Recco dominantno preko FTC-a

Pro Recco je jedini od favorita prvog dana prikazao igru kakva se od njih i očekuje. Dok su se svi ostali mučili, momčad Sandra Sukna je rutinski svladala Ferencvaros 8:4 uz dojam da se igralo još dva dana da prvak mađarske ne bi ozbiljnije zaprijetio.

Recco je imao najtežeg protivnika od svih favorita prvog dana. Kod Ferencvarosa čak ni Ubović nije dobio mjesto u najjačih 13, ali Pro Recco je obranom izdominirao u ovoj utakmici. Na svakom šutu, ma na svakom cimanju i kad protivnik nije u opasnoj poziciji, po 2, ali češće 3 bloka uz gornji dio tijela koji je praktički cijeli iznad vode. Na kraju je Del Lungo skupio 18 obrana, bilo je tu i zahtjevnih, ali bar njih 10 idu zasluge takvim blokovima i takvoj obrani. Prebačaju, mahanja, zavlačenja, ništa od toga ne unosi nemir u obranu koju je Sandro sukno posložio do krajnjih granica.
Kad je situacija takva onda je lakše i u napadu, dočekat ćeš svojih par situacija, da Zalanki zavuče dva puta ispod ruke, da Younger također s visokih škara gdje ostane visoko i nakon par cimanja također zabije još dva puta, da Presciutti zabije parabolu s 8 metara, da Hallock zabije golčinu s dva metra itd…
Također, Recco je usmjerio protivničke napade na Merkulova što je uvijek dobra situcija za onoga tko se brani. Ima Rus svojih kvaliteta, ali ako je on vanjski igrač u kojega je lopta više vremena i on je taj koji je mora distribuirati lijevo-desno, on bi taj koji će organizirati napad, to je poželjna situacija za svakog protivnika. Ne samo na ovom nivou vaterpola, nego i na nižem. Nije bilo izolacija za Argyropoulosa, Denes Varga je nekoliko puta pokazao svoju magiju kada se driblingom oslobodio na krilu, kada je iz zgloba šutirao, ali nije bilo golova u tim situacijama, lopta je odsjedala na stativi. Na kraju je Denes imao šut 0/7.
Recco je lakoćom zaustavio Damontea u organizaciji napada, pa Talijan u mađarskim redovima nije ni igrao puno. Vogel je zamjenjen na početku zadnje četvrtine, imao je samo 3 obrane, ali nije obrana bila veliki ili glavni problem Ferencvarosa u ovoj utakmici.
Prvo poluvrijeme u kojem je utakmica već prelomljenja završilo je 5:2. Recco je tada imao realizaciju igrača više 3/3, a FTC 0/6 (od čega je jedan bio dva igrača više). Da se Recco nije u potpunosti opustio u zadnjoj četvrtini imao bi gotovo savršenu realizaciju, međutim s tih 0/3 na kraju imali su ukupno 4/8. Ferencvaros nije uspijevao niti malo izbaciti obranu Recca iz balansa i probiti te odlične blokove, tako da ukupnih 2/11 to odlično dočarava.

Kapetan Recca Ivović ipak je bio u sastavu, dapače imao je vrlo veliku minutažu. I on i Sukno nakon utakmice bili su zadovoljni što će igrati protiv Vouliagmenija, a ne Brescie. Ivović je istaknuo to ponajviše sa psihološke strane obzirom da već 10 godina svako talijansko finale igraju jedni protiv drugih, često se nalaze i u Europi. Jasno, istaknuli su da to nipošto ne znači da se podcijeniti Vouliagmeni.

Pro Recco – Ferencvaros 8:4 (3:2, 2:0, 2:2, 1:0)
Suci: Putniković (Srb), Gomez (Špa)

Recco: Del Lungo (18), Di Fulvio, Zalanki 2, Cannella 1, Younger 2, Fondelli 1, N. Presciutti 1, Echenique, Ivović, Velotto, Lončar, Hallock, Negri. Trener: Sandro Sukno.
FTC: Szakonyi (2), Molnar, Pohl, Merkulov 2, Argyropoulos, Nagy, Fekete 1, Vigvari 1, Nemet, Varga, Jansik, Damonte, Vogel (3). Trener: Zsolt Varga.

Osobne greške: Recco 13, FTC 9
Igrač više: Recco (1/1+/2+1/2+0/3)= 4/8 (50%), FTC (0/4+0/2+2/4+0/1)= 2/11 (18%)