TREBALO JE 27 GODINA

U travnju 2009. napisao sam članak „FUN H2O – preko 20 godina“ i završio ga riječima:

 

Za FUN H2O igraju „neki novi klinci“, zadnjih par godina su bez velikih rezultata (doduše opet je bilo jedno četvrto mjesto), ali na to smo navikli. Kad-tad ponovit će se 1996-ta.

 

Tribute to:

 

-svim igračima u ovih 20-tak godina

-svim trenerima, a posebno Đuru Miliću i Nikši Masaru

-ekipi koja je registrirala Udrugu FUN H2O Mlini

-svim prijateljima i sponzorima

-najboljim navijačicama i navijačima

 

 

Prošle godine FUN je ušao u finale Divlje lige, moja očekivanja iz 2009. su nadmašena, a u nedjelju 16.8.2014. se dogodilo. Nakon 27 godina uspona i padova FUN H2O je osvojio pehar Divlje lige.

Dakle, FUN-u je trebalo ne 18 već 27 godina da sazri i postane punoljetan. Nema više vađenja na sudačke greške i napada na iste (znam, znam i ja sam jednog ljuljao na pontonu u Mlinima), nema 10-tak nerezonskih šuteva po utakmici, dolaska na utakmice se desecima piva u sebi itd, itd. Napokon je skinuto FUN-ovo „prokletstvo“ gubljenja važnih utakmica koje je podsjećalo na „Dinamovo proljeće u Europi“ ili Benficu i čuvenu „kletvu Bele Guttmanna“.

 

DL 2014

 

U sezonu se znakovito krenulo u Mlinima, pobjedom u Župskom derbiju protiv nove ekipe Striježice, a sve u sklopu humanitarne manifestacije „Funova srca“. Nažalost, zbog veteranskih vaterpolo obaveza ovo sam pratio iz Kanade, pa o tome ne mogu pisat.

 

Nakon laganice sa Lozicom dobijen je derbi skupine protiv ekipe Palace-a. Tu je FUN odigrao vrhunske 3 četvrtine. Rezultat se čudno kretao, od 0-2,  preko 8-3, do 8-7 u zadnjim sekundama utakmice.

 

Paralelno sa igranjem skupine počeli su pehovi. Od 16 prijavljenih igrača 10 je imalo ozljede ili zdravstvene probleme, a dvojica su zbog profesionalnih obaveza morala otići prije završetka DL. U jednom trenutku bilo je spremno svega 2 vratara i 6 igrača, pa su neki igrači nastupili uz rizik od pogoršanja ozljeda.

 

U četvrtfinalu i polufinalu „pali“ su prvo Elafiti, pa prijatelji iz Konavala, ekipa Luka Čilipi, a onda je došlo veliko finale i ponovo Palace.

 

I naravno, kako se radi o finalu i o FUN-u, nije moglo ići glatko. Utakmica je dobijena vrlo teško, nakon izvođenja četveraca, uz propuštenu „prvu meč-loptu“, ali tako je definitivno slađe.

 

A onda erupcija. Od same pomisli na proslavu u Portu, na Stradunu i u Mlinima vjerojatno će sve nas još dugo prolaziti trnci.

 

Udruga FUN H2O

Kada smo 1987. osnovali FUN H2O nismo mogli misliti da će iz toga nastati ovakva institucija. Kao što i ime kluba govori, osnovna ideja bila je zabava.

 

Danas je to klub koji djeluje cijelu godinu, organizira humanitarne manifestacije i na razne načine sudjeluje u životu Župe i Grada. Pored klupskih prostorija u Postranju, FUN je zasluženo dobio i svoj kutak na plivalištu Gusara. Facebook grupa „FUN H2O Mlini“ je vrlo aktivna i danas ima 399 članova. Na važne utakmice dolazi „pola Župe“, a o navijača kao što su FUN-ovi nema nadaleko. Narančasti konvoj baraka lagano postaje jedan od zaštitnih znakova Župe, a to što su u njemu i žene i djeca obećava da će tako bit još dugo.

 

Najrađe bih na kraju ovog članka poimenično nabrojio sve koji su zaslužni za ovaj uspjeh: igrače, članove uprave i voditelje ekipe, navijačice i navijače, prijatelje i simpatizere, sponzore i svakom pojedinačno čestitao. Kako to nije moguće spomenut ću samo naša „Funova srca“ Đanija i Bekija, HVALA IM!