Vaterpolo festa u Dolima – Biljana 2012.

Polufinalni okršaj: Veeeliki Erazmo vs Đuro Musladin

 

Već četvrtu godinu zaredom u Dolima je, pod pokroviteljstvom Općine Dubrovačko primorje i Zaklade braće Mihanović iz Dola, a u povodu blagdana Velike Gospe, održano otvoreno prvenstvo Primorja u vaterpolu, popularna Biljana. Osim nadmetanja u moru, posjetitelji su ove godine mogli uživati i u potezanju konopa i turniru tresete.

 

Tako su mladići iz Visočana u napetom finalu pobjedili ekipu Janske-Banići i osvojili pršut koji je konzumiran brže nego traje jedna runda potezanja.

Turnir u treseti je privukao 20ako ekipa iz Primorja, pa i šire. U prilično temperamentnoj atmosferi uz obilje povika i bestimja pobjedu su odnjeli domaći – Ivo Ile Radinković i Mato Roko. Ponos proizašao iz tituliranja prvakom Primorja u treseti bio je veći i od borova ispod kojih se batilo i strišavalo.

 

Ipak glavni događaj dana je svakako vaterpolo turnir gdje su se u prvom polufinalu sastali lanjski pobjednici Hawai Orašac i debitanti, ekipa Lozice. Orašac je rutinirano prošao u finale rezultatom 10:5 (po četvrtinama 2:0; 4:1; 2:1; 2:3). U drugom polufinalu domaćin Velika riva Doli je nakon četveraca propustila proći u finale. Bolji su rezultatom 13:12 bili Elafiti. U regularnom dijelu rezultat je bio 9:9 (po četvrtinama 2:1; 3:2; 3:3; 1:3).

U pauzi prije odlučujućih susreta revijalnu utakmicu odigrali su Cavtat i Danče. Cavtaćani su pokazali nešto veće htijenje, odnosno primjetili su da se i za revijalni dio dodjeljuje pokal, pa su pobijedili 8:5. Žalbe Dančara nakon utakmice, kako nisu znali da se igra za pehar, nisu uvažene.

 

Utakmica za treće mjesto između Lozice i Velike rive Doli ponovno je ponudila obilje napetosti i preokreta, a kad je tako ishod mora biti neodlučen. Rezultatom 7:7 (po četvrtinama 1:1; 3:1; 1:2; 2:3) ušlo se u raspucavanje četveraca gdje su domaćini imali mirniju ruku i odnjeli pobjedu i pokal za osvojeno treće mjesto.

U velikom finalu, pod svjetlima reflektora, u prekrasnoj i nabijenoj atmosferi Elafiti su svladali Hawaje. Rezultat na kraju 8:5 (po četvrtinama 3:1; 2:2; 1:1; 2:1) varljivo govori o dominaciji Elafita, no utakmica je ipak bila puno neizvjesnija do sredine zadnje četvrtine kad Orašac ne uspijeva izjednačiti, dok s druge strane Elafiti podižu na + 2 i uz još jedan pogodak kasnije zasluženo odnose pehar za prvo mjesto na otoke.

 

Kako se već ušlo duboko u noć, po dodjeli priznanja najboljima, nastavilo se logičnim sljedom i zabavom, gdje su mještani i njihovi gosti u tradicionalnom okupljanju povodom feste Velike Gospe, koja se slavi u Dolima, uživali do ranih jutarnjih sati. Sve u svemu fantastičan događaj u još ljepšoj atmosferi završio je s obećanjem «vidimo se dogodine»!

 

4 komentara na “Vaterpolo festa u Dolima – Biljana 2012.”

  1. koristim priliku da se ovdje (nije u duhu sporta u izvještaju spominjati pojedince) zahvalim sucima Drobcu i Zambati. Naravno ne smije se izostaviti ni zvijezda Ivan Bebić koji je sudio revijalnu utakmicu. Posebna pak zahvala ide Davoru Rakigiji koji je većinu utakmica proveo na zapisničkom stolu mjereći vrijeme.
    Hvala svima

  2. nije onda za čudit najlošiji plasman domaćina na dosad održanim prvenstvima primorja s obzirom da je zambata sudio 😉