Radnički bolji od Olympiacosa

foto: Igor Lazarević https://www.kvkradnicki.com/

Radnički je pobijedio Olympiacos 10:8 i upisao prvu pobjedu ove sezone, ako zanemarimo onu protiv Dinama koji je nekoliko razina ispod ostalih momčadi u ovoj grupi. Odlična igra cijele momčadi i dominacija od početka do kraja, Olympiacos je samo jednom, na 7:7, uspio izjednačiti.

Radnički je zadnjih tjedana podigao formu i došao na nivo da pobjeđuje ponajbolje momčadi u Europi. Prvi dvije pobjede protiv Novog Beograda, sada i ova protiv Olympiacosa. Bili su bolja momčad od početka do kraja i poprilično rutinski čuvali prednost, najčešće od 2 gola kroz čitavu utakmicu.

Polovicu golova zabili su u prvoj četvrtini koja je završila 5:3. Imali su i dva puta po +3 (4:1 i 5:2). Imali su realizaciju igrača više 3/3, a Olympiacos je svoja prva tri promašio, ali je i upisao 2/5 do kraja ove četvrtine. Odmah u prvom napadu Lukić je odlično zabio na zonu s lijevog vanjskog i pokazao da će ovo biti večer Radničkog. Kasnije je, krajem druge četvrtine zabio još jednom odlično na zonu.

U drugoj četvrtini igralo se gol za gol i s 7:5 se otišlo na odmor. Na početku treće jedina je kriza u napadačkoj igri Radničkog. Olympiacos se vratio na 7:7 preko dva gola Filipovića – peterac pa sam na 3-4 metra kada je zaradio izbačaj u plivanju i tako ostao sam. Inače je Radnički kroz čitavu utakmicu odlično zatvorio Filipovića koji nije imao niti jedan opasan udarac. Nije čak ni iz faula pokušavao, nije dolazio u takve situacije, a ni s igračem više nije bio u situaciji da realizacija ide preko njega. Odlična obrana lijeve strane Radničkog. Radulović je dalekometnom bombom, iz faula, dijagonalnom stativa golom vratio prednost, a u četvrtoj četvrtini Vrlić je okrunio svoju odličnu utakmicu. Zabio je šraubu i to pored Bušlje za 9:7. Drugi peterac Filipoviću je obranio Dobožanov koji je opet bio jako dobar, bolji od Bijača. I do kraja je pao po jedan gol na obje strane i Radnički je upisao odličnu pobjedu.

Radnički je igrao smireno i rutinirano. Puno protivničkih igrača su sveli na najlošije partije u sezonu. Filipović je bio poprilično nevidljiv, Genidounias jako loš, a Bijač samo 7 obrana, možda 1-2 ozbiljnije. Daleko od svojih izdanja te i u on ide u kategoriju loš. Slično i Bušlje koji je izgubio bitku s Vrlićem. Obje momčadi su male drugi dio utakmice puno lošiju realizaciju igrača više. Radnički je krenuo s 4/4 i kasnije imao 1/6, a Olympiacos je na 4/8 dodao 0/4 uz još jedan promašeni peterac.

Igra Radničkog u obrani je onakva kakvu smo je navikli gledati, kompaktna s puno blokova, pomaganja i uigrana s Dobožanovim koji osim takvih obrana donese i još pokoji obranjeni zicer. Vrlić je dominirao na dva metra. Zabio je gol i zaradio 4 igrača više, ali iz te statistike nije vidljivo kojom je lakoćom i brzinom uzimao pozicije i prisiljavao protivnik na brzo povlačenje u plitku zonu. Radulović je ovaj put jednom na krilu predriblao svog čuvara i zaradio igrača više, i uz to zabio dalekometnu bombu kad je to bilo najpotrebnije, nakon jedinog izjednačenja protivnika. Lukić je zabio dva gola na zonu… i svi ostali su dali svoj doprinos u pojedinim segmentima da ova utakmica ode na stranu Radničkog.

Olympiacos je u sezonu krenuo fenomenalno, dominirao je u svim utakmicama i činilo se da se samo na samom kraju ponekad previše opuste. Vidimo da ih očekuje još dosta borbe u drugom dijelu Lige prvaka i morat će dignuti formu pred skorašnje utakmice. Prvo im dolazi neporažena Brescia, pa idu u Split gdje će i Jadran željeti skinuti nekoga od vodećih, pa idu kod Barcelonete i onda im dolazi Ferencvaros. To su im utakmice kroz veljaču i ožujak i trebat će puno bolju igru.

8.kolo Lige prvaka

Radnički – Olympiacos                  10:8 (5:3, 2:2, 1:2, 2:1)

Suci: Kun (Mađ), Dervieux (Fra)

Radnički: Dobožanov (11), Radulović 2, Stanojević, Janković 1, Ćuk 1, Krug, Ukropina 1, Pljevančić, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 2, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

Olympiacos: Bijač (7), Grammatikos, Gkillas 1, Genidounias 1, Fountoulis 3, Gouvis, Dervisis, Bušlje, Mourikis 1, Filipović 2(1+0), Chrysospathis, Kolomvos, Zerdevas. Trener: Theodoros Vlachos.

Osobne pogreške: Rad 15, Oly 12

*Radnički dva puta dva igrača više, Oly jednom dva igrača više

Peterci: Rad -, Oly 1/2

Igrač više: Rad (3/3+1/2+0/1+1/3)= 5/10 (50%), Oly (2/5+1/2+1/3+0/2)= 4/12 (33%)

Obrane: Dobožanov (2/5+4/6+2/4+3/4)= 11/19 (58%), Bijač (1/6+3/5+3/4+0/2)= 7/17 (41%)

Golovi s dva metra, zarađeni peterci i igrači više:

Vrlić: gol + 4iv

Mourikis: 5m + 3iv

Kolomvos: 4iv

Radulović: 2iv

Odgovori