivano obzirom na protivnike. Ferencvaros se držao prvi dio utakmice, ali ritmom i rotacijom, Pro Recco ih je slomo već tijekom treće četvrtine.

Ferencvaros je u dijelu utakmice, najviše u drugoj četvrtini, igrao M zonu što i nije toliko loše funkcioniralo. A u preostalom periodu primili su za polufinale Lige prvaka nedopustivih 3 gola s pozicije sidruna, dva puta Hallock i jednom Lončar. Dva od ovih golova bili su tijekom treće četvtine kada je utakmica i odlučena, a s druge strane u tom periodu je forsirao Vamos koji je uglavnom promašivao. Tek je na kraju, kad je sve bilo riješeno, zabio očekivana 2 gola. U početku dok je utakmica bila još živa, Merkulov je zabio dva jako dobra gola.

Suđenje je bilo bolje nego u prvoj utakmici, ali i bilo je osjetno lakše suditi. Što uglavnom i jest, čim ne igra Brescia. Ali na kraju, kad se Recco krenuo odvajati i odvojio, oba suca su počela raditi “pizdarije” i svako malo su poklanjali nepostojeća isključenja u korist Ferencvarosa.

Čak se i Z. Varga predao na ulasku u zadnju četvrtinu, jer kako drugačije objasniti da je držao Denesa na klupi prvih 5 minuta zadnje četvrtine. ali svima je bilo jasno da nema nekih izgleda. U tom periodu dobili su dva puta igrača više, ali Recco je to poprilično jednostavno obranio.

Sutra nas očekuje finale koju su svi manje više očekivali. Recco je jučer izbjegao metak protiv Barcelonete, a NBG danas protiv Brescie. A sutra nas očekuje još jedna super uzbudljiva utakmica. Sandro Sukno i Luka Lončar protiv domaćina u pohodu na naslov prvaka Europe.

Polufinale Lige prvaka

Beograd, 03.06.2022

Pro ReccoFerencvaros 10:7 (1:2, 4:2, 4:1, 1:2)

suci: Alexandrescu (Rum), Stavridis (Grč)

Pro Recco: Del Lungo, Di Fulvio 1, Zalanki 1(1), Figlioli, Younger 1, Cannella 1, C. Presciutti, Echenique 1, Ivović 2(1), Bertoli, Lončar 1, Hallock 2, Negri. Trener: Sandro Sukno.

FTC: Szakonyi, Molnar, Pohl, Merkulov 2, Vamos 2, Ubović 1, Fekete 1, Vigvari, Nemeth, Denes Varga 1, Sz. Jansik, Damonte, Vogel. Trener: Zsolt Varga.

Osobne greške: Rec 15, FTC 12

Peterci: Rec 2/2, FTC –

Igrač više: Pro Recco 2/8 (25%); FTC 6/14

Obrane: Del Lungo (1 + 4 + 2 + 1)= 8/15; Vogel (3 + 1 + 3 + 2)= 9/19

golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

Pro Recco:

Hallock: 2 gola + 5m + 1iv

Lončar: gol + 3iv

Di Fulvio: 5m

Ivović: 2iv

Cannella: 1iv


FTC:

Ubović: gol + 4iv

Nemet: 3iv

Varga: 2iv

Fekete, Vamos, Vigvari, Merkulov i Molnar 1iv

Odgovori