Szolnoki u polufinalu, Radnički pružio dobar otpor

https://web.facebook.com/KVKRadnicki

Szolnoki – Radnički 10:10 (3:4) (4:3) (2:1) (1:2)

Suci: Petronilli (ITA), Golikov (RUS)

Igrač više: Szolnoki 7/10, Radnički 6/8

Peterci: Szolnoki 1/1, Radnički 1/ 2

Szolnoki: Nagy, Angyal 2 (1/1), Szeghalmi 2, Schmolcz, A.Nagy 2, Pijetlović 1, Jansik 1, Kovacs, Konarik 2, Filipović, Drašović, Teleki, Banyai. Trener: Gocić

Radnički: Dobožanov, Rašović 2 (1/ 2), Stanojević 1, Janković, Toholj 3, Krug 1, Ukropina, Branković 1, Pljevančić 1, Miličić, Lukić 1, Radulović, Todorovski. Trener: Stevanović.

Szolnoki je uspio sačuvati prednost stečenu u Kragujevcu, opravdati ulogu favorita i plasirati se u polufinale Euro kupa. Možda ih je prednost stečena na gostujućem bazenu pomalo uspavala pa su delovali manje ubjedljivo nego prije sedam dana. Svakako su mogli očekivat da se Radnički neće bez ozbiljnog otpora predat, ali ih je Nagy ipak spasio dramatičnije završnice. Sama utakmica izgledala je dosta drugačije od one prve, Radnički je ovoga puta imao prednost od početka, u nekoliko navrata i potrebnih 2 razlike, da bi Szolnoki da prvoga vodstva stigao tek sredinom treće četvrtine, i najvažnije, očuvao potrebni plus do kraja. Također, za razliku od prve utakmice, sada je i sudački kriterij bio potpuno drugačiji, mnogo manje izbačaja iako je duela i kontakata itekako bilo. Kod suđenih izbačaja i jedni i drugi su bili dosta sigurni, Szolnoki manje u početku (ali na kraju 7 od svojih 10 golova) , Radnički kasnije kada je utakmica odlučivana. Kragujevčani su kod jedina 2 neiskorištena igrača više imali odlične prilike sa stative ali je Nagy to spasio, također još jedan mrtvi zicer Brankoviću sa 2 metra, plus obranjeni peterac Rašoviću, i sve ovo u drugome dijelu utakmice, dovoljno da bude među najzaslužnijima za prolaz. Osim  propuštenih povoljnih prilika u napadu, gosti su obrani imali nekoliko dosta lako primljenih golova, iz šuteva bez ikakvih akcija (Konarik, Szeghalmi), no i Dobožanov je isto skupio obrana i bio među boljima u ekipi. Rašović i Ukropina su dosta čvrsto čuvani i nisu ni približno bili efikasni kao u prvoj utakmici (Ukropina ovoga puta bez gola), što je dalo malo više prostora ostalima, naročito Toholju na centarskoj poziciji (3 gola). Kod mađarskoga predstavnika dobre partije  su ponovili ljevoruki Szeghlami, A.Nagy, Konarik i kapetan Angyal. Filipović je bio potpuno indisponiran i zaokupljen međusobnim duelima sa Rašovićem. Od onih od kojih se također nešto očekivalo, nije se skoro ništa vidjelo ni od Drašovića na jednoj, niti od Radulovića na drugoj strani.

 Radnički je otvorio utakmicu vodstvom od 0:2 golovima Lukića sa ljevoga krila (igrač više) i Stanojevića sa desnog vanjskog. Szolnoki je nakon prvog neiskorištenog sigurniji kod drugog igrača više (A.Nagy). Prva četvrtina nastavljena je efikasno, Radnički još jednom iz igrača više, potom i peterca koji je zaradio ruski centar Krug, dok domaći postižu dva gola iz igre, Konarik sa desnog vanjskog i Szeghalmi sa desnoga krila za 3:4. Druga četvrtina igrala se gol za gol, opet efikasno, a svi osim jednog su bili kod igrača više. Toholj 2 puta sa stative za Radnički, Angyal, Jansik i A.Nagy za Szolnoki koji je imao i još jednog neiskorištenog lošom akcijom na stativu. Jedini gol iz igre postigao je Rašović sa desne strane i bilo je to posljednje vodstvo gostiju (6:7). Do poluvremena, nakon jednog “domaćinski” dobijenog igrača više, Pijetlović je poravnao na 7:7.

Početak treće četvrtine donosi i prvog neiskorištenog igrača više gostiju, Miličićev pokušaj sa stative brani Nagy, nešto kasnije i Stanojevićev šut iz vana. Kod igrača više za Szolnoki, Gocić uzima time out poslije kojeg domaći stižu do prvoga vodstva drugim golom Szeghalmia. Radnički u ovome periodu bez puno prilika u napadu, promašaji Lukića i Pljevančića, Radulović izblokiran, slijedi i kontra Schomolcza čiji udarac Dobožanov brani ali sudije sviraju i peterac pa Angyal donosi svojem timu i 2 razlike. U finišu četvrtine Branković uspijeva sa desne strane kod igrača više, Rašović isplivava kontru u kojoj zarađuje peterac ali ga ne koristi (Nagy brani), također Pljevančiću iz čiste pozicije sa stative (igrač više) brani mađarski golman pa je 9:8 pred zadnji period. Radnički ipak uspijeva poravnati već početkom posljednje četvrtine, još jednom preko Toholja kod igrača više. Period bez izbačaja neefikasan je i kod jednih i drugih, najbolju šansu je imao Branković koji je uplivao i bio sam na 2 metra ali je Nagy upisao još jednu obranu. Najzad sve je bilo riješeno kada je Szolnoki sa igračem više stigao do 10:9 (Konarik) na tri minute prije kraja. Jasno je bilo da Radnički ne može nadoknadit razliku ali je barem izbegao i drugi poraz, stigavši do ipak zasluženog neriješenog 10:10 golom Kruga u zadnjoj minuti.

Odgovori