Juniorsko SP u Volosu – Hrvatska u četvrtfinalu

 

Odigrane su i utakmice drugog, kao i pola trećeg kola. Drugog dana nije bilo jačih, pa niti neizvjesnijih utakmice između podjednako slabijih protivnika. Čak su Hrvatska i Srbija pobjedile sa najmanje razlike, po 7. Hrvatska je bila bolja od Egipta 11:4 (Egipćani su postigli posljednja tri gola na utakmici), a Srbija od Meksika 12:5.
Danas, trećeg dana, na raporedu je bio derbi grupe C, Hrvatska protiv Crne Gore. Naši su od početka krenuli odlično i lakoćom slavili 10:6. Već u prvoj četvrtini poveli smo 5:2, na poluvremenu 8:4, pa smo drugi dio samo održavali prednost. I prije posljednje utakmice smo osigurali prvo mjesto u grupi te u četvrfinalun koje je na rasporedu petak, najvjerojatniji protivnici biti će nam Španjolci.

Prva postava naše reprezentacije je ovako izgledala: Bijač na golu, Geratović na dva metra, Benić na beka. Lijevo Marinić–Kragić i Vlahović, a desno Milaković i Visković. Marnić – Kragić je zabio 4 gola od čega 3 još u prvoj četvrtini. Jedan gol je dao iz polukontre, a 3 sa igračem više. Geratović je također bio izvrstan u napadu, zabio je lijep vijak i dva puta sa igračem više. A i izborio je većinu od naših 7 igrača više. Još su se Visković iz kontre, te jugov dvojac u drugom poluvremenu upisali u listu strijalaca. I Benić i Ivanković su zabili u pozicionom napadu. Obrana je bila odlična. A Bijač je također standardno odličan, dosta dobrih intervencija, opravdava status prvog golmana. S druge strane i golman Crne Gore Kandić je inače jako dobar, ali su naši pazili da ga ne razbrane i bio je dogovor da se izjegavaju „glupi šutevi“. To je i napravljeno o čemu svjedoči 8 golova u prve dvije četvrtine. Iz naše odlične obrane kretale su kontre i polukontre – dva takva gola u prvoj četvrtini – i to je odmah na startu prelomilo utakmicu. Sudački kriterij bio je premlitav, previše se sudilo izbačaja, ali što je najvažnije, isti kriterij je bio za obje ekipe i do kraja utakmice.
Sutra nas očekuje Uzbekistan od kojega bi čak mogli izgubiti jer smo sigurno prvi, ali to se sigurno neće dogoditi. Onda nam slijede dva slobodna dana – slobodni smo u 5. kolu, kao i u osminifinala – nakon čega nas očekuje već ranije spomenuta Španjolska. Doduše Španjolska i Srbija igraju tek u tom 5. kolu gdje će odlučiti o pobjedniku grupe D. Poraženi ide na Hrvatsku, pobjednik na Crnu Goru.