ISTA LIGA: +16 bez 6 prvih igrača

 

Jug se odlučio protiv Medveščaka odmarati veći broj igrača, tako uopće nisu nastupili Bijač, Bošković, Janović, Marković, Bušlje i Dobud. Dakle šest reprezentativaca, doduše pet trenutnih, ali jedna respektabilna ekipa. Pomislio bi netko da je taj potez trenera Bobića dosta riskantan, no nije nimalo. Iako su većinu utakmice odradili Fatović, Buconić, Ivanković, Pavličević, Dadić, Merčep nije bilo nikakve neizvjesnosti. Medveščak je rijetko uopće priprijetio golu, obrana Juga bi ih makla daleko od gola tako da im udarci uglavnom nisu bili problem za golmane Juga, a gotovo svaki takav napad rezultirao je kontrom Juga. Neshvatljiva je razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe, a igraju u istom rangu natjecanja.

 

Doduše nastupio je Medveščak bez Geratovića, Selema, Samodola, Šarića i Kolara, ali svejedno.

Jug je počeo utakmicu sa Popadićem na golu, Macanom na beku, Bicarijem na sidrunu, s desne strane Buconić i Bautović, lijevo Fatović i Ivanković. Bicari je brzo izborio igrača više i lijepo je to realizirao Bautović. Do kraja četvrtine gledali smo potpuno dominaciju Juga, u obrani su igrači Medveščaka bili prisiljeni na udarce iz daljine i nakon toga bi slijedila Juga. Četvrtina je završila 3:0 uz gol Ivankovića koji je uzeo loptu Jovanoviću i zabio lako iz kontre jedan na jedan s golmanom. Zadnji gol je djelo Macana iz kontre. Golman Medveščaka je imao jako dobru prvu četvrtinu, obranio je između ostalog i tri udarca Bicarija i dva Macanu.

U drugoj četvrtini je popustio cijeli Medveščak, kontre su stalno sijevale i završilo je 10:2, ušao je Younger i malo je igrao Obradović. Medveščak je zabio dva gola nakon što je uspio izboriti faul protiv Merčepa na pet metara pa je šut iz faula bio neobranjiv, a drugi gol nakon što je sidrun okrenuo Pavličevića na dva metra. Jugaši su uglavnom iz kontri kažnjavali, Bautović je do poluvremena imao već tri gola, Younger je dao dva, a svoj prvi gol za Jug je zabio i Pavličević iz kontre.

 

Drugo poluvrijeme je potpuno pao golman Medveščaka pa je primao neke golove koje je trebao obranit, a kod Juga je Popadića na golu zamijenio Jarak. Na kraju je Jug dobio 19:3 uz čak tri gola ljevaka Merčepa, kojemu su to prvi golovi u Gružu, a svoj prvi gol zabio je i Dadić. Jedini Jugaši koji nisu zabili zgoditak, osim golmana su Obradović i Bicari te Visković koji nije ni ulazio u igru. Jarak je primio samo jedan gol i to lob od Jovanovića, to je po meni trebao obranit.

 

Na utakmici je bio iznimno malo isključenja, suci neprimjetni, znači dobri!

Jugu slijedi gostovanje protiv Partizana, a nakon toga finalni turnir Kupa Hrvatske u Zagrebu!

 

Jug – Medveščak        19:3 (3:0, 7:2, 5:0, 4:1)

Jug: Popadić, Macan 1, Bautović 3, Dadić 1, Younger 2, Fatović 2, Merčep 3, Pavličević 2, Visković, Buconić, Bicari, Obradović, Jarak, Ivanković 2. Trener Miško Bobić.

Medveščak: R. Lazić, L. Lipej 1, Korolija 1, M. Lipej, F. Lazić, Josipović, Jovanović 1, Tomašek 1, Bulat, Krvavica, Lipar, Posavec, Pezer, -.