Zvezda bolja od Jadrana

BVK Crvena Zvezda – Jadran Split 12:11 (3:2) (3:3) (3:3) (3:3)

Suci: Colombo (ITA), Koryzna (POL)
Igrač više: C.Zvezda 6/12, Jadran 4/10
Peterci: C.Zvezda 4/4, Jadran 3/3

C.Zvezda: Mišović (8/19), Bursać 1, Gajić, Marković 1, Subotić (1/1), Vasić 2 (1/1), Gogov 2 (1/1), Basara 2, Vukićević, Seman 1, Milojević, M.Radović 2 (1/1), Ivanović. Trener: Filipović

Jadran: Anić (11/23) 1, Čagalj, Marinić Kragić 2 (1/1), Biljaka, Butić, Pejković, Bukić, Kharkov 5 (2/2), Đ.Radović 1, Vrlić 1, Fatović 1, Dužević, Marcelić Trener: Marelja

U zanimljivoj utakmici s nekoliko preokreta C.Zvezda je došla do svoje prve pobijede u grupi C. Ako se gleda po četvrtinama, domaći su prednost od jednoga gola ostvarili u prvoj dok su sve ostale završene identično, 3:3, ali se između dosta toga dešavalo. Nije niti jedan od rivala imao veću prednost od dva gola razlike, Zvezda 4:2, Jadran 6:8 i u oba slučaja su nakon tih prednosti slijedile serije protivnika od 3 gola. Dosta slično prvoj utakmici ovih rivala, i u ovoj se glavna bitka vodila preko 2 metra gdje su se nešto učinkovitijim, barem po broju zarađenih izbačaja pokazali Vukićević i Seman, još su po jedan peterac su zaradili Seman i Vrlić uz po gol također njih dvojice. Drugi segment igre koji se pokazao isto bitnim su bili brzi napadi, kontre i polukontre, iz kojih su također padali golovi i dolazilo do zarađenih peteraca. Iz polukontri su pogađali Bursać i Fatović, peterce su zarađivali Vasić i Bukić u kontrama ali su ova dvojica imali još i po promašeni zicer iz ovakvih situacija, točnije Anić i Mišović su im branili. Do peteraca se dolazilo i kod uplivavanja, Vasić i Subotić na jednoj, Čagalj na drugoj strani. Zvezda je uz nešto veći broj igrača više, malo bolje i iskorištavala ove prilike pa su joj za na kraju pozitivan rezultat bila dovoljna tek 2 gola iz igre, pomenuta polukontra Bursaća za početnih 1:0 te gol Gogova s lijevoga krila krajem druge četvrtine za 6:5 na poluvremenu. Milojević i Anić su imali svoje trenutke u kojima su se isticali, kao što su obrane iz pomenutih kontri ali i još nekih teških šuteva, Anić je još uspio i zabiti gol daleko isplivalom Mišoviću nakon obranjenog pokušaja Semana, ali se Mišović iskupio obranivši šuteve u zadnja dva napada Jadrana (Marinić Kragić, Fatović).

Kako je pomenuto, golovi su obično išli u serijama i kod jednih i kod drugih, Zvezda je u prve dvije minute povela s 2:0, dok je Jadran imao 2 neiskorištena igrača više. Potom su gosti došli do dva gola koja je postigao Kharkov, prvoga kod igrača više i drugoga iz peterca koji je zaradio Čagalj. Krajem prve četvrtine domaći dolaze do novoga vodstva a nakon neefikasne igre početkom druge, i do jedinoga puta kada su imali dva gola prednosti, nakon time-outa iz igrača više s desnoga krila je pogodio M.Radović za 4:2. Novu seriju je potom imao Jadran, ovaj puta od tri gola u nizu za preokret na 4:5, još jednom je peterac (na Vrliću) realizirao Kharkov, Fatović je zabio iz polukontre, iz igrača više Marinić Kragić. U finišu druge četvrtine opet 2 gola domaćih koje postiže Gogov za prednost na poluvremenu od 6:5.

Početak treće četvrtine donosi novu seriju od tri gola Jadrana, na zonu s desnoga vanjskog pogađa Đ.Radović, Kharkov s vanjskog kod igrača više, Marinić Kragić iz peterca na Bukiću za 6:8. Činilo se u ovome periodu da će gosti prelomiti utakmicu jer Zvezda nije ništa uspijevala u napadu, Butić je imao još jednu šansu s desnoga krila ali je pogodio samo prečku, a u pokušaju odigravanja još jednog brzog napada gosti su isto pogriješili. Finiš četvrtine ponovo je pripao domaćima dok je Jadran potpuno stao u napadu. Vasić realizira peterac koji je sam i zaradio, potom su precizni kod igrača više s lijevoga krila Basara i sa srednjega Marković pa je Zvezda i pred posljednji period imala gol prednosti.

Butić na startu četvrtine još jednom s desne strane pogađa samo okvir gola a nakon što uzima loptu Semanu, Anić je vidio daleko isplivalog Mišovića, koji je vjerojatno mislio spriječiti eventualnu kontru, pa uspijeva precizno lobovati svoga kolegu na drugoj strani. Zvezda iz četvrtoga peterca (na Subotiću) preko M.Radovića dolazi do 10:9, Jadran poravnava preko Kharkova s nekih 8 metara. Još po gol i jedni drugi daju kod igrača više, Vrlić će donijeti posljednje vodstvo Jadranu, 10:11 ali gosti u te preostale 4 minute do kraja više neće postići gola. Basara i Vasić, realizirat će igrače više s desne strane, pa je na dvije i pol minute prije kraja postavljen konačni rezultat. Jadran nije uspio kod brojčane prednosti, Marinić Kragić je pogodio stativu , nakon promašaja domaćih iako nije bilo prostora za brži napad Marelja tek nakon 15 sekundi poziva time-out ali ni nakon njega nema gola jer Mišović brani šut Kharkova, baš kao i Fatoviću kod pokušaja na samome kraju, nekoliko sekundi su tada gosti opet imali igrača više.

Jadran je sigurno momčad od koje se očekuje više ali mu s obzirom na situaciju u grupi ovaj poraz ne mora puno značiti. Bez većega doprinosa u igri po lijevoj strani, a toga u ovoj utakmici nije bilo ni od Bukića, Fatovića ni Marinića Kragića teško će funkcionirati u bitnijim utakmicama i protiv jačih protivnika. Zvezda je odigrala u okviru svojih mogućnosti, s obzirom na godine nekih igrača donekle iznenadila mogućnošću brže igre, ali ni njima po svoj prilici neće ova pobjeda puno značiti da bi se eventualno domogli drugoga mjesta u grupi, za to bi im već bilo potrebno malo čudo.

Odgovori