Određeni domaćini iduća 4 final6-a

 

 

 

Na sastanku LEN Biroa u Gothenburgu u Švedskoj određeno je da će iduća 4 final6-a naizmjenično organizirati Pro Recco i Hannover.

 

 

Na ovom sastanku LEN Biroa (u kojem se inače nalaze samo dva čovjeka iz vaterpola, Šoštar i jedan Maltežanin) odlučivalo se o domaćinstvu iduća dva final6-a. Prijavila su se dva kandidata, Hannover i Pro Recco. LEN je odlučio donijeti kompromisnu odluku tako da su oba kluba dobila domaćinstvo:

 

2018 – Pro Recco

2019 – Hannover

2018 – Pro Recco

2019 – Hannover

 

Felugo, predsjednik Pro Recca, izjavio je da će oba domaćinstva održati u Genovi, a ne kako su znali prethodnih godina lutati Italijom od Napulja, preko Torina i Milana. A sjećamo se da su čak i u Rijeci oni bili organizatori tj. domaćini.

 

Dobre su vijesti za vaterpolo da će jedan njemački klub, Hannover, biti organizator. Jasno, pod uvjetom da je vođen od nekoga ko ima njemački mentalitet. To bi moglo donijeti neko poboljšanje u vaterpolo. Osim toga, najmanje iduće 4 godine Hannover će ulagati i imati jaku momčad. U obje sezone kad su domaćini imat će i zagarantiran nastup na final6-u, uostalom kao što je i bilo zadnjih nekoliko godina.

 

Od 1997. igra se završni turnir Lige prvaka, prvo kao final4, a kasnije final6. Još nikad nije bio u Njemačkoj. Općenito, vaterpolski događaji rijetko su se organizirali u ovoj državi posljednjih godina. Samo juniorsko U17 prvenstvo u Stuttgartu 2010. i Super8 svjetske lige u Berlinu 2007.