Pro Recco protutnjao Barcelonom

Zodiac CNAB  – Pro Recco 5:11 (1:2) (2:5) (2:2) (0:2)

Suci: Ohme (GER), Dervieux (FRA)

Igrač više: Barceloneta 3/13, Pro Recco 5/7

Dva igrača više: Barceloneta 0/1

Peterci: Pro Recco 0/1

Barceloneta: Aguirre (8/19), Famera, Matković, Munarriz 1, De Toro, Larumbe 1, Pavillard 3, Paul Garcia, Tahull, Perrone, Biel, Bustos, Porter. Trener: Fatović.

Pro Recco: Del Lungo (10/15), Di Fulvio 1 (0/1), Zalanki 2, Cannella 3, Younger 2, Fondelli, Presciutti, Echenique 2, Ivović 1, Iocchi Gratta, Lončar, Hallock, Negri. Trener: Sukno.

               Nakon ovoga kola u grupi A Lige prvaka nema više neporažene ekipe. Mnogo lakše i uvjerljivije od očekivanog Pro Recco je slavio u Španjolskoj, po prikazanoj igri više nego zasluženo, potpuno neutralizirajući igru domaćih u svim segmentima. Tako da smo jako malo toga mogli vidjeti od onoga što je do sada krasilo igru Barcelonete, Perrone i Munarriz gotovo su potpuno maknuti iz igre čime je obrana gostiju obavila više od polovice svoga posla. Na 2 metra također se nije ostavljalo prostora Tahullu i De Toru, često po cijenu dobivanja izbačaja ali bi ih Ivović i bez faula često znao držati na nekih 5 metara od gola. Koncentriranom i discipliniranom igrom u napadu Pro Recco je sprječavao i naznake brže tranzicije domaćih a slično se može opisati i obrana gostiju kod igrača manje, no problemi Barcelonete kod brojčane prednosti ionako su nešto što im se prečesto dešava a ovoga puta su zbog njihova broja bili još istaknutiji. Tek iz sedmoga puta kod igrača više uspjeli su dati gol, istina iz šestoga je Matkovićev gol poništen iz neznanog razloga, na kraju samo je Pavillard pogađao tri puta iz tih prilika jer se njemu (i Bielu) nekako i jedino ostavljalo malo više prostora. Larumbe je uz par uzetih šuteva svoj gol postigao uplivavši po desnoj strani te je još jedan gol dodao Munarriz iz faula. Naravno, Munarriz je uz Perronea najviše i pokušavao unatoč lošim pozicijama iz kojih su ti pokušaji dolazili, kasnije se to iskombiniralo i sa indisponiranošću, dobrim blokovima gostujućih igrača i sigurnim obranama Del Lunga. Na kraju je sve rezultiralo potpunim psihološkim padom domaćih koji su zadnju četvrtinu počeli s tri napada u kojima im je vrijeme isticalo bez da su i stizali do prilike za šut.

               Na drugoj strani, Pro Recco je imao u svojoj igri sve što mu je bilo potrebno za trijumf, čvrstinu u obrani, brzinu ali i discipliniranost u napadu. Ponovo jako raspoloženog Cannellu koji je bio s tri gola najefikasniji, pogađajući s vanjskih pozicija i još jednom iz kontre, na drugoj strani slično Zalanki ali i Echenique koji je 2 puta iznenadio Aguirrea iz daleko od povoljnih pozicija, posebice bitan je bio gol za prvi puta 5 razlike (2:7) potkraj druge četvrtine iz napada koji nije ni postojao a da bi na isteku parabolom plasirao loptu s nekih 8 metara. Younger, Di Fulvio i Ivović više su bili koncentrirani na obrambene zadatke ali su isto doprinos dali i svojim golovima. Hallock i Lončar nisu se posebice istakli na 2 metra ali su izborene igrače više gosti dosta sigurno realizirali. Također, u kasnijoj fazi utakmice, pri već sigurnom vodstvu, Pro Recco je iako smirivši potpuno tempo priveo sigurno utakmicu kraju, bez opuštanja i padova u obrani, na kraju i povećavajući razliku.

               Prva četvrtina bila je jedini ravnopravni period igre, na samome početku Di Fulvio ne realizira peterac (Aguirre obranio) ali gosti isto dolaze do prednosti (0:1 i 1:2) preko Zalankija iz kontre i Youngera kod igrača više. Barceloneta niže neiskorištene igrače više, a od gola Munarriza sredinom prve četvrtine za 1:1, do narednoga prolazi gotovo 8 minuta u kojima je Recco već odmakao na 4 razlike, malo kasnije i na 5. Golovima Pavillarda krajem druge i početkom treće četvrtine domaći se primiču na -3 ali to je zapravo i najbliže što se približavaju protivniku a do kraja će se samo uvećavati razlika u korist gostiju a Barceloneta izgledati potpuno nemoćno da išta promjeni čak i u pristupu igri.

Odgovori