Radnički uzeo bod nadoknadivši -4 u zadnje 4 minute

https://www.kvkradnicki.com/

Radnički je iščupao jako bitan bod u zadnje 4 minute kada su nadoknadili -4 protiv Ferencvarosa. Na kraju 11:11 uz zadnja dva gola na utakmici Miloša Ćuka koji je tako pokazao jednu od najcjenjenijih kvaliteta u sportu, da je onaj koji odlučuje i pogađa kada je to najvažnije.

Igralo se potpuno izjednačeno kroz 3 četvrtine utakmice. Iako je bio vidljiv pad u igri Radničkog u drugoj polovici treće četvrtine, ali Ferencvaros to tada nije još uspijevao kazniti. Međutim na početku zadnje četvrtine Jansik, Varga pa Vamos s 3 gola odvode goste na 7:11 točno 4 minute do kraja. Igrali su Mađari poprilično rutinski čitavu utakmicu, ali su tada, očito prerano pomislili da je utakmica gotova. Prvo primaju dva pacerska gola, posebice prvi, na zonu s lijevog krila. Potrošili su vrijeme u svom napadu i na 1.16 do kraja Stevanović zove time out. Ćuk nakon 13 sekundi zabija iz faula i sada je 10:11, 1.03 do kraja. Jansik je dobro uplivao po desnoj strani, dobio loptu i iz ipak teške situacije, s igračem na leđima pogodio prečku s 2-3 metra od Dobožanova, nešto iskosa u desno. Ostalo je još 33 sekunde i Ćuk u situaciji kada je manje igrača Radničkog u napadu, čim dobiva loptu na ruku šutira i ona ulazi ispod ruke Vogela u gol, 14 sekundi prije kraja, 11:11. Nakon time outa Vamos šutira u blok, iz teške situacije s igračem na ruci.

Ćuk je do ovih trenutaka kada je pokazao klasu i ono što je najvažnije u sportu, da u najvažnijim trenutcima odlučuje u korist svoje momčadi, bio poprilično loš, nije ga baš išlo ni što se tiče šuterskog dijela, imao je čitav niz loših šuteva. A nije se iskazao ni u organizaciji napada jer je Radnički dosta mučio i u tom segmentu igre. Ali, na kraju, bio je čovjek odluke i može se reći igrač utakmice.

Da je Ferencvaros pobijedio ta titula bi otišla Jansiku. Bio je odličan čitavo vrijeme, doduše upravo je on pogriješio za taj prvi gol s lijevog krila s kojim je Radnički pokrenuo završnu seriju 4:0. Ostavio je Lukića previše slobodnog na lijevom krilu. Jansik je igrao praktički čitavo vrijeme. Uplivavao je i kao vanjski igrač da kroz te pokrete otvori prostor ili i da ostane na poziciji sidruna. FTC je vrlo veliki dio utakmice, kad god je Ubović bio na klupi, igrao bez klasičnog sidruna, s uplivavanjima vanjskih igrača na tu poziciju. Osim toga Jansik je zabio 4 gola, jako dobrim udarcima s igračem više.

U početku je Radnički gotovo stalno vodio, ali od 5:5 Ferencvaros preuzima ritam rezultata. Stalno je bilo +1, 0 do 7:7. Radulović je bio dobar, zabio je gol, dva puta asistirao, ali kasnije je u dva navrata donio jako loše odluke prilikom uzimanja šuteva. Posebice u situaciji s dva igrača više, kada je šutirao u blok, s krila iz nerezonske pozicije i bez ikakve potrebe. Vrlić je zaradio brojna isključenja protivnika, najmanje 5, a Toholj tek nešto manje, najmanje 4. Suci su malo prelagano u nekim situacijama u plivanju ili bez lopte isključivali Mađare. Omjer igrača više u jednom trenutku je bio 10 – 5 u korist Radničkog, kasnije je došlo na 14 – 10, a u zadnjih 6 i po minuta suci su prestali isključivali i jedne i druge (bio je još samo peterac na 4 minute prije kraja za Ferencvaros). Prethodno je bilo još 3 puta dupli igrač više i jednom i obostrano tako da smo u tih 28 minuta imali čak 30 osobnih prekršaja. Previše.

Ferencvaros je imao odličnu realizaciju igrača više, 7/10. Jedini koji je negativno odskakao je bio Merkulov koji je upropastio dvije akcije. I općenito nije bio praktički opasan iako je većinom igrao ne lijevoj strani, a nikako na beku. Samo je jednom iz tranzicije zabio. Denes Varga je zabio dva odlična gola. Drugi na zonu s desnog vanjskog u rašlje s 8 metara. I inače je igrao dobar dio minutaže na desnoj strani. Da bi Ferencvaros bio opasniji on mora igrati u kontinuitetu, velike dijelove utakmica na puno višem nivou nego što je to bilo ovdje, a i općenito u zadnje vrijeme, recimo na Olimpijskim igrama.

Radnički je imao puno slabiju realizaciju, 6/14 i u više navrata, čak 5 puta proigravali su stative, a zabili su samo jedan gol na taj način. Posebice je Toholj bio neučinkovit, jednom je čak dva puta šutirao u istoj akciji s prve stative i nije zabio gol.

Ferencvaros je tako nakon boda u Bresci, došao i do boda u Kragujevcu. Ako to potvrde s pobjedama na domaćem bazenu steći će veliku prednost u borbi za final8. Međutim, to će biti zadnja dva kola i do tada će se trebati dokazivati iz kola u kolo. Radničkom ovakva završnica može biti poticaj u nastavku sezone.

Radnički – Ferencvaros                 11:11 (2:2, 4:4, 1:2, 4:3)

Suci: Savinović (Hrv), Teixido (Špa)

Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković 1, Ćuk 3, Krug, Ukropina 2, Radulović 1, Toholj, Miličić 1, Lukić 2, Vrlić 1, Todorovski. Trener: Uroš Stevanović.

FTC: Szakonyi, Gabor, Pohl, Merkulov 1, Vamos 3(1), Ubović, Fekete, G. Vigvari, Molnar, Varga 2, Sz. Jansik 4, Damonte 1, Vogel. Trener: Zsolt Varga.

Osobne pogreške: Rad 13, FTC 17

Peterci: Rad -, FTC 1/1

Igrač više: Rad (1/4+4/5+1/4+0/1)= 6/14 (43%); FTC (1/2+3/3+2/4+1/1)= 7/10 (70%)

Odgovori