Pro Recco obranio naslov, Sandro Sukno spojio igrački i trenerski naslov

Pro Recco je nakon peteraca obranio naslov prvaka Europe, 13:13 nakon 32 minute i 17:16 nakon peteraca. Sandro Sukno je tako i prije napunjene 32 godine spojio igrački i trenerski naslov prvaka Europe, oboje s Pro Reccom.

Pro Recco je osvojio 10. naslov prvaka Europe, drugi u niz u Beogradu. Današnje finale bilo je maksimalno uzbudljivo i u potpunosti prema očekivanjima napeto do zadnje lopte. Apsolutni junak pobjede Pro Recca bio je Gergo Zalanki koji je na kraju, poetski zabio i peterac za pobjedu.

Tijekom utakmice Novi Beograd je u dva navrata odlazio na +2, u zadnju četvrtinu su ušli s 11:9, ali nisu na kraju izdržali. Daleko najbolji igrač utakmice bio je Nikola Jakšić koji je zabio čak 6 golova, kao sidrun, udarčinom na zonu za 13:12 50 sekundi prije kraja, i ostale s igračem više, uglavnom sa stative. Jasno, imao je i u obrani odličnih poteza. Drugi ponajbolji u redovima domaćina bio je očekivano, Mandić. Podijelio je najmanje tri asistencije, zabio doduše samo jedan gol, ali je stalno bio taj koji je organizirao većinu napada. Ali na kraju, na raspucavanju peteraca, obojica su promašila i na taj način pobjeda je otišla u redove talijanske momčadi.

Osim Zalankija, treba istaknuti opet odličnog Hallocka koji je zabio gol s dva metra, zaradio peterac i zaradio 5 igrača više. Ali u svakom napadu je lakoćom i brzo uzimao poziciju na dva metra i prisiljavao obranu na povlačenje. Baš je dominantno odigrao protiv ama baš svakog beka na ovom turniru.

U zadnje 4 minute Milanović je opet gurnuo Mandić na beka, u dva navrata je čitav napad držao Hallocka pod kontrolom, a i kad mu je zabio gol idući napad kupio je svojoj obrani 3-4 sekunde da skoče pokupiti loptu, ali to nije nitko uradio.

Younger je bio treći junak Recca. 4 gola, odlična igra. Veliku minutažu, možda i najveću od svih imao je i Di Fulvio, ali on se u potpunosti sakrio u napadu u ovoj utakmici. Jest, da on uvijek diže visoko loptu, opasno maše, ali on njega se puno više očekuje. Možda mu je Sandro mogao i smanjiti minutažu, ali koncepcijski je on igrač koji drži i tempo (zaradio jedan peterac u kontri), a i ostali igrači su imali druge zadatke. A i Cannella nije taj kalibar da bi odigrao više od ove minutaže koju je dobio. Unatoč svemu tome baš je Giacomo Cannella od strane LEN-e izabran za MVP-a ovog turnira!!! siguran sam da je to neka šala koju još nismo shvatili jer on može biti samo MVP Pro Recca, i to kad maknemo prvih 7 igrača. LEN je ovaj put nadmašio same sebe.

Golmani su bili samo na momente solidni, ali opet niz kikseva, od golova direktno iz kornera (Strahinja), preko loptu koju ulaze kroz ruke (Younger) i još pokojega. Ali ipak, na kraju utakmice, u zadnjoj četvrtini Del Lungo je upisao čak 5 obrana u tih 8 minuta, uz fenomenalno obranjeni peterac Mandiću. Ipak, pehar za najboljeg golmana nije nikome podijeljen, s pravom, sačuvan je pehar za idući final8 🙂

Odlična i napeta utakmica, pravo finale, konačno ispunjene tribine i dodatno povećanje temperatura zraka na bar 60 stupnjeva. Final 8 je ponudio nekoliko odličnih utakmica, ali o tome više naknadno. Pro Recco slavi deseti naslov prvaka Europe

Finale Lige prvaka

Beograd, 04.06.2022

Novi Beograd – Pro Recco 16:17 (13:13) (4:4, 2:1, 5:4, 2:4 – 3:4)

suci: Alexandrescu (Rum), Stavridis (Grč)

NBG: G. Pijetlović, S. Rašović 3 (+1), Mandić 1(-1), Martinović, Vučinić, D. Pijetlović 1, Gogov, Jakšić 6(-1), Perković, Vlachopoulos 1 (+1), Drašović 1(+1), V. Rašović, Coimbra (8). Trener: Igor Milanović

Pro Recco: Del Lungo 10(+1), Di Fulvio (+1), Zalanki 5(2+1), Figlioli, Younger 4(-1), Cannella 2, C. Presciutti, Echenique, Ivović 1(1+1), Lončar, Aicardi, Hallock 1, Negri. Trener: Sandro Sukno.

Osobne greške: NBG 14, Rec 16

Peterci: NBG -, Rec 3/3

Igrač više: NBG 7/14 (50%), Rec 6/9 (67%)

Obrane: Coimbra (1 + 3 + 2 + 2)= 8/21 (38%), Del Lungo (2 + 2 + 1 + 5)= 10/23 (43%) + 1/4 na petercima

golovi s 2m, zarađeni peterci i igrači više:

NBG:

Jakšić: gol + 2iv

Perković: 5iv

D. Pijetlović: 4iv

Mandić: 1iv

Pro Recco:

Hallock: gol + 5m + 5iv,

Aicardi: 5m + 4iv

Di Fulvio: 5m

Ivović: 1iv

Odgovori