JADRAN NEUM POBJEDNIK III. MEMORIJALNOG VATERPOLO TURNIRA ”IVICA BAČIĆ”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Neumu se 15. i 16. kolovoza održao III. Memorijalni vaterpolo turnir ”Ivica Bačić” u spomen na osnivača vaterpola kako u Neumu tako i u Bosni i Hercegovini – Ivicu Bačića.

Na turniru su osim domaćina Jadrana sudjelovali VK Cavtat, Slavia Prag i Češka juniorska reprezentacija. Nakon polufinalnih susreta u srijedu 15.08. između HVK Jadran Neum i čeških juniora te Slavije Prag i Cavtata, kao pobjednici su izišli Neumljani i Cavtaćani te se plasirali u finale.

U četvrtak su se za 3. mjesto borile poražene polufinalne ekipe – Slavia Prag i Češka juniorska reprezentacija, a bolji su bili igrači Slavije Prag i tako osvojili brončane medalje.

Nakon toga je uslijedilo vrlo zanimljivo finale između domaćina i Cavtata koji je bio pobjednik I. Memorijalnog turnira ”Ivica Bačić”. Uz dosta lijepih golova te zanimljivih akcija pobjedu Jadrana je pogotkom za 13:11 u posljednoj minuti susreta potvrdio Mario Bačić. Iako su igrači Cavtata vodili nakon prve četvrtine sa 4:2, već u drugoj četvrtini je uslijedio preokret Jadrana i preuzimanje vodstva koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Na kraju utakmice počelo je veliko slavlje domaćih igrača pa je i trener Vržina završio obučen u plivalištu. Bila je to treća sreća za Neumljane budući da su do sada 2 puta poraženi u finalu ovoga turnira.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Neum, Mirko Pavlović, nakon utakmice je uručio pehare i medalje za najbolje momčadi i najbolje pojedince. Trofej za fair play je dobila juniorska reprezentacije Češke, najbolji strijelac je sa 11 postignutih pogodaka u 2 utakmice bio Lukiš Nezlyba iz Slavije Prag. Najbolji vratar turnira je Josip Njavro iz Jadrana, a iz pobjedničke momčadi je došao i najbolji igrač turnira – Ivan Bebić.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Na turniru je bila dobra posjećenost, a nakon njega Neumljani se okreću prvenstvenim obavezama gdje su za vikend odigrali dvokolo protiv Korčule. U subotu u 6. kolu u Neumu, a u nedjelju je bilo  gostovanje u Korčuli. U obje utakmice slavile su domaće momčadi.