Imperij uzvraća udarac

 

Nakon što je Primorje dominiralo dosadašnjim dijelom sezone izgleda da u samoj završnici dolazi do potpunog preokreta. Asić nam više ne djeluje kao genijalan trener, Vićan više ne djeluje kao neprelazna prepreka, a mnogi igrači Primorja djeluju kao jugaši i prvom dijelu – ispuhano. Đuho i igrači su i danas uspjeli nametnuti stil igre koji im više odgovara — puno kontakta, potezanja, čupanja…

 

Primorje je tradicionalno povelo, ali ovaj put samo jedan razlike. Sudac je sudio sumnjivo isključenje Dobudu, a Daniel Varga odmah puca i daje gol poviše glave Bijača. Spomenimo da je i ovu utakmicu Bošković krenuo sa klupe. Jug daje tri gola u nizu, i to sva tri sa igračem više. Prvo je Janović probio Vićana u situaciji 5 na 4, zatim Dobud odmah dobija loptu nakon isključenja, te na kraju Joković lijepo pogađa dijagonalu u trenutku kada mu se približavao isključeni igrač Primorja. Poluvrijeme je završilo 3:1 a iznenadila je potpuna nemoć Primorja koje nije bilo u stanju ozbiljno zaprijetiti Jugu. Jug je zaslužio i veću prednost ali bilo je loših poteza u napadu, pogotovo od strane Azeveda. Agresivna obrana i sigurni Bijač su bili besprijekorni. Bušlje odličan na beku, Ivović je zvijer u obrani bez obzira koju poziciju igra dok je odličnu rolu odigrao Macan koji je u pola četvrtine strpao u džep Krapića.

U trećoj četvrtini kreće Primorje na dubrovački pogon. Sandro daje gol sa igračem više, zatim odlično asistira Obradoviću na stativu, zatim Medo uplivava na 2 m i daje gol Azevedu. Jug je dao još dva gola sa igračem više sa prebačaja sa lijevog krila, dok je Boškovićev šut sa lijevog vanjskog skrenuo blok i tako prevario Vićana. Treća četvrtina je završila sa + 1 za Juga, a Primorje se osim rezultatom i boljom igrom vratilo u život.

U zadnjoj četvrtini fantastična obrana Vićana koji je skinuo šut Ivovića koji je nakon isključenja igrača bio sam na 2 m a još je i zacimao dva puta. Osim ovog poteza nismo ništa posebno zapamtili u nastupu Vićana. Slijedi po meni potez koji je odlučio utakmicu, Bušlje uzima loptu i sa srednjeg vanjskog šalje neobranjivi projektil u rašlje Vićana. Jug dolazi do 2 razlike, a to je uspio i održati do kraja. Do kraj slijede dva gola uskrslog Boškovića i Garcie. Miho je realizirao peterac i igrača više dok je Garcia dva puta spremio loptu u gol sa igračem više nakon što je ona došla s(p)retno do njega. Napokon je i Ivović dao gol (prvi u finalnoj seriji) kada je Jug odigrao sa dva sidruna, a on je sa velike udaljenosti postigao gol.

Sve u svemu zaslužena pobjeda Juga. Nije tu bilo neke ljepote i atraktivnih golova ali izgleda da se našao recept za Primorje — odlična obrana u kojoj baš svi igraju vrlo čvrsto. Tako je danas Joković dobro opalio Obradovića na stativi ?!?, Marković je u jednom napadu „plivajući“ par puta opalio Sandra, bilo je tu par obostranih isključenja, čak je i Tiho ulazio u neka potezanja sa Sandrom…. Ima i Primorje par udarača, ali Jug igra dosta čvršće. Bijač je i dalje vrlo siguran na golu, a puno pomoći dobiva i sa kvalitetnim blokovima obrambenih igrača.

Što se tiče napada napokon kvalitetan igrač više, ali ima tu i prostora za napredak (tu prvenstveno mislim na Ivovića). Danas je napokon bio odličan Bošković koji je dao tri gola i bio bez greške u obrani. Kod gostiju 3 gola Obradovića koji je bio dosta nervozan (udario preko vode Markovića i nasrnuo na Jokovića), te 2 gola Garcie.

Play of the day je imao Paškvalin. U zadnjoj minuti utakmice dosuđen je faul na Ivoviću u zadnjoj sekundi napada. Iako je Ivović bio kraj pruge Paškvalin uzima loptu i baca je par metara dalje i naravno zarađuje isključenje.

Suđenje čudno, čini mi se jednako čudno za oba dvije ekipe..

Tribine su bile dobro popunjenje, atmosfera vrlo dobra.

 

6 komentara na “Imperij uzvraća udarac”

 1. Ja bi da “nn” napiše članak nakon ovakve utakmice!

  A apropo intervjua s Vezjakom, gdje je rekao da fali jedan Drobac – ipak ne fali. Joka je počeo dijelit šake u glavu ako ne i bolje od Čvrge 🙂 Ko bi reko!

  1. As, kralj i Veliki Buda (http://hr.wikipedia.org/wiki/Veliki_Buda_u_Leshanu) !

 2. gledo sam utakmicu u rijeci, u kafiću na bazenu. sreća da je tu bio i mk da me čuva od domaćih huligana 😉

  prve dvije četvrtine užasno nekvalitetna utakmica, bezbroj kardinalnih pogrešaka u elementarnim stvarima poput dodavanja, kasnije su se malo popravili, ali opet je golove donosilo kad bi se iskoristila pogreška protivnika. mađari igrači manje bazenu, sandro uštopan, dva sidruna primorja 2 igrača manje u bazenu. doduše i sve pohvale bušlji, a i macanu koji su ih pojeli.

  utakmicu je izgubio asić, osim što mu je ekipa drastično pala u formi, još je k tome tek u drugoj polovici treće počeo primjenjivat prokušanu taktiku ulaska meda i muslima kao drugih sidruna. a tad mu je bilo kasno, a do tada nije mogao doć do prilike s igračem više.

  bošković zabio sretan prvi gol pa se probudio i riješio utakmicu s 2 uzastopna gola. vićan bez ozbiljne obrane osim one ivovićeve kontre, što je leka kompenziro onim dalekoetnim golom.

  1. Nije ti mk pomogo već prisutnost izvjesne Maje, donedavne prezimenjakinje prvog golmana Primorja. Iz respekta prema njemu domaći su huligani bili prijateljski raspoloženi naspram dubrovačke delegacije (i njihovog domaćina)…… 🙂

 3. e i zaboravio sam spomenut još jedan bitan faktor, buljo je bio u svom elementu, daleko najgori pojedinac utakmice