I dance.hr je svratio

 
    Jutros se u uvali Lapad održao najavljeni skup na inicijativu Igora Legaza. Došlo je petnaestak igrača/predstavnika momčadi, a sve je popratilo 4-5 novinara/fotoreportera te jedna tv kamera.

    Nakon kratkog uvoda, krenulo se sa dvije glavne teme:
„Da li se slažete da bi se sudionike trebalo puno više uključiti i pitati o svemu ?“
„Da li ste za igranje Divlje Lige na Pipliću?“  
 
 
 
    Opći zaključak nazočnih je bio da bi se sudionici morali puno više pitati o svemu, a što se tiče Piplića nitko nije imao primjedbi na igranju utakmica na toj lokaciji. Ja sam došao čisto da vidim o čemu će se pričati, i na prvo pitanje sam odgovorio da same sudionike naravno treba puno više uključiti, ali da ja mislim da je najbolji način taj da se u postojeću Udrugu prime predstavnici plivališta. Ako u udrugu uđe predstavnik svake ekipe moglo bi (po meni) doći do laganog kaosa, jer tu se ipak radi o 40 ljudi.
 
    Kasnije se Legaz ponovno osvrnuo na rad Udruge, na otkrivene nepravilnosti, nelogičnosti, što možete vidjeti u ovom filmiću.
 
 
 
    Legaz je također rekao da njemu nije cilj da vodi Divlju ligu, te da u budućoj organizaciji može sudjelovati tek kao čovjek koji će se brinuti za teren na Pipliću. Pohvalio je Tončija Vlašića kao dokazanog organizatora, novinara i fotografa te iznio tezu da se njega, iako je predsjednik Udruge, malo što pita. Od ostatka članova Udruge također je pohvalio „dokazanog zaljubljenika u Divlju ligu“, Vedrana Smokvinu koji „ne zna u što se upustio sa ovom udrugom“.
    Osobno se nisam složio sa Legazovim protivljenjem tome da se zadnji dan igra revijalna utakmice gdje nastupaju sportaši, glumci i političari, ali mislim da to nije toliko bitna tema…
    Pojedini novinari su se iznenadili kada su jutros saznali informaciju da se sve ovo moglo izbjeći da su pojedinci pristali na Legazov zahtjev. Naime, malo tko zna da su imali 5 dana da na www.divljaliga.hr objave slijedeće informacije: statut, popis članova, adresu, radno vrijeme i broj žiro računa. A to i nije neki strašan zahtjev….
 
    Sve je prošlo u normalnoj atmosferi, a nakon svega me inicijator skupa malo ukorio zbog jednog mog komentara na dance.hr-u te mi iznio svoje argumente :smile:.

O ovom događaju je također pisao i Du list: http://dulist.hr/content/view/13127/65/