Izjave igrača zadnjeg dana EP 2016.

Komentari Damira Burića i Andra Bušlje nakon utakmice s Rusijom i Danesa Varge nakon utakmice za treće mjesto.

 

Damir Burić

 

MK: Damire, čestitke na pobjedi u jednoj utakmici koju se nikome nije dalo igrati. Koji je tvoj komentar?

Damir Burić: Pa dobro, odigrali smo na zadovoljavajućoj razini protiv Rusa. Danas smo bili bolji i zasluženo pobjedili u ovoj nevažnoj utakmici.

MK: Neki tvoj završni osvrt na cjelokupno prvenstvo?

Damir Burić: Pa treba biti realan i reći da je ovo ispod očekivanja, i da je neuspjeh. To sam rekao i na početku prvenstva- svaki ulazak u polufinale i borba za medalje je uvijek uspjeh. I ovoj reprezentaciji, kao i prijašnjih godina. Sve ispod toga je neuspjeh. A sada koji su razlozi za ovo – to nije moje da govorim o tome.

MK: Koliko misliš da će vas ovo na neki način dignut i trgnut sada, praktički pred Olimpijadu koja je ipak važnije natjecanje?

Damir Burić: To je važnije natjecanje, daleko važnije. Nadam se da ćemo se dignut puno, i treba nam puno da se dignemo da bi mogli konkurirat za medalju. Što je naravno svima cilj na Olimpijadi.

 

Andro Bušlje

 

MK: Čestitke na pobjedi danas iako vjerujem da vam nije bilo zadovoljstvo igrati ovu utakmicu?

Andro Bušlje: Naravno da nije, svi smo razočarani jer smo došli tu po polufinale. Ali eto nismo uspjeli u tome, znamo što nam je bilo – izgubili smo protiv Mađara gdje nismo dobro igrali, a onda smo nažalost i protiv Talijana onu prvu četvrtinu odigrali za zaborav. Poslije smo se ipak malo vratili i nekako ublažili poraz, koliko god to zvučalo glupo. Iako 8:6 nije neki katastrofalan rezultat kad izgubiš protiv Italije. I danas smo vidjeli da se i Rusima, ajmo reć, nije jako dalo igrat pošto su osigurali da idu na kvalifikacije za Olimpijadu. Ali mi smo odigrali koncentirano, onoliko koliko je to bilo potrebno protiv njih danas i zasluženo pobjedili. Čestitam ekipi. Ipak smo se oprostili od tog prvenstva pobjedom. Jest da je za 7. mjesto, ali opet bolje pobjeda nego poraz.

MK: Reci koliko će vas sada ovaj turnir probudit i utjecat na neku promjenu sada pred Olimpijadu?

Andro Bušlje: Pa sigurno da nas mora trgnut, jer ako nas ne trgne onda nemamo što ić u Rio. A ja vjerujem da imamo dovoljno iskustva jer nam se ovo već događalo i da mora svako sebe pogledat. Ja sebe, pa onda svaki osobno sebe pogledat i vidjet gdje je griješio i može li sebe dat više. Jer ipak znamo da nismo dobro odigrali. Ali opet ponavljam, moramo se trgnut i bilo bi u redu da se trgnemo jer ovako nismo dobro izgledali. Je da nismo bili kompletni, ali opet nam to ništa nemože puno opravdat jer nismo bili dobri u onoj utakmici koju smo trebali bit najbolji, a to je četvrtfinale protiv Mađarske.

MK: Zbog čega niste bili dobri? Kažeš nije samo da su je to što su falili Muslim i Obradović, Dobud naravno. Što je pošlo krivo i je li možda reprezentacija sa postojećim igračima limitirana?

Andro Bušlje: Pa sigurno da nam fale. Pogotovo evo Dobud koji znamo kakav je bio centar, i kakav igrač. Medo i Muslim nam puno fale, ali što je tu je. Mi smo imali ovih 13 igrača. Njih je izbornik zvao i stavio sve tu kao jedan kolektiv. Ja mislim da smo mogli bolje, a sada je na njemu i ostalima da gledaju tko će ić dalje i tko neće, tko je za reprezentaciju i tko nije. Nije to za mene, ja mogu samo sugerirat i pričat sa izbornikom i nekim, ali ne ovako preko novina. Ja neću pljuvat kolege, ovdje smo svi u istom košu. Nažalost je ovaj puta bilo loše, ali ja vjerujem da će već od idućih utakmica Svjetske lige pa do Olimpijade to bit dosta dosta bolje pa da će i novinari biti zadovoljni s nama.

 

Denes Varga (nakon utakmice za 3. mjesto)

MK: Denes, čestitke na osvojenoj bronci, na kraju ipak vrlo lagana vaša pobjeda. Što nam možeš reći o utakmici?

Denes Varga: Prije svega vrlo sam ponosan sa smo osvojili broncu, konačno. Za naš je tim vrlo velika stvar bila pobjeda nad Hrvatskom u četvrtfinalu, i sa time sam bio jako jako sretan. Protiv Crne Gore sam iskreno vjerovao da ih možemo pobjediti, no oni su ipak taj dan bili jači. Možda su i bolji tim, no u svakom slučaju mo možemo pobjediti svaku utakmicu, protiv svakoga. Još uvijek vjerujem u to. Tako da gajim velike nade za ubuduće, i sretan sam s ovom medaljom.

MK: Sve u svemu dakle zadovoljan si cjelokupnim vašom igrom na ovom turniru?

Denes Varga: Da. Pred 3 tjedna smo imali turnir i igrali smo jako loše. Sada je naša igra puno bolja, i puno sam sretniji danas.

MK: Reci nam, koja su neka područja u kojima možete poboljšati vašu igru pred nadolazeću Olimpijadu, pa da ju pokušate ponovno osvojiti?

Denes Varga: Haha, neželim ti reći jer to su naše tajne, znaš.

MK: U redu, poštujemo. Sretno.

Denes Varga: Pozdrav, sretno.