Hrvatska osvojila 7. mjesto

U borbi za 7. mjesto Hrvatska se pobjedom protiv Rusa oprostila od Evropskog prvenstva. Bila je to utkamica u koju su obje ekipe ušle sa željom da se sve što prije završi. Izbornik Tucak je jedini koji je svojim stalnim uputama i komentarima davao određenu dinamiku igri koja je bila prava uspavanka.

 

Koliko god da smo loši na ovom prvenstvu, ipak smo bolji od Rusije koja nam čak niti ovako indisponiranima nije mogla parirati. A i njihov je angažman bio upitan; dovoljno je reći da izbornik Rusije nije niti jednom zvao time-out, kao što nije niti jednom ustao sa svoje stolice…

Uglavnom, kako bilo da bilo, dobili smo te djelomično isprali veliku gorčinu koju samo po sebi nosi sedmo mjesto. Ipak, nadajmo se da će biti neke koristi od svega.

A sama utakmica je od početka bila jednosmjerna. Poveli smo 2:0 preko Šetke koji je prvo realizirao peterac izboren od strane Lončara, a zatim i lijepo zabio sa d. krila iz polukontre kontre 4 na 3.

U drugoj smo četvrtini odmah na početku zabili 2 gola i tu je pobjednik bio odlučen. Prvo Vukičević, a zatim opet Šetka iz peterca. Rusi ipak drže kakav-takav priključak te do kraja četvrtine zabijaju 3 gola (od kojih je jedan bio debelo unutar 2 metra, a jedan kada je Merkulov lijepo pobjegao Pavloviću), a mi samo jedan (Bukić sa lijevog krila) te se na poluvrijeme odlazi sa 5:3 za nas.

U nastavku svaku četvrtinu dobijamo sa 4:1 te dolazimo do konačnih 13:5. Od lijepih poteza izdvojimo  pogodak Bušlje iz polukontre te lijepi pogodak Bukića sa igračem više, nakon dosta neodlučnosti u same lijeve rašlje (čini mi se za 7:4). Imali smo također i jednu lijepu akciju sa igračem više, kada je Šetka sa d. krila visoko dodao Pavloviću na prvu stativu, a ovaj zabio iz okreta. Općenito su nam akcije sa igračem više bile brze i precizne.

Od igrača izdvojimo dakle Bušlju i Šetku kao najkorisnije, kao i danas vrlo dobrog Sukna koji je odigrao praktički cijelu utakmicu. S druge strane Petković je opet imao šut 0/3…

Izjave Burića i Bušlje slijede kasnije.

Hrvatska – Rusija 13:7 (2:0, 3:3, 4:1, 4:1)