Szolnoki – Jug 12:16

Szolnoki – Jug 12:16 (4:4) (3:5) (3:5) (2:2)

 

Suci: Stavridis (GRE), Schwartz (ISR)

Igrač više: Szolnoki 6/14, Jug 7/11

Dva igrača više: Jug 0/1

 

Szolnoki: Nagy (7), Angyal 2, Lazić, Subotić 2, Varnai, Pijetlović 1, Jansik 2, V.Rašović 1,

Szatmari 1, Batori 1, Drašović 2, Dory, Banyai

Trener: Gocić

 

Jug: Popadić (13), Macan, Fatović 4, Lončar 2, Kržić, Garcia, Lozina 1, Merkulov,

Papanastasiou 2, Žuvela, Benić 4, Obradović 3, Jarak

Trener: Kobešćak

Možda lakše i ubjedljivije od očekivanog, stigao je Jug do novih bodova na gostovanju u Mađarskoj. Iako Szolnoki očito po kvaliteti nije ravnopravna ekipa, ono što bi svakako moglo radovat i vodstvo i navijače Juga jeste prikazana igra, posebice Fatovića i Benića koji su najzad pružili ono što se od njih očekuje. U utakmici sa dosta golova logično da je napad ono što bi se trebalo istaći. Nekoliko je tu segmenata u kojima su igrači Juga dominirali te došli do prednosti: Igrač više je generalno dobro funkcionirao ali također bitno da su od 7 čak 3 gola postignuta odmah u prvim sekundama kazne. Sljedeći segment su bile kontre gdje se naravno istaknuo Fatović ali je naročito efektna bila ona u kojoj su učestvovali Lončar, Garcia i Papanastasiou. Grk je pokazao da se može solidno snaći i na 2 metra (ruku na srce, obrambeni mu je tu previše toga pustio) a Benić da mu niti jedna od strana nije problem zabiti efektne golove i da to ne moraju uvjek bit projektili izvana. Popadić i Obradović standardno dobro su obavili svoj dio posla (Obradović i na beku također). Garcia je imao nekoliko grešaka, presečen pas za kontru i gol  Drašovića, jednu kontru koju je sam fulao ali moglo se to ovoga puta podnijeti, baš kao i Lozinin loš šut iz čiste situacije sa stative (nedugo poslije zabio je iz puno teže).

Szolnoki je također pokušavao odgovorit bržom igrom ali jednostavno po efikasnosti nisu mogli parairati gostima. Njihova osnovna pogreška je zapravo bilo i samo upuštanje u igru sa puno golova te manjak koncentracije u obrani. Tu je onda dolazilo do primljenih golova poput onog pomenutog Papanastasioua sa 2 metra pa i Lončarovog kod jednakog broja igrača. Također, oba Benićeva gola sa krila su pala sa obrambenim igračem ispred njega. Uz sve ovo toliko golova iz kontri sigurno da konačni ishod nije mogao biti drugačiji.

Utakmica je krenula sa dosta izbačaja, 9 u prvoj četvrtini, u trećoj ih je bilo čak 12 ali su one parne donijele ipak na kraju neki prosijek. Jug je od početka imao prednost, odmah i od 3 gola, no Szolnoki se uvjek nekako vraćao u utakmicu kada se mislilo da neće uspjet parirati. Benić i Obradović sa srednjeg kod igrača više, Papanastasiou uplivavši na 2 metra donijeli su brzih 0:3. Polovicom četvrtine Jansik iz brzo izvedonoga igrača više, potom Drašović iz kontre smanjuju na 2:3. Lozina slabo šutira sa stative iz čiste prilike ali se malo kasnije iskupljuje za 2:4. Slijede još 2 gola domaćih iz igrača više, Drašović sa srednjeg i Angyal sa stative pa je na kraju prve četvrtine 4:4. Efikasno se nastavlja i u drugoj četvrtini ali je izbačaja manje. Nakon golova Fatovića i Rašovića (bilo je to zadnje poravnanje 5:5) Jug preko Obradovića, potom iz kontre Garcia-Lončar-Garcia-Papanastasiou, i još jednog brzo izvedenog igrača više (Fatović), dolazi ponovo na 3 gola razlike 5:8. I ovoga puta Szolnoki ne dozvoljava da se utakmica već prelomi, Pijetlović kod brzo izvedenog igrača više, te Angyal (Lozina kasnio u obranu) primiči domaće na samo gol zaostatka. Benić kod igrača više dobija brzo asist od Fatovića te realizira sa ljeve strane za 7:9 na poluvremenu.

Benić postiže i naredna 2 gola za Juga, još jednom po ljevoj strani kada najprije okretom prolazi Doryja a malo kasnije jednako efikasan je i sa desne strane. Između ova dva Benićeva, Jansik je pogodio za domaće a Lončar (igrač više) donosi +4  sredinom treće četvrtine. Szolnoki ima još snage za vratiti se u utakmicu, Szatmari i Subotić (oba kod igrača više) smanjuju na 10:12 ali prave i pogreške koje gosti kažnjavaju. Lončar beži Jansiku i pogađa za 10:13 a nakon brzopleto izvedenog igrača više domaćih slijedi kontra i novi gol Fatovića za novih +4 pre posljednju četvrtinu. Nakon početnog neefikasnog perioda, Szolnoki ima igrača više i time out ali napad ističe te slijedi još jedna kontra u kojoj je Fatović siguran za 10:15 na 5 i pol minuta prije kraja. Obradović varkom šalje Nagyja u jednu a loptu u drugu stranu (igrač više) za već ogromnih 10:16 na 3 i pol minute do kraja. Ovoga puta je kasno za domaće, te golovima Subotića i Batorija samo ublažuju poraz na konačnih 12:16.