Pro Recco potvrdio prvo mjesto u grupi

foto: https://www.wpdworld.com/

Pro Recco – CN Marseille 11:8 (3:3) (5:0) (1:4) (2:1)

Suci: Periš (CRO), Kovacs-Csatlos (HUN)

Igrač više: Pro Recco 3/10, Marseille 5/9

Peterci: Marseille 2/2

Pro Recco: Del Lungo (7/15), Di Fulvio, Zalanki 4, Figlioli, Younger 1, Bertoli, Canella, Echenique, Ivović 3, Velotto, Lončar,  Hallock 3, Negri. Trener: Sukno.

Marseille: Lazović (9/20), Čučković, Crousillat 3, Spaić 1, Prlainović 3 (2/2), T.Vernoux, Vanpeperstraete, Bouet, M.Vernoux, Kovačević, Vukičević, Bodegas 1, Hovhannisyan. Trener: Šćepanović.

               Pro Recco je drugom ovosezonskom pobjedom nad francuskim prvakom potvrdio prvo mjesto u grupi B. Iako je Marseille imao barem teoretske šanse uvjerljivom pobjedom prestići ih, ni sami nisu puno vjerovali u to, niti se ozbiljnije potrudili u ovoj utakmici. Domaći su velikom serijom golova (5) na poluvremenu imali visoku prednost, ali je i njihova igra bila daleko od uvjerljive, naime, zasnivala se jedino na iznimnoj šuterskoj efikasnosti Zalankija koji je u toj drugoj četvrtini postigao 3 gola, još po jedan su dodali, također s vanjskih pozicija, Ivović i Younger. Zalanki i Ivović iz vana zabijali po gol i u prvoj četvrtini pa su svakako bili najistaknutiji pojedinci kod domaćih a uz njih svakako i Hallock koji je od svoja tri imao 2 veoma bitna gola.  Trećim je minutu i pol prije kraja riješio pitanje pobjednika, spretno pokupivši loptu od bloka na šut Zalankija, dok je drugim zaustavio veliki nalet gostiju u trećoj četvrtini, postigavši jedino gol za svoj tim u tome periodu, iz igrača više koga je sam izborio. Osim ta dva gola, jedini još za Recco u drugome poluvremenu je postigao Ivović, koga je Bodegas “mudro” ostavio krenuvši u kontru. Pored golova koji su došli samo na individualne sposobnosti i spretnost spomenuta tri igrača, o igri Recca u napadu može govoriti i efikasnost kod brojčane prednosti, tek tri gola iz deset situacija, od toga dva prilično sretna (spomenuta Hallockova) doista je skroman učinak. Valjda 2 puta su uspjeli odigrati na stativu ali je tada zakazao upravo američki centar, jednom je pogodio prečku, jednom mu je obranio Lazović, jednu kontru je imao Echenique (isto obranio Lazović). Nije niti u obrani, domaćih funkcioniralo sve kako treba, puno primljenih golova kod igrača manje, uz dva iz peteraca, tek jedan gol su primili iz igre, ali taj je bio posebice naivan, u zadnjim sekundama prve četvrtine Spaić beži Figlioliju i zabija nakon što dobiva pas s centra terena.

               No, i s takvom igrom, oslonjenom uglavnom na individualne akcije (šuteve), Recco je isto bio bolji rival. Naime, Marseille je imao još i manje raspoloženih pojedinaca, praktički samo Crousillat i Spaić su došli do izražaja, prvi golovima iz ne posebice izglednih situacija, drugi osim spomenutim golom, još i s dva izborena peterca (jedan nakon isplivane kontre) i par zarađenih izbačaja. Šćepanovićeva taktika s Bodegasom kao podrškom Spaiću ili T. Vernouxu, kada s vanjske uplivava ka 2 metra, nije donijela naročite rezultate, naprotiv, ovoga puta su na tim pozicijama pravili (barem su im svirali) puno kontrafaulova, mislim ukupno 6 ili 7. Eto, sada i Bodegasu, valjda kada je ponovo Francuz, sviraju kontrafaulove. Šalu na stranu, imali su ih i Spaić i T.Vernoux a i na drugoj strani je  bio tek koji manje. Uglavnom, igru preko 2 metra gosti nisu uspijevali uspostaviti, pa čak ni zaraditi naročiti broj izbačaja. Prlainović je u nedostatku boljih rješenja trošio dosta lopti, postigao je tek jedan gol (plus 2 iz peteraca), Vukičević također dosta pokušavao, niti jednom pogodio, ostali, osim Bodegasa s jednim golom, potpuno neprimjetni. Lazović je imao dobrih obrana, ali ne i kod šuteva Zalankija i Ivovića. Na drugoj strani, Del Lungo s manje posla, u prvoj četvrtini tek jedna obrana ali kasnije je i on zaustavljao neke ozbiljne šuteve.

               Nakon prve izjednačene, domaći su imali iznimno dobru drugu četvrtinu, kada su nizom od 5 golova stigli do 8:3 na poluvremenu. U nastavku više nije bilo golova Zalankia a gosti su se uspjeli primaći na dva gola razlike na kraju treće četvrtine, pa i na 9:8 početkom četvrte. Ali to je bilo praktički sve što su uradili, do kraja nisu uspjeli postići više niti jedan gol a primili su još 2. Svakako, utakmica od koje je zapravo malo tko i očekivao da će biti viđena ozbiljnija igra, unatoč tome što su Pro Recco i Marseille svakako najviše pokazali u ovoj grupi do sada, situacija u njoj uvelike riješena pa ove ekipe u svojim pravim izdanjima valjda vidimo na finalnome turniru.

Odgovori