Lagana pobjeda

 

MNK Osijek nije pružio jači otpor

 

Iako se gosti bore za postanak, a Skver je gotovo sigurno četvrti na kraju regularnog dijela prvenstva, utakmica nije ponudila očekivanu neizvjesnost. U kladioničarskim krugovima, moglo se čuti da će Skver možda puštati utakmicu gostima pa je taj par izgledao rizičan za klađenje, no ništa od toga. Domaćini su najavili utakmicu da će dati priliku igračima koji nisu imali preveliku minutažu. Točno tako je i bilo. Vodopić, Bačić, te Tikvica koji je čak krenuo u prvoj postavi dobili su puno veću minutažu. Priliku da nastupi dobio je i mladi Skurić i pokazao da će biti za koju sezonu kvaliteta za najjaču postavu. Golman Primić je branio samo desetak minuta prije nego ga je zamijenio Turuk. Jurić nije igrao ovu utakmicu.

 

Skver je dosta lagano dobio utakmicu sa 4:1, bez obzira što su svi igrači dobili priliku. Domaćin je dominirao s presingom i posjedom lopte bez obzira koja je četvorka bila na terenu i to je mislim najveći dobitak ove sezone. Nema više čekanja na svojoj polovici i nadanja na greške protivnika. Skver ove godine igra agresivno i ne čeka grešku protivnika nego ide zabit što prije i rješavat utakmicu na osnovu posjeda lopte i stalnog pritiska.

Gosti nisu pokazali puno, nemaju golmana na nivou ostalih ekipa u ligi, a niti dovoljno kvalitete. Malo iskaču reprezentativac Pandurović, te Duvančić i Kajfež, ali nedovoljno da bi bili dovoljno opasni. Poput Babića u prošlom kolu, još jedan reprezentativac nije odigrao bajnu utakmicu. Andrej Pandurović je odigrao solidno drugo poluvrijeme kad je utakmica bila riješena, nakon lijepog duplog pasa sa Duvančićem je zabio jedini gol gostiju, ali očekivali smo dosta više. Brz je i vidi se da zna igrat, ali nije pokazao da je kvaliteta za reprezentaciju na ovoj utakmici. Imao je i par obrambenih propusta, koje ga nisu koštale primljenih golova.

Skver je poveo 1:0 nakon akcije Rangotova i Bevande na samom početku utakmice, golman je obranio lijep udarac Bevande ljevicom, ali se Tikvica u stilu pravog centarfora našao na pravom mjestu i lagano zabio odbijanac. Na 2:0 povećao je Đuraš, lijepu je akciju složio Skver s puno promjena mjesta i Đuraš je ostao jedan na jedan na devet metara, nakon dvije bicikle poslao obrambenog na jednu stranu, a on je pošao u desno i lijepim udarcem zabio za 2:0. Jako lijepa i atraktivna realizacija Đuraša, no isto tako i naivna reakcija gostujućeg igrača u obrani, jer Đurašu svakako prije treba branit prolaz na desno, nego na lijevo. U drugom poluvremenu na 3:0 povećao je Rezo, nakon greške gostiju pred svojim golom koju je proizveo kapetan Cvjetković sa presingom. Rezo je to lagano pospremio. Na 3:1 su gosti smanjili nakon već opisane akcije Pandurevića i Duvančića. Za 4:1 zabio je Bevanda potezom utakmice kad je zabio sa 12 metara lijevom nogom sa strane u suprotne rašlje. Prekrasan pogodak Skverove zvijezde.

 

Suđenje

Suci nisu imali značajnih grešaka, solidno su odradili dosta lagan posao i nisu utjecali na rezultat svojim odlukama.

 

Slijedi borba za trofeje

Ove godine Skver je puno jača ekipa nego lani i sasvim zasluženo su četvrti na tablici. Sa sigurnošću se može reći da je ekipa ove godine zadovoljila po rezultatima. Nadam se da iduće sezone neće doći do rasipanja igrača. Barem što se tiče domaćih igrača, očekujem da ćemo ih sve gledat i iduće sezone. Od igrača sa strane, svakako bi ostavio Bevandu i Jurića. Naravno i trenera Mavrovića.

Od idućeg vikenda kreće borba za trofeje. Prvo je na redu završnica Kupa Hrvatske u Makarskoj. Evo termina četvrtfinalnih susreta u petak 17.04.:

15:00   Mejaši – Kijevo

17:00   Skver – Porto Tolero

19:00   Novo Vrijeme – Split

21:00   Nacional – Petrinjčica

 

Stanje kolo prije kraja

 

1. Nacional 53
2. Split 51
3. Novo vrijeme 43
4. Square 38
5. Vrgorac 26
6. Murter 26
7. Solin 23
8. Uspinjača 22

9. Novi Marof

22
10. Alumnus 21
11. Osijek

21

12. Brod

14

 

 

Brod ispada iz lige. Osijek će najvjerojatnije dobiti Brod u zadnjem kolu kod kuće pa će se spasiti od predzadnjeg mjesta koje vodi u dodatne kvalifikacije za opstanak. Alumnus igra doma protiv Skvera. Novi Marof je domaćin Nacionalu kojem treba pobjeda za prvo mjesto, a Uspinjača igra doma protiv Novo vrijeme. Po tome ispada da najteži zadatak u borbi za opstanak čeka Novi Marof. Vrgorac i Murter igraju međusobno, a Solin je domaćin Splitu tako da će najvjerojatnije peti biti Vrgorac, a šesti Murter. Nacional sam odlučuje o svemu, ako pobijede u Novom Marofu biti će pobjednici regularnog dijela sezone, a samim tim će u play-off krenuti s vodeće pozicije.