Brescia duplo bolja od FTC-a

Brescia – FTC 10:5 (2:1) (0:0) (4:2) (4:2)

 

Suci: Stavridis (GRE), Margeta (SLO)

Igrač više: Brescia 4/10, FTC 4/13

 

Brescia: Del Lungo, Guerrato, C.Presciutti, Figlioli 2, Gallo 1, Rizzo 3, Muslim, Nora, N.Presciutti 1, Bertoli, Janović 2, Vukčević 1, Morretti

Trener: Bovo

 

FTC: Gardonyi, Sedlmayer, Kallay 2, Pohl, Vamos 2, Nemet, Nikić, Jakšić, Younger, Gal, Gor-Nagy, Mitrović 1, Vogel

Trener: Varga

 

Značajna pobjeda Brescie kojom su još jedan korak bliže odlasku na F8 te jako slabo izdanje  mađarskoga prvaka bio bi rezime ove, ni po igri, ni po rezultatu ne toliko zanimljive utakmice. Treba reći da za Ferencvaros ovoga puta nisu igrali Mezei i De.Varga te im je napad izgledao jako loše, no i u obrani nekoliko velikih kikseva kao i nesigurni Vogel na golu vodili su na kraju ubjedljivom porazu. Ne bih se, kao ipak laik, upuštao u kritziranje trenera no, primjerice mi je krajnje nelogično da se time out zove na 8 sekundi do kraja druge četvrtine (u kojoj nije bilo golova), a ne ranije, recimo kod igrača više, a upravo to je uradio Varga. Brescia je manje-više standardno držala svoju igru, solidno realizirajući igrača više, iz vana je malo više ovoga puta potezao Rizzo, Figlioli i Janović su iz tri uplivavanja fino izigrali obranu gostiju te nisu nedostajale, ovoga puta, realizacije Muslima. U početku im je ljeva strana navlačila obranu skroz na to krilo ostavljajući puno prostora sredini i desno ali bez nekog naročitog rezultata pa su se vratili klasičnijoj postavi u napadu.

Domaći dolaze do prvoga gola iz prvoga igrača više, Figlioli sa srednjeg pri čemu je Vogel uspio tek jednu ruku izvadit iz vode na šut poviše glave. FTC pokušava neuspješno iz vana kao i Brescia kod narednoga igrača više. Pohl je blokiran sa stative kod prvoga igrača više za goste, a kod drugoga iz vana Vamos donosi poravnanje na 1:1. Domaći su pogađali stativu i prečku a najzad i precizan šut Rizza sa srednjega za 2:1 te ljepa prilika N.Presciutija sa 2 metra na kraju prve četvrtine. Druga protiče bez golova, po 2 igrača više neiskorištena na svakoj strani, Rizzo je u kontri pogodio stativu, Del Lungo zaustavio šuteve Vamosa i Mitrovića. Promašaji Janovića i Muslima, par izgubljenih lopti Brescie kod pogrešaka u dodavanju, te neuspješni pokušaji gostiju odigravanja na 2 metra je ono što se moglo vidjet u ovome periodu.

Nakon poluvremena do gola prvo stižu domaći, iz igrača više Vukčević na asist Janovića donosi 2 razlike Bresci dok FTC još jednom ne uspijeva pri brojčanoj prednosti (obrana Del Lunga). Gallo sa desnog vanjskog, uz još jedno kašnjenje Vogela, postiže gol za svoj tim (igrač više) te je polovicom treće četvrtine 4:1. U ovoj četvrtini se već nižu izbačaji (ukupno 8) no naredna dva prolaze bez golova, za goste Mitrović iz dva pokušaja ne uspijeva (obrana i promašaj), Brescia kod svoga gubi loptu. Najzad, nakon skoro 15 minuta od prvoga, FTC ponovo preko Vamosa sa igračem više dolazi do svoga drugoga gola no vrlo brzo, Janović uplivava na 2 metra, Jakšić ga pušta da bi blokirao sidruna (?!?), te laki gol za 5:2. Brescia drži tri razlike do kraja četvrtine uz po još jedan gol sa igračem više, najprije Mitrovića sa srednjeg, a potom i N.Presciuttija sa stative.

Početak poslednje četvrtine ne koriste gosti, Younger iz šuta dobija samo korner, potom kod igrača više greše u dodavanju dok na drugoj strani Figlioli na 2 metra beži Vamosu i realizira za 7:3.  Narednoga igrača više ne realizira Vamos koji odmah dobija i izbačaj, ali ni domaći ovoga puta ne uspjevaju (Rizzo samo korner). Jedini gol iz igre za FTC postiže ljevoruki Kallay smanjivši na 7:4 na 5 minuta prije kraja. Gosti su imali još kakve takve šanse za povratak nakon obranjenog narednoga igrača više za Bresciu no na drugoj strani Younger još jednom neprecizan a obrana mađarskoga tima još jednom pogrešna te ostavljeni Rizzo donosi 8:4 na 3 i pol minute do kraja. Brescia naravno kreće sa trošenjem vremena, Kallay postiže još jedan gol (igrač više), Janović još jednom uplivava i čak pored trojice obrmbenih postiže gol za 9:5. U zadnjih minutu i pol FTC još dva puta ne koristi igrača više a Rizzo još jednom na spavanju hvata Vogela za svoj treći gol i konačnih 10:5.