Iza kulise

 

 

 

Final4 Jadranske lige donio je neformalna druženja od kojih smo posljedice nekih odmah primijetili, a neke tek očekujemo. Šteta što se nije održao još kakav popratni sadržaj, poput okruglog stola o vaterpolu, koji bi sigurno doveo još pokojeg vaterpolskog djelatnika u Dubrovnik, a možda bi se i štogod zanimljivog čulo tom prilikom.

 

 

 

Janica je kao državna tajnica za šport prvi put nazočila vaterpolskoj utakmici što je odmah i iskoristila da se fotografira s prezidenteom.

 

Bio je u Gružu i najbolji svjetski trener Dejan Savić koji je iskoristio tu priliku da malo razmijeni razmišljanja sa Zambatom i b/a. Uslijed buke prvo smo imali jedan nesporazum pa smo skoro dogovorili gostovanje srpske reprezentacije na Dančama za 2 godine kad slavimo 100 godina Republike. Dvije najbolje momčadi na svijetu, Jug protiv Srbije, na Dančama. Točan datum još moramo dogovoriti :smile:.

Kad se rasčistila gužva i stišala buka u jugovom kafiću, posvetili smo se taktičkoj i inoj raspravi o budućnosti vaterpola

 

 

Moglo bi se opet pisati u rubrici „Ispeci pa reci“ uz stalnog suradnika dba. Ali ovaj put mu opraštamo, bio je opijen susretom s velikim Zambatom (koji mu je tom prilikom još i laskavo komplimentirao) pa je i donekle logično da je u izvještaju s iduće utakmice, one Juga u Genovi protiv Pro Recca napisao da nije daleko do toga da je utakmica bila u revijalnom tonu. Između ostalog i zbog toga jer je „Trener Vujasinović odlučio je odmoriti dvojicu sjajnih srbijanskih reprezentativaca, iskusnog Andriju Prlainovića i novu mladu zvijezdu Dušana Mandića…

Iskusnog Prlaina Vujas nije odmarao obzirom da je igrao utakmicu. Doduše ne tu, ali je bio važna karika u pobjedi Szolnoka u Pireju.

 

Isto tako, dan ili koji više kasnije opet je imao niz lapsusa pa je tako Buljubašić postao igrač Mornara (trebao bi se vratiti u Jadrana iduće godine), a Vukičević od Ante postao Antonio. Zanimljiviji je pak odlomak koji se tiče Luke Bukića. Eto, i dba kaže da u posljednje vrijeme oscilira u klubu, ali ne i u reprezentaciji. O ovome prvom bi se dalo raspravljati, ali ovo drugo je definitivno točno. Jer Luka Bukić nikad nije ni igrao na reprezentativnom nivou pa tu i nema oscilacija, već jedna duga, četverogodišnja konstanta.

Ako je pritisak koji  spominje Tucak pisanje danče.hr-a o onome što prikazuje u bazenu, onda je definitivno odabrao pravi sport. Kakav bi to tek bio pritisak da se bavi nekim popularnijim sportom. Puno je za njega pogubnije ako se taj pritisak očituje unutar same reprezentacije, među suigračima mu.


 

Tucak je odlučio dakle odmoriti dvije prve zvijezde, Bukića i Sukna. Nova imena su golman Mornara Šparada, igrač Mladosti Bašić obojica Šibenčani. Kako se igra u Šibeniku, izbornik ih je odlučio uvrstiti protiv Nizozemske. Kako je i Tucak Šibenčanin, poker domaćih zatvara najzvučnije igračko ime Antonio Petković. Inače i popularni Petko također puca pod pritiskom, pa telefonski prijeti tužbama zbog narušavanja teško stečenog ugleda osvajanjem olimpijskog srebra. A okidač je bio slijedeći komentar na Facebooku:

 

Gledajući učinak u reprezentaciji, a igrao je čini mi se 3 uzastopna velika natjecanja, Petković nije opravdao poziv u niti jednoj utakmici, a kamoli na svim tim natjecanjima. Realno je veliki problem sto ne može čuvati niti jednog igrača kad smo u obrani, a u napadu ne da nije zabijao, nego nije bio niti opasan.“

 

Još jedna nebuloza u svemu ovome je što je Tucak Bašića pozvao kao trećeg beka?! Trebao ga je pozvati kao vanjskog, što i jest. A ako mu ne treba treći bek, kao što Čačiću ne treba nijedan lijevi bek osim Pivarića, to protiv Nizozemaca i može proći. Druga je stvar što se svaka utakmica može i treba iskoristiti ili za uigravanje, ili za isprobavanje novih igrača, na njihovim pozicijama.

 

 

 

2 komentara na “Iza kulise”

  1. Bravo, napokon nešto zanimljivo iz dosadnog svijeta vaterpola 😉

  2. Moj savjet umišljenom i prepotentnom Tucku : Ako misliš pobijedit Srbiju uzmi cijeli Jug i dodaj Sukna i Bušlju (naravno bez Perronea i vrati Vrlića) a ostavi se tatinih sinova i patriota iz Šibenika. Još bi pametnije bilo kad bi Vjeko mogao ih voditi takvu reprezentaciju.