FTC nemoćan u Barceloni

Barceloneta – FTC 8:5 (3:0) (3:1) (1:2) (1:2)

Suci: Margeta (SLO), Raković (SRB)

Igrač Više: Barceloneta 4/9, FTC 3/11

Peterci: Barceloneta 2/2, FTC 0/1

Barceloneta: Lopez, Famera 1, Granados 1, Munarriz (2/2), Vrlić, Linares, Prieto, Fernandez, Tahull, Perrone 1, Mallarach 2, Bustos 1, M.Linares

Trener: J.Martin

FTC: Gardonyi, Sedlmayer 2, Kallay, Pohl, Vamos 1, Nemet 1, Nikić 1, Jakšić, Younger, Varga (0/1), Jansik, Gor-Nagy, Vogel

Trener: Z.Varga

 

Nakon dva ubjedljiva poraza od talijanskih predstavnika Barceloneta se vratila pobjedom nad direktnim protivnikom za mjesto broj 3 skupine A te sada ima gotovo izboren odlazak na F8. Na drugoj strani, mađarski prvak neće imati prvo na kiks protivu Steaue (uračuna li im se poraz protivu Recca) kako ne bi ovisio od Dinamovih rezultata u borbi za finalni turnir. Treba pomenuti da kod FTC-a pored već neko vrijeme odsutnoga Mezeia u timu nije bilo ni Mitrovića što može dodatno komplicirati situaciju treneru Z.Vargi. Svakako ga treba zabrinut i forma igrača jer večerašnji poraz od, na kraju tri razlike, zapravo ne govori sasvim točno o stanju viđenom u bazenu, dovoljno je pomenuti da je Barceloneta imala 3:0 nakon prve četvrtine te 6:1 već na poluvremenu kada je utakmica praktički bila i rješena a da ni domaći pri tome nisu igrali na nekome vrhunskome nivou. Varga na samome početku nije iskoristio peterac (obrana Lopeza), jako loša igra sa igračem više (1/6 u prve dvije četvrtine) pri čemu su 3 ili 4 puta grešili u dodavanju dok je kod Barcelonete u tim segmentima sve bilo potpuno obratno. Uz to, za razliku od jako loše partije protiv Brescia, kada je na poluvremenu i zamijenjen, Lopez je na ovoj utakmici sličio na sebe, uz pomenuti peterac, još nekoliko bitnih obrana donijelo je sigurnost domaćima dok je kod gostiju Vogel imao par slabih reakcija te primjerice čak i grešku u dodavanju.

Prvu četvrtinu je sa 2 gola obeležio Mallarach, iz igre i sa igračem više a još jednoga je dodao Bustos (isto igrač više) kad se ljepo izvukao sa stative na 5 metara, Perrone je imao i jednu stativu za domaće. FTC je uz neiskorišteni peterac dva puta igrača više prokockao greškama u dodavanju, Younger je iz povoljne pozicije plisku poslao preko gola dok je Jansik potpuno sam sa ljeve strane svojim šutem zaradio samo korner. Drugu četvrtinu otvorio je svojim karakterističnim uplivavanjem po ljevoj strani Perrone i zaradio peterac koji Munarriz pretvara u 4:0 a FTC najzad stiže do svog prvoga gola preko Sedlmayera koji ostaje sam na desnoj strani kod brzo izvedenoga igrača više gostiju. Mallarach promašuje kod igrača više Barcelonete ali gosti nastavljaju sa lošim pasevima kod brojčane prednosti. Domaći dolaze do petoga gola kod narednoga igrača više, nakon time outa, sa stative pogađa Famera dok Varga kod slijedećega za FTC pogađa samo stativu potom još jednu obranu ima Lopez a iz kontre Perrone domaće vodi na 5 razlike. Do poluvremena i peti neiskorišteni igrač više za goste te još jedna obrana Lopeza (Sedlmayeru).

Nakon ovakvog razvoja situacije jasno je bilo za očekivat da će Barceloneta nastojati da umrtvi igru i ne dozvoli neke brze golove i eventualni povratak protivniku. Gosti uspijevaju doći do drugoga gola nakon tri minute igre u nastavku, nakon izgubljene lopte Fernandeza, brzi napada i još jedan gol Sedlmayera za 6:2. No vrijeme prolazi, još jednoga igrača više koriste domaći, Granados sa ljevog vanjskog ponovo vraća na 5 razlike, a gosti i dalje nastavljaju sa problematičnim dodavanjima kada imaju igrača više, ovoga puta stigli su do šuta ali jako lošeg slično i Barceloneta kada iz nepovoljne pozicije promašuje Perrone. Do kraja treće četvrtine ipak na 7:3 smanjuje Nikić sa stative (igrač više). I početak posljednje četvrtine obeležava Perrone, sa igračem više najprije pogađa stativu ali se lopta odbija domaćima da bi u nastavku izborio peterac koga Munarriz ponovo izvodi i zabija za 8:3 te se preostali nešto manje od 7 minuta praktički pretvara u ono što nazivaju garbage time. Vamos (igrač više) i Nemet (minutu prije kraja) uspijevaju samo ublažiti poraz mađarskoga prvaka uz još 2 neiskorištena igrača više te jednoga Barcelonete. Zanimljivo, na samome početku obostrani izbačaj Jakšić – Vrlić, pri samome kraju imali su još jedan ova dva igrača, a na samome kraju malo koškanja Nemeta i Mallaracha no brzo se smirilo i ostalo tako do kraja sa konačnih 8:5.