Važni bod(ovi) Brescie u Sabadellu

Astralpool CN Sabadell – AN Brescia 9:10 (5:5) – (1:1) (0:1) (1:1) (3:2) peterci (4:5)

Suci: Kovacs-Csatlos (HUN), Franulović (CRO)
Igrač više: Sabadell 2/11, Brescia 1/10
Peterci: Brescia 2/2

Sabadell: Lorio (15/20), Bonet, Asensio, Schuetze, Vidović, Valera, Barosso 1, Van Ijperen 1, Averka 1, Perez, Mallarach 1, Bustos 1, Teclas. Trener: Colet

Peterci: Valera (1/1), Barosso (1/1), Averka (1/1) Van Ijperen (1/1), Schuetze (0/1)

Brescia: Tešanović (9/14), Del Basso, Dolce 1, Faraglia, Balzarini, Gianazza, Renzuto 2 (1/1), Guerrato, Alesiani, Manzi, Irving 2 (1/1), Gitto, Massenza
Trener: Bovo

Peterci: Irving (1/1), Manzi (1/1), Dolce (1/1), Faraglia (1/1), Balzarini (1/1)

Nisu se niti Sabadell niti Brescia “proslavili” na otvaranju grupne faze ovosezonske Lige prvaka ali su gosti barem na kraju imali satisfakciju u osvojena dva važna boda protiv glavnoga konkurenta u borbi za drugu poziciju u grupi A. Kako se utakmica odvijala u prve tri četvrtine, izgledalo je da će Brescia, svakako ne uvjerljivo, no ipak rutinski uzeti i sva 3 boda da bi se sve promijenilo u zadnjoj četvrtini pa se pobjednik odlučivao u raspucavanju.

Iako u izmijenjenim sastavima u odnosu na prošlu sezonu, pri čemu talijanski klub izgleda oslabljenije (na to im je u ovoj utakmici falio i Lazić), teško je itko očekivao jednu ovako neefikasnu utakmicu u kojoj je u prve tri četvrtine viđeno tek 5 golova, bezidejnost, neorganiziranost uz puno pogreški čak i kod igrača više (početkom zadnje četvrtine i jedni i drugi imali su omjer 0/8). Brescia je pri tome nekako ipak dolazila do šuteva i kakvih takvih prilika dok su domaći izgledali potpuno nemoćno, masu napada potrošivši lošim pokušajima dodavanja na 2 metra ili pogreškama još na vanjskim linijama.

Ipak, i u takvoj igri Sabadell je prvi stigao do gola, sredinom prve četvrtine, uplivavanjem Bustosa po lijevoj strani i dobrom asistencijom Schuezea. Na drugoj strani, igrači Brescie jesu dolazili do prilika za šuteve no oni nisu bili precizni a i blok domaćih je solidno funkcionirao. Posebno se mora istaknuti Lorio koji je uz niz rutinskih imao obranjene šuteve i iz nekih veoma povoljnih prilika kakve je primjerice u dva navrata potkraj prve četvrtine imao Dolce s 2 metra. Brescia je ipak poravnala već u toj prvoj četvrtini preko Renzuta koji je sa srednjeg zabio na isteku napada a sličan gol (Dolce) gosti su postigli i na početku druge četvrtine. Nije se ni u ovome periodu ništa mijenjalo što se igre tiče, Lorio je nastavio držati Sabadell u igri obranama kod igrača manje ili primjerice kod kontre koju je imao Alesiani a prilike za istaknuti se imao je i Tešanović na drugoj strani pa su domaći do drugoga gola stigli poslije 15 minuta “pauze”. Van IJperen je s 2 metra zabio šraubom za poravnanje na 2:2 ali je Brescia vrlo brzo došla do ponovnoga vodstva kada je Gianazza izborio peterac (realizirao Renzuto). Sve ovo desilo se sredinom treće četvrtine a do njenoga kraja opet nije bilo golova uz ponovo po nekoliko neiskorištenih igrača više na svakoj strani.

Situacija se potpuno počinje mijenjati na nekih 5 minuta prije kraja, Barosso iz devetoga igrača više za Sabadell najzad uspijeva s lijevog vanjskog pogoditi, minutu kasnije s druge strane Mallarach iz teške pozicije s čuvarem na ruci donosi vodstvo domaćima (4:3) a gosti postaju sve nervozniji (Renzuto dobiva izbačaj s pravom zamjene zbog bacanja kapice kao rekciju na sudačku odluku). Domaći koriste i ovoga igrača više (uz time-out) pa preko Avreke sa srednjeg stižu na 2 gola razlike na nešto više od dvije minute prije kraja. U ovako neefikasnoj utakmici činilo se to nedostižnom prednošću, no, već u narednom napadu Guerrato uplivavanjem zarađuje još jedan peterac za goste pa Irving smanjuje na 5:4. Averka kod igrača više pogađa samo stativu a Brescia iz svoga desetoga pokušaja (ponovo Irving) dolazi ipak do poravnanja i prilike da preko peteraca dođe do 2 boda. U raspucavanju su svi sigurni do zadnje serije kada Tešanović brani Schuezeu pa gosti ipak imaju razloga za barem zadovoljstvo rezultatom u igri koju koja će sigurno čim prije biti zaboravljena.

Odgovori