8. KUP ELAFITA: Taurus najbolji

 

“Hvala Bogu više, napokon!” rekao je igrač Taurusa, Nikša Zelen, kad je zabio svoj prvi gol na ovogodišnjem natjecanju! Prije par dana, isto su govorili svi igrači, stručni stožer i navijači Taurusa! Naime, nakon sedam gladnih godina, Kup Elafita vratio se na Suđurađ! Taurus je prvak, pobijedivši u finalu Kalamotu, zaslužno je osvojio prvo mjesto! Igralo se u ne baš najboljim uvjetima, ali su se sve četiri momčadi napalile na naslov! Pa da počnemo sa utakmicama:

U prvom polufinalu, prvi i zadnji sa tablice, Taurus i Lopud! Utakmica je bila opuštena sa strane Taurusa, a budući da je Maro Boroje bio u konkurenciji za najboljeg strijelca turnira, sve ili gotovo sve akcije išle su preko njega. Na kraju, u zapisniku, jedini drugi igrač Taurusa koji je poentirao u polufinalu bio je Andrej Šimunović sa jednim pogotkom. Ostalo sve je zabio Maro! 

Taurus – Lopud 10:7

U drugom polufinalu derbi sa sredine tablice. Kalamota kao druga a Šipan tek mjesto ispod odigrali su zanimljivu utakmicu dostojanstvenu jednog polufinala. Bilo je 1:1, 2:2, 3:3, 5:5 no onda onaj završni skos je nedostajao da Šipan omogući Majku Svih Derbija u finalu. Kalamota se na kraju odljepljuje i slavi!

Kalamota – Šipan 10:6

Utakmica za treće mjesto donijela je jedan nadasve iznenađujuć meč! Lopud je pobijedio Šipana i osvojio treće mjesto! Andrej Čudina s tri, a Filip Obuljen i Maroje Zec sa po dva pogotka donijeli su Lopudu slavlje na Suđurđu kojeg se ne bi posramio ni prvak bilo kojeg natjecanja u vaterpolu!

Lopud – Šipan 7:5

A u finalu, isto kao i lani, sastali su se Taurus i Kalamota. Lani zadovoljni i sa drugim mjestom, no ove godine gladni pobjede, Bikovi su krenuli žustro i preko njihovog kapetana poveli 2:0. Kalamota se vratila sa dva pogotka iz dva četverca te je na kraju prve četvrtine stajalo 2:2. Nakon toga slijedi Zeleni tornado! Tri Zelena, redom Miho, Nikola i Nikša zabijaju pogotke i time se Taurus odljepljuje na 5:2 i s tim rezultatom odlazi na poluvrijeme. U drugom poluvremenu, Taurus drži rezultat na ugodnoj razlici, predvođenom Baldom Zelenom na golu, te izvrsnim Matejem Vukorepom u obrani. Nekim igračima Kalamote, u tim trenutcima, ulazi voda u uši te nesportski napuštaju plivalište pod opravdom da suđenje nije pravedno. Nekolicina ih ostaje i sportski odigravaju utakmicu do kraja. 

Taurus – Kalamota 8:3

Najbolji pojedinci ovogodišnjeg Kupa Elafita su:

 

FAIR-PLAY igrač: Andrej Čudina (Lopud) – Igrač koji je u najviše odigranih minuta zabilježio najmanje osobnih prekršaja!
Najbolji golman: Vinko Brajović (Šipan) – Bog na nebu, Vinko na golu!
Najbolji strijelac: Maro Boroje (Taurus) – Predvodi listu strijelaca sa 25 pogodaka ove godine. 
Najbolji igrač: Tomi Duždević (Kalamota) – Uz izvrsnu igru i sportsko ponašanje, održao je Kalamotu u životu na kraju finala kada im je bilo najteže!

Taurus je prvak, slavilo se na Novoj Rivi do kasno u noć! Nakon sedam godina, veliki prijelazni pehar vratio se na Suđurađ! Final Four ove godine, brojio je više gledatelja nego na bilo kojem drugom turniru! Sveukupno gledajući, cjelokupni interes za vaterpolo na Elafitima polako jenjava, što ne znači da ćemo mi prestati, dapače! Dogodine se vraćamo ponovno, sa Kupom Elafita, ligaškim dijelom na tri otoka a Final Four igrat će se na Luci Šipanskoj!

JOŠ JEDNOM ČESTITKE TAURUSU, PRVAKU ELAFITA!