Kreće polufinalna serija

144258814_DAGENHAM

Uspješna sezona

 

Za MNK Square slijedi polufinale prvenstva Hrvatske i serija protiv zagrebačkog Nacionala. Bez obzira kako to završilo, ova će se sezona smatrati uspješnom. Danas Skver spada u četiri najbolje ekipe u Hrvatskoj što potvrđuje uvjerljivo četvrto mjesto u regularnom dijelu sezone te ostvareno finale Kupa Hrvatske. Četvrtfinalna serija prvenstva Hrvatske protiv Vrgorca je gotova. S dvije domaće pobjede Skver je izborio polufinale. Bile su to tvrde i teške utakmice, ali Skver je pokazao da je kvalitetnija ekipa i da zasluženo prolazi dalje.

 

 

Domaća ekipa i zanimljive utakmice

Ono što krasi naše malonogometaše je atraktivan stil igre koji pokazuju na svim utakmicama. Skver se nastoji nadigravat sa svim protivnicima i pokušava se nametnut na terenu tokom cijele utakmice. Stalno se teži dominaciji u posjedu lopte i zabiti gol više. Zbog toga su utakmice jako zanimljive i napete s puno šansi, dinamike, udaraca na gol, ali i grešaka. To je po mom sudu jedan od najboljih sportskih događaja koje naš grad može ponuditi.

Većina ekipe su domaći igrači i to daje dodatnu draž i kvalitetu ekipe. Zbog toga se ne treba bojati da će Skver i iduće sezone biti dobar i konkurentan. Sjajan potez je napravljen na početku sezone s dovođenjem trenera Mavrovića koji je očito podigao ekipu na jedan puno viši nivo nego je to bio slučaj prošlih sezona, a i pojedinačno su igrači podigli svoj učinak. Mislim da je on velika snaga ove ekipe i da će ostat i iduću sezonu. Od igrača sa strane, Bevanda je najbolji igrač ove sezone. Uz njega tu su Jurić, Novoselac i Rangotov. Rangotovu je ovo druga sezona, prošle godine je imao sjajnu sezonu, a ovu je počeo dobro i efikasno, ali je pao pri kraju sezone i ne djeluje sasvim fizički spreman. Jurić se meni osobno jako sviđa, Novoselac baš i ne. Ali, sva četvorica su dosta dobri igrači i doprinijeli su ojačavanju igračkog kadra. U idućoj sezoni ne vjerujem da ćemo gledat svu četvoricu u dresu Skvera, a isto tako očekujem da će se nametnut netko od mlađih igrača, koji trenutno nisu u prvom planu.

 

Nacional

U polufinalu prvenstva Hrvatske, protivnik Skveru je najbolja ekipa prvog dijela prvenstva, Nacional iz Zagreba. To je dosta jak tim s kojim se Skver ove sezone susretao već tri puta s različitim uspjehom. U prvom dijelu prvenstva, u Dubrovniku je utakmica završila neriješeno. Nacional je igrao dosta oslabljen i još im se na utakmici ozlijedio Novak. No, pored svega toga uspjeli su odigrat neriješeno. Druga utakmica se igrala u Zagrebu i tu je Skver potpuno neočekivano uvjerljivo slavio sa 6:1. Za razliku od ostalih međusobnih susreta, nije briljirao golman Luketin i to je Skver izvrsno iskoristio. Nacional je i na toj utakmici bio dosta oslabljen. Zadnji međusobni susret je odigran u Makarskoj, u finalu Kupa Hrvatske, gdje je Nacional bio uvjerljiv i dobio je sa 4:0. Ipak, sam rezultat ne pokazuje najbolje razvoj događaja na terenu. Skver je po meni odigrao sjajnu utakmicu u taktičkom smislu. Najbolji igrač utakmice je bio nesavladivi Luketin. Utakmicu su obilježile velike pojedinačne greške igrača koje je Nacional iskusno i rutinski kaznio.

Bit će jako zanimljivo kako će izgledati prva utakmica u Zagrebu, Skver je pokazao da zna igrati protiv Nacionala. Puno bitnih utakmica ove sezone je Skver izgubio na isti način, dobra igra u polju, ostvaren pritisak i posjed lopte, dominacija, ali i glupe greške gdje cijeli trud padne u vodu. Hoće li se to promijeniti na ovoj utakmici, vidjet ćemo već večeras kad kreće serija u Zagrebu.

Nacional je ekipa koja igra na recimo starinski način. Ima fiksnog sidruna i tri igrača koji izvana pokušavaju proći u suradnji sa sidrunom. Sidrun je izvrsni srpski reprezentativac Surudžić, koji odlično igra okrenut leđima prema golu. Većinom prednost ostvaruje prolaskom na svoju lijevu nogu i ima odličan osjećaj za suradnju i nerijetko je asistent kod pogodaka. Kad on izađe vani mijenja ga sličan tip igrača, tako da Nacional gaji takav stil igre cijelu utakmicu. Zaustavljanjem tog igrača obično bude riješen najveći dio posla na utakmici. Ostali igrači koje bi spomenuo su  hrvatske reprezentativac Novak, te drugi srpski reprezentativac Kocić. Tu je još i iskusni Morina, te novi hrvatski reprezentativac Grbeša. To su pojedinačno sve sjajni pojedinci i sigurno su pojedinačno dosta jači nego igrači Skvera. Također, tu je i sjajni golman Luketin.

Ipak Skver svoju priliku ima u stilu igre, gdje bi mogao stvoriti velike probleme Nacionalu koji bi mogao imati manji posjed lopte, a to nikako ne vole. Također, Nacional dosta teško igra ako nema rezultatsku prednost. Bude li Skver ponovio igru iz Makarske i povećao odgovornost igrača na terenu da se ne događaju velike greške, očekujem da će stvorit probleme favoritu iz Zagreba. Bez obzira što je igračka kvaliteta na strani Nacionala, Skver svoju šansu ima jer će težiti igri i tako bi mogli reducirati igračku kvalitetu protivnika.

 

Drugo polufinale

Dan kasnije kreće druga polufinalna serija, između MNK Split Tommy i MNK Novo Vrijeme iz Makarske. Gotovo svi u finalu već vide sudar Nacionala i Splita. To su dvije igrački sjajne ekipe s puno reprezentativaca i to igrača koji su nositelji igre reprezentacija. Ipak, ove serija je po meni ravnopravna i očekujem jako tešku seriju. Makarani su sjajna ekipa koja baš uvijek igra dobro protiv Splita. Puno im je teže igrat protiv Nacionala, zato mislim da im je ždrijeb dobar i da bi mogli iznenadit u ovoj seriji. Slično je i sa Skverom, puno se lakše igra protiv Nacionala nego protiv Splita, tako da me ne bi iznenadilo ako u finalu ne vidimo očekivano finale.

 

Nadam se da će Kreator TV prenositi utakmicu iz Splita u subotu u 20:30.