Novi Beograd s novim trenerom do nove pobjede

VK Novi Beograd – Zodiac CNAB 11:9 (4:0) (2:2) (4:5) (1:2)

Suci: Gomez (ITA), Koryzna (POL)

Igrač više: N.Beograd 6/11, Barceloneta 3/9

Dva igrača više: N.Beograd 0/1, Barceloneta 0/1

Peterci: N.Beograd 1/1, Barceloneta 2/3

N.Beograd: G.Pijetlović (10), S.Rašović 2 (1/1), Mandić 1, Martinović 1, D.Pijetlović 1, Gogov 2, Jakšić, Perković, Vlachopoulos 2, Drašović 1, V.Rašović 1, Coimbra. Trener: Dejan Jovović.

Barceloneta: Lopez (11), Famera, Granados 1 (0/1), Munarriz (1/1), De Toro 3, Pavillard 1, Ponferrada, Bruce, Asensio, Perrone 2 (1/1), Biel 1, Bustos. Trener: Elvis Fatović.

Ono što je visilo u zraku, da će poslije niza lošijih igara i rezultata doći do smjene na klupi N.Beograda, desilo se nakon turnira Regionalne prije par dana, Vujasinović je podnio ostavku a pored najava da će na njegovo mjesto doći neko strano trenersko ime na kraju je angažiran iskusni srpski trener Jovović koji je imao nezahvalni zadatak debitirati odmah po stupanju na dužnost i to u utakmici protiv veoma neugodnoga protivnika. Naravno da se u ovako kratko periodu nije moglo dogoditi puno pomaka i igri beogradskoga kluba, i dalje još to više liči na skupinu izvanserijskih i dobrih pojedinaca nego na ekipu s idejom koje se konstantno uspijeva držati. Ključnim za ovu, ipak u psihološkom smislu važnu pobjedu, ispostavila se prva četvrtina koju je Barceloneta odigrala doista očajno i u napadu i u obrani. Domaći su već u prvih 5 minuta nanizali 4 gola, u prvome svome napadu imali su kontru koju je realizirao Drašović iako su ga 2 protivnička igrača sustigla, potom je Pijetlović prelagano zabio kraj Famere i De Tora, Vlachopoulos s lijevoga krila kod prvoga igrača više i onda još Gogov iz polukontre primoravši Fatovića da pozove time-out. Pored prelako primljenih golova, niti napad gostiju nije izgledao ozbiljno, gubljenje lopte na 2 metra, greška u dodavanju kod igrača više (Munarriz), ispadanje lopte u akciji na stativu (kod igrača više Asensio), promašaj Granadosa, a nije se puno promijenilo ni nakon toga time-outa, još jednom niti do šuta nisu stigli iz igrača više, da bi još i s 2 igrača viška Granados pogodio samo prečku.

Početkom druge četvrtine domaći stižu i do 5:0 drugim golom Gogova (igrač više) ali se barem obrana Barcelonete počinje konsolidirati. Lopez zaustavlja šut Perkovića, kasnije još nekoliko pokušaja domaćih pa je do poluvremena imao već 7 obrana. Gosti do prvoga gola stižu tek nakon skoro 11 minuta igre, Granados iz brzo odigranog igrača više, ali kasnije ne uspijeva niti iz peterca (pogađa prečku) kojega je uplivavanjem zaradio Perrone. Središnjica druge četvrtine prolazi u konfuznoj igri te greškama i jednih i drugih pa su se jedino golmani isticali. G.Pijetlović je puno izlazio naprijed s gola, jednom je uspio presjeći dodavanje na 2 metra ali ga je za to Pavillard kaznio s desnog vanjskog za drugi gol Barcelonete. Na poluvremenu N.Beograd drži +4 nakon još jednoga gola iz igrača više (V.Rašović na prebačaj).

Situacija se potpuno mijenja u samo dvije i pol minute nastavka, N.Beograd uporno i bezuspješno pokušava loptu dodati na 2 metra dok Biel s lijevog vanjskog i Perrone iz peterca koga je zaradio Asensio, smanjuju na 6:4, a onda i nakon jednog vanjskog pokušaja domaćih, kontra (Perrone) iz koje Barceloneta stiže na samo gol zaostatka. Ovo je trenutak da Jovović zove time-out kojim uspijeva trgnuti svoje igrače, iz igrača više Mandić zabija za 7:5, nastavlja se igrom gol za gol, a gosti finišu četvrtine ne koriste još dvije prilike s igračem više, Perrone je kod svoga pokušaja blokiran dok je Granadosu loš šut obranio Pijetlović. Ostavljanje na zonu kažnjava Martinović za opet solidnih +3 pred zadnju četvrtinu.

Prve minute posljednjega perioda ponovo gledamo niz pogrešaka na obje strane, Granados još jednom griješi kod igrača više, ali kod narednoga Munarriz lijepo pronalazi De Tora na stativi. Perković iz slične situacije i čiste prilike promašuje gol, a slijedi peterac na Asensiu iz koga Munarriz donosi 10:9 na četiri i pol minute prije kraja. N.Beogradi dalje ne uspijeva ništa u napadu, kod 2 igrača više griješe u dodavanju ka stativi, kod igrača više Lopez brani Pijetloviću ali niti gosti ne dolaze do poravnanja. De Toro pogađa prečku, Perone griješi kod kontre 3 na 2, nakon time-outa Pijetlović brani De Toru a nakon izborenog igrača više, na samome kraju Vlachopoulos postavlja konačnih 11:9.

Za Barcelonetu nisu igrali Fernandez i Larumbe, Munarriz se očito još traži nakon neigranja, a daleko od svojih mogućnosti je bio i Granados. Famera i Bustos isto bez doprinosa u napadu, Perrone s neuobičajenim brojem pogreški pa bi se reklo da Fatovićevi izabranici nisu imali nikakve šanse u ovoj utakmici dodamo li tu slabijeg igrača više te neiskorišteni peterac. De Toro je bio najuvjerljiviji i uz Lopeza jedini na očekivanome nivou. Opet, ako se vidi krajnji rezultat i da je do kraja bilo neizvjesno, znak je da se ni domaći nisu posebice istakli, teško da bi se i kod njih nekoga posebno moglo izdvojiti pa je pred Jovovićem očito težak put ka ostvarenju velikih ambicija svoga kluba.

Odgovori