Olympiacos – OSC Budapest 10:7

Olympiakos- OSC Budapest  10:7 (4:0, 3:1, 2:3, 1:3)

Suci: Radičević (Hrvatska), Voevodin (Rusija)

Igrač više: Olympiakos (3/8) – OSC Budapest  (3/11)

Peterci: OSC Budapest (1/1)

Olympiakos: Pavić, Mylonakis 1, Delakas, Genidounias 1, Fountoulis 2, Nikolaidis, Dervisis 1, Bušlje, Mourikis 2, Gounas 2, Agryropoulos, Obradović 1, Galanopoulos

OSC Budapest: Bisztritsanyi, Toth, Gor-Nagy 1, Ranđelović 1, Salamon, Burain, Hegedus, Seman 2, Erdelyi 2(1), Juhasz, Bundschuh, Ubović 1, Szentesi

 

U desetom kolu skupine A, u Pireju su se sastali Olympiakos i OSC. Olympiakos je veliki favorit u ovom meču i s pobjedom će biti još bliži prvoj poziciji u grupi, dok su gosti iz Mađarske bez ikakvih šansi za F8 i još su vjerojatno i umorni od napornog domaćeg prvenstva.

 

Olympiakos je brzo poveo individualnom akcijom Fountoulisa, koji je izborio faul na pet metara i zabio iz faula s vanjske pozicije. Olympiakos nije iskoristio dva napada zaredom s igračem više. U prvoj prilici su dosta loše organizirali napad tako da je šut na kraju tog napada lako blokiran. U drugoj akciji je blokiran Fountoulis prilikom šuta izvana. Obje te prilike za igrača više su izborene u tranziciji, plivajući u kontru. Ubrzo je Olympiakos poveo s 2:0 preko Gounasa, nakon još jedne uspješne kontre i asistencije Fountoulisa. Na 3:0 povisio je Mourikis koji je primio loptu od Mylonakisa na 2 metra i zabio. Do kraja četvrtine vidjeli smo već uobičajenu briljanciju Obradovića koji je šraubom zabio iz faula s vanjske pozicije. U prvoj četvrtini vidjeli smo izvrsne domaćine u obrani, gosti osim jednog šuta iz faula Salamona koji je pliskom pogodio prečku, nisu ozbiljnije ugrozili Pavića koji je bio siguran na golu cijelu utakmicu. Bekovi Olympiakosa potpuno dominantni. Olympiakos plivački također puno bolji.

Druga četvrtina je počela velikom šansom Fountoulisa, ali se istakao golman gostiju Bisztritsanyi. Svoj prvi napad s igračem više nekon isključenja na dva metra, gosti su propustili lošim dodavanjem s krila na krilo. Ubrzo je Genidounias zabio za 5:0 izvana nakon još jedne asistencije Mylonakisa. Novog igrača više, opet isključenje na dva metra, gosti nisu iskoristili nakon što je Pavić obranio šut Erdelyja. S druge strane, na 6:0 povisio je Fountoulis iz faula. Do kraja poluvremena vidjeli smo po gol sa svake strane, Ranđelović sa stative baš kad se vraćao isključeni igrač, te Mylonakis s krila također s igračem više.

U drugom poluvremenu je Olympiakos jako popustio, igrali su s barem dvije brzine manjim intenzitetom. OSC je popravio dojam iz prvog poluvremena i utakmica je završila 10:7 za domaćina.

Olympiakos sigurno grabi prema prvoj poziciji u grupi A. Definitivno imaju jako dobre izglede i na završnici. Pavić je odličan na golu, bekovi im igraju izvrsno, pogotovo Bušlje koji igra obrambeno  maestralno. Napadačka lijeva strana je izvrsna, Fountolis i Gounas. Na desnoj strani nema ljevorukih igrača što može biti mali nedostatak. Od sidruna Mourikis je puno bolji od Nikolaidisa, ali vjerojatno će u ključnim utakmicama Obradović ulaziti u dva metra da popuni taj nedostatak.

Suci su bili na visini zadatka, bez neke greške kroz cijelu utakmicu. Imali su jednak kriterij, čak je i broj isključenja bio u prosjeku ovogodišnje Lige prvaka. Još jednom se stječe dojam da su samo Jugove utakmice ekstremi po tom pitanju.