Hrvatska je u finalu!!!

    Pobijeđena je i Crna Gora rezultatom 8-6 (1-2, 1-1, 4-2, 2-1). Danas u finalu igramo s Grčkom, koja je bila bolja od Srbije (tu utakmicu sam gledao samo kraj, gdje su Grci sretno i spretno preokrenuli u zadnjih  minutu i 56). Dakle na korak smo od najviše stepenice postolja, mjesta koje i priželjkivano na ovom, kažu, izuzetno izjednačenom natjecanju. Dobro je što mlada momčad dobro koristi domaće borilište. Inače, gledalište je bilo ispunjeno, publika je bila po meni odlična, sudjelovala je kod svakog poteza.

    Što se tiče utakmice, pobijedili smo pokazavši veliku želju i srčanost, strpljivo čekajući crnogorski umor, pad koncentracije i vratara i obrane, praktički nemijenjajući taktiku koja nam nije dala ploda u prvom poluvremenu. Crnogorci su načeti tek dvije minute prije kraja, kad smo došli na 7-6. Obje momčadi su igrale zonu, rijetko dozvoljavajući lopte na centra. Ipak, bilo je uspješnih razbivanja zone s odličnim potezima centra (dva crnogorska gola iz igre!). Pavlović se opet bolje snašao, dobivao je izbačaje bez lopte, bio je življi. Geratović je išao na iznuđivanje u trenucima kad bi ga bek puštao, dizao ruke, kao da mu fali energije za završetak iz igre. Bekovi nisu bili na najvišoj razini, vjerojatno zbog kvalitete centara, što se odnosi na obje ekipe. Ključna je bila pravodobna pomoć vanjskih. Naši su par puta, vjerojatno bojeći se promašaja dodavali u bunar, centrima na nepostavljene situacije. Crnogorci su za razliku od nas uplivavali na dva sa raznim igračima što su nam radile i druge momčadi.
    U početku su Crnogorci bolje šutirali, uspješno i s dalje od 6 metara. Selem nije briljirao, tako da ga je u trećoj Tucak nakratko promijenio Jukićem, koji se također nije proslavio. Potez se pokazao korisnim, jer je iza toga Selem skupio bar 4,5 obrana, na kraju čak 9 ako je vjerovati statistici. Njegovom pak kolegi sa suprotne strane se dogodila drukčija sudbina, primio je dvostruko više nego u prvom poluvremenu. Slični šutevi i situacije, isti šuteri, ali je napokon počelo ulaziti. Ni u jednoj i drugoj ekipi nije bilo osobito raspoloženog strijelca s vanjskih pozicija. Pravih kontri nije bilo. U slučajevima 5 na 4 i sl., donekle se puštalo krila, što je jednom iskoristio domaći Vlahović. Red je i da njega pohvalim. Neumoran i brz plivač, agresivan, s ogromnom željom. Zabio je i za 7-6 s igračem više, dijagonala s lijeve strane, na 1.42 do kraja. Zadnjeg je zabio Milaković preko glave golmanu u slijedećem napadu, to je gol kojeg ste vidjeli sinoć na tv-u. Teška utakmica, ali ipak razriješena, recimo na vrijeme. Grke sam najmanje gledao. Mislim da ih uz više ili manje muke dobivamo, domaće plivalište mora biti možda i odlučujuća prednost.

 
 

3 komentara na “Hrvatska je u finalu!!!”

  1. čestitke našima. jukić konačno dobio priliku, ali je očito nije iskoristio. očito nije bio spreman na ulazak s klupe

  2. Meni nije jasno kako to da nas golman Bijac nije u ekipi a u Dubrovniku je na pripremama za Europsko i to 89 godiste. PAr puta je cak bio proglasen najboljim golmanom.

  3. na ovom zadnjem juniorskom prvenstvu hr i selem i jukić su bolje branili od bijača. bijač je isto bio na pripremama i otpo kao treći golman