Pro Recco – OSC 9:12

Pro Recco – OSC 9:12 (1:1) (4:4) (2:4) (2:3)

 

Suci: Sadekov (RUS), Raković (SRB)

Igrač više: Pro Recco 5/10, OSC 6/8

 

Pro Recco: Bijač (4), Di Fulvio, Mandić, Di Somma, Luongo, Velotto, Renzuto 1, Bušlje 2,

Ivović 2, Filipović 2, Aicardi 1, Kayes 1, Massaro (5)

Trener: Rudić

 

OSC: Mitrović (9), Brguljan, Manhercz 3, Ranđelović, Burian 2, Prlainović 4, Seman 1, Kovacs,

Erdelyi 1, Ubović 1, Bundschuh, Harai, Levai

Trener: Vad

Ako će po nečemu biti upamćena ova utakmica onda je to svakako po porazu talijanskoga šampiona na „domaćem“ bazenu (ovoga puta je to bilo u Veroni) jer bi se izuzetno rijetki mogli sjetiti kada se to posljednji puta prije ovoga desilo. Ali eto, iako rijetko nije i nemoguće, pa je OSC dobio i drugi derbi za redom, prethodni protiv FTC-a također kao gost, te bodovno sustigao ove konkurente. Sama utakmica neće bit upamćena po nekoj posebno kvalitetnoj igri no barem je bila „normalnija“ od prošlog susreta ova 2 protivnika kada je viđeno preko 30 izbačaja i tek po koji gol iz igre. Di Fulvio i Mandić su bili tada najefikasniji kod Recca dok u ovom susretu, unatoč brojnim pokušajima, nisu postigli niti jednoga gola. Jedna od presudnih stvari u toj utakmici bilo je nekoliko kontri koje su Reccu donijele prednost dok su ovoga puta kontre realizirali samo igrači mađarskoga tima. I jedni i drugi ovoga puta su dosta bolji bili sa igračem više, i ovoga puta Bijač je ušao u drugom poluvremenu a iz talijanskoga tima su izostali Dobud, Echenique, Figlioli i Fondelli. Kod OSC-a, kao i u prošlom susretu, najraspoloženiji su bili Prlainović i Manhercz, solidan i ljevoruki Burian te Mitrović na golu. Obrane općenito izgledale su bolje nego napadi, i kod jednih i kod drugih, sa centarskih pozicija nije bilo gotovo nikakvih prijetnji, do golova sa vanjskih pozicija dolazilo je često puta iz par pokušaja, udarcima na isteku napada, katkad i uz malo sreće.

Gotovo cijela prva četvrtina protekla je bez golova u igri daleko ispod nivoa ova dva kluba. Domaći su imali nešto više pokušaja, no udarci Di Fulvia, Mandića, Filipovića (igrać više) ili su bili neprecizni ili zaustavljani obranama i blokom. Gosti nisu uspijavali doći ni do šuteva, pokušaji ka 2 metra su lako osujećivani a Ubović je propustio priliku kod igrača više. OSC ipak dolazi do vodstva  (igrač više) golom Erdelyija sa desnog vanjskog, no u zadnjoj minuti još jedan gol, isto iz igrača više poravnao je Ivović. Nasatavak donosi više golova i nekoliko rezultatskih preokreta. Recco dolazi do prvoga vodstava a potom i do 2 razlike golovima sa igračem više, oba puta sa stative (Bušlje i Kayes), Prlainović koristi brzo izvedeni faul kod igrača više za svoj prvi gol dok je kod narednog OSC neuspiješan kod pokušaja sa stative. Gosti do poravnanja stižu kontrom koju realizira Burian nakon zaustavljenog šuta Luonga. Kontru pokušavaju i domaći ali greše te omogućavaju još jednu OSC-u, točnije Manherczu koji okreće na 3:4. Do kraja druge četvrtine vidimo još jedan preokret, Bušlje zabija na zonu a Ivović šutem iz vana, ali na kraju i poravnanje, Manhercz sa ljeve strane (igrač više) uz slabu intervenciju Massara kome lopta prolazi ispod ruke te je 5:5 na poluvremenu.

Treća četvrtina počinje golom Filipovića iz vana za novo vodstvo Recca no slijede tri u nizu gostiju za njihovo novo vodstvo, prvi puta i od 2 razlike. Burian dijagonalom sa desnog vanjskog, Prlainović sa svoje pozicije i puno prostora za šut te još jednom sa srednjeg kod igrača više donosi 6:8. Aicardi sa stative koristi igrača više ali i OSC, nakon što je Burian zaustavljen blokom, Manhercz ispravlja sa srednjeg za 7:9. Mandić ne uspijeva niti sa igračem više (blokiran), Di Fulviju i Luongu brani Mitrović pa pred posljednju četvrtinu gosti i dalje imaju 2 gola prednosti. Renzuto jednom čudnom pliskom sa ljeve strane, sretno vara Mitrovića i smanjuje na 8:9 početkom četvrte četvrtine ali slijedi i neefikasni period i jednih i drugih. Mandiću dva puta brani Mitrović, Manhercz na drugoj strani zarađuje korner a OSC preko Semana na asist Prlainovića dolazi ponovo do 2 razlike. Filipović sa desne strane najzad je siguran kod igrača više ali odmah uzvraća Prlainović svojim četvrtim golom.  Recco upropaštava priliku za još jednu kontru te je praktički omogućava gostima, Ubović ostaje pribran pa i pored pristiglog Di Fulvia vara Bijača za 9:12, najvjeće vodsvo a ujedno i krajnji rezultat iako je do kraja bilo ostalo gotovo 3 minute. Još 2 puta su domaći samo neuspješni kod igrača više, jednom i uz time out koga je Rudić pozvao tek na minutu do kraja (?!)