BENU Mađarski kup: Finale

Foto: MVLSZ

 

U tijeku same završnice (odigran je veći dio utakmica prvoga dana), stigla je vijest kako su četvorica igrača FTC-a pozitivna na koronavirus.

 

U borbi za plasman od 13. do 16. mjesta, ekipa budimpeštanskog KSI-ja pobijedila je u neizvjesnom susretu 15-14 ekipu Debrecena, dok je Tatabánya pobijedila (11-8) Kaposvár naših Jajčinovića i Mijića koji je i ovaj puta bio strijelac 3 pogotka. Za 13. mjesto u prošli četvrtak su trebali igrati KSI i  Tatabánya, dok bi Debrecen i  Kaposvár trebali igrati utakmicu za izbjegevanje posljednjeg mjesta.

U utakmicama za plasman od 9. do 12. mjesta Szentes je savladao UVSE (10-6), te se tako plasirao u borbu za 9. poziciju protiv svojih susjeda Szegeda, koji je sa 13-9 savladao PVSK.

Honvéd i BVSC igrat će za 5. mjesto. Honvéd je sa 14-7 savladao Eger (Manhercz Ádám i Ekler Bendegúz zabili su po  4 gola za pobjedničku ekipu), dok je BVSC pobijedio Miskolc sa 12-9.

No, sve ove odigrane utakmice i rezultate zasjenila je činjenica da su četiri igrača FTC-a pozitivna na koronavirus. Stoga je predsjedništvo Saveza odlučilo prekinuti utakmice završnice Kupa. Naravno kako su tom prilikom izrazili žaljenje zbo toga što se dogodilo, ali nisu baš svi klubovi bili sretni i zadovoljni ovkvim razvojem situacije. Posljednja dva i pol mjeseca (odmah kad je to bilo moguće zbog situacije izazvane pandemijom zbog koje je Prvenstvo i prekinuto), ekipe su naporno trenirale i spremale se za ovo natjecanje. Mnogi su igrači (naročito oni koji ne nastupaju u reprezentacijama) po prvi puta svoje ljeto provodili na ubrzanim i zahtjevnim pripremama, da bi ih sada nepažnja nekoliko pojedinaca (navodno su ova čeiri pozitivna igrača bila na nekoj zabavi) onemogućila da završe natjecanje. Naročito su zbog toga bili razočarani (prije bih rekao ljuti) igrači ostala 3 kluba u polufinalu, Vasasa, OSC-a i Szolnoka. Pitanje je, bi li Savez isto tako postupio da se radi o igračima iz nekog niže rangiranog kluba. Na stranu opasnost od širenja zaraze, ali tijekom sezone igrači se razbolijevaju, ozljeđuju, pauziraju zbog toga….no natjecanja se ne prekidaju. Pogotovo kad su oni koji su pozitivni na neki način to sami isprovocirali. Mislim da je ovdje ponovo veliku ulogu odigralo lobiranje i snaga FTC-a, ne samo u, nego i van bazena.

 

BENU Kup

12.kolovoz, srijeda:

13.-16. mjesto:

Kaposvári VK– Tatabányai VSE 11-8 (3-1, 3-4, 1-1, 4-2)

Golovi Kaposvár: Berta, Horváth Á., Mijić 3-3, Juhász-Szelei, Langiewicz,

Golovi Tatabánya:  Szőke B. 3, Keresztúri 2, Vad, Korbán, Mladoniczky

KSI SE– Debreceni VSE 15-14 (7-4, 3-2, 3-3, 2-5)

Golovi KSI:Csapó 4, Pető 3, Hajdu A., Nagy Á., Szalai 2-2, Gábor, Országh,

Golovi Debrecen: Oltean 4, Macsi P. 3, Takács, Stefanidesz, Zsilák, Macsi M., Pethe, Krasznai, Nagy N.

 

9.-12. mjesto:

UVSE-Hunguest Hotels –Metalcom-Szentes 5-10 (1-3, 1-2, 1-4, 2-1)

Golovi UVSE: Bencz 3, Szentesi Á., Belényesi,

Golovi Szentes: Kókai 3, Hegedűs B., Fülöp 2-2, Somogyi, Bozó, Garancsy

Szegedi VE– PVSK-Mecsek Füszért 13-9 (3-1, 3-3, 3-3, 4-2)

Golovi Szeged: Kürti 4, Palotás 3, Kiss Cs., Mekkel 2-2, Baj, Somlai,

Golovi PVSK:  Zerinváry 2, Csaba, Reisz, Gaszt, Turnai A., Rakonjac, Lihotzky, Sólyom

 

5.-8. mjesto:

Budapesti Honvéd– ZF-Eger 14-7 (3-3, 3-1, 3-2, 5-1)

Golovi Honvéd: Manhercz Á., Ekler B. 4-4, Hosnyánszky 3, Kiss B., Chilkó, Decker Á.,

Golovi Eger: Kovács G., Török, Baksa B. 2-2, Murisic

BVSC-Zugló– PannErgy-Miskolci VLC 12-9 (4-3, 2-0, 4-4, 2-2)

Golovi BVSC:Nagy M., Kovács P., Pásztor 2-2, Czigány, Csapó, Ágh, Mészáros Cs., Gyárfás, Mészáros M.,

Golovi Miskolc: Magyar 3, Fried 2, Sisán, Vismeg Zs., Vismeg B., Biros B.

 

Dakle, za sada sve ostaje u zraku što se tiče Kupa. Iz Saveza kažu kako su s obzirom na važnost vijesti, donijeli bolnu, ali prema njihovom mišljenju, jedinu ispravnu odluku o odgodi daljnjeg provođenja utakmica mađarskog Kupa BENU. Kupljene ulaznice planiraju važiti za kasniji događaj ili se može tražiti povrat novca. Nastojat će, kažu, pružiti više informacija što je prije moguće.

 

Iz FTC-a dolazi izjava kako su četiri igrača muške vaterpolo ekipe FTC-Telekoma pozitivni na test Covid-19, tako da su svi članovi ekipe i treneri u karanteni kod kuće i pod nadzorom. Pozitivni vaterpolisti se osjećaju dobro i nemaju simptome. Klub razmatra sve daljnje mjere i u stalnom je kontaktu s Nacionalnim uredom epidemiologa, čije su preporuke i propisi uzeti u obzir.