Veliki poraz Mladosti

Branitelj naslova prvaka Europe, Olympiacos nanio je Mladosti veliki poraz, 14:6. Genidounias, Pavić i Bušlje najbolji, a Fountoulis i Gounas odmah do njih. S druge strane samo Love Miloš nije sam mogao puno.

 

 

Olympiacos je od početka utakmice nametnuo svoj ritam i mirno vodio cijelu utakmicu u svim segmentima igre. Mladost je odigrala jako lošu utakmicu i -8 na domaćem bazenu bi čak i Ćiro Blažević smatrao debaklom. Još gori od rezultata je dojam, Mladost u nijednom segmentu u niti jednom dijelu utakmice nije uspjevala parirati.

 

U prvoj četvrtini čak pet šuteva Fountoulisa, tri u prva tri napada. Zabio je dva gola, oba iz faula s lijevog vanjskog. Genidounias je dodao još dva, nakon odličnog protoka lopte s igračem više i iz peterca kojega je izborio Mourikis. S druge strane Lovre Miloš je dva puta odlično pobjegao u kontru, prvi put je imao malu prednost i nije baš najbolje šutirao iz teške situacije, a drugi put lakoćom zabija. Treba izdvojiti i gol Petković koji je zabio s 9 metara poluvisoko u bliži Paviću.

I u drugoj četvrtini, iz druge akcije s igračem više opet izvrstan protok lopte, Fountoulis spušta na drugu stativu, a Bušlje idealno odbija loptu na ruku Obradoviću na lijevom krilu, koji probija Marcelića koji je ostao na vjetrometini. S druge strane i drugog igrača više Mladosti, Ćuk loše šutira, ovaj put s desnog vanjskog dosta preko gola. Iduću akciju nakon isključenja u plivanju, Bajić zove time out. Ali tri loša dodavanja s igračem više i na kraju Dervisis uzima loptu koju je Petković kratko dodao prema Kharkovu. Iznimno loš igrač više u startu utakmice.

Muči se Mladost u svim segmentima igre, Ćuk opet šut iz faula preko gola (3 put). Petković se muči u obrani čuvajući Fountoulisa, suci mu opraštaju isključenje bez lopte iako očigledno poteže protivnika koji nema loptu i pokušava uplivati bliže golu. Izvrstan gol Genidouniasa skoz iz desnog krila na zonu, dijagonala. Mylonakis je oduzeo loptu u 5.sek napada Bajiću na lijevom vanjskom, ali u kontri mu je lopta malo previsoka pa nema gola. Bajić nevjerojatno spušta loptu na Radua na 2 metra; u situaciji 3 na 3 kad je jako puno prostora, dodaje loptu umjesto ispred Radua koji je okrenut prema njemu, 2 metra iza leđa Bušlje?! Opet Bajić, cijeli niz velikih pogrešaka, gubi loptu bez faula na vanjskoj poziji, ovaj put od Genidouniasa koji uskoro postiže već 4.gol, ovaj put na zonu sa srednjeg vanjskog s 8 metara. Do kraja četvrtine još i gol Gounasa iz trećeg igrača više i na povremenu je za Mladost katastrofalnih 2:8.

 

Utakmica je davno bila riješena, a u završnici druge četvrtine ušlo se u razmjere katastrofe. Ipak u trećoj četvrtini zaustavljen je ritam povećavanja prednosti. Mladost je konačno i realizirala igrača više i to uz dosta sreće, a s druge strane Olympiacos ih je čak i natplivao što mu inače nije jača strana; zabio je Gounas iz kontre 2 na 1, a prije njega i Fountoulis iz kontre 3 na 2. Nakon ove četvrtine Olympiacos je imao realizaciju igrača više 4/4.

U zadnjoj četvrtini samo jedno isključenje, i to Ćuka u plivanju i Oly je pokvario savršeni učinak s igračem više iako je situacija bila 5 na 4. A kraju gosti 4/5 realizacija igrača više. Konačna razlika povećana je na 8 golova i Mladost je u predzadnjoj domaćoj europskoj utakmici ove sezone doživjelja pravi debakl, 6:14.

 

Jedini raspoloženi igrač u domaćim redovima bio je Miloš. Radu se trudio, ali kad god je Bušlje bio na njemu nije mogao ama baš ništa. Andro je još jednom pokazao da je (po)najbolji bek današnjice. Bajić je nanizao nevjerojatnu količinu pogrešaka u elementarnim stvarima kao što su dodavanja i građenja lopte na vanjskoj poziciji. Ćuk potpuno zaustavljen, 5-6 udaraca, samo jedan malo opasniji. Najgore od svega što je Mladost pala bez ispaljenog metka i od početka utakmice nije bila dostojan protivnik.

 

Genidounias je zabio 5 golova, teško je izabrati koji šut je bio bolji od kojega. Možda čak i onaj jedini koji nije zabio, kada je primio loptu na prebačaj s lijeve strane i odmah iz ne lagane situacije, dosta udaljen od gola, poslao Marcelića u bliži, a loptu u unutrašnji dio dijagonalne stative, ali se ipak nije odbila u gol. Fountoulis je u početku povukao kada se gradila početna prednost, a kasnije se priključio i Gounas. Pavić nekoliko izvrsnih obrana. Olympiacos se nije pretjerano umorio, a upisao je najuvjerljiviju pobjedu ove sezone u Ligi prvaka.

 

HAVK Mladost – Olympiacos                       6:14 (2:4, 0:4, 3:3, 1:3)

Suci: Severo (Ita), Mercier (Fra)

Mla: Marcelić (8), Radu 1, Miloš 3, Čagalj, Ćuk, Petković 1, Anzulović, Herceg, L. Bajić, Biljaka, Buljuašić 1, Kharkov, Jurlina. Trener: Zoran Bajić.

Oly: Pavić (12), Mylonakis, Skoumpakis, Genidounias 5 (1), Fountoulis 3, Nikolaidis, Dervisis, Bušlje, Mourikis, Gounas 3, Argyropolous 1, Obradović 2, Galanopoulos (2). Trener: Theodoris Vlachos.

Isključenja: Mla 6, Oly 7

Peterci: Mla – , Oly 1/1

Igrač više: Mla (0/1+0/3+2/3+-)= 2/7 (29%), Oly (1/1+2/2+1/1+0/1)= 4/5 (80%)

Obrane golmana: Marcelić (2/6+1/5+2/5+3/6)= 8/22 (36%), Pavić (2/4+2/2+3/6+5/6)= 12/18 (67%) Galanopoulos (2/2)= 100%

Izboreni igrači više, peterci i golovi s 2m:

Mla

Radu: gol + 4iv

Čagalj: 1iv

U plivnju: 1iv

Kharkov: 1iv

Oly:

Argyropoulos: gol

Mourikis: 5m + 3iv

U plivanju: 2iv