Jug birao treću poziciju

Jug je večeras u Istambulu odigrao 12:12 protiv Galatasaraya kojemu je to, vjerujem, najveći uspjeh u povijesti. Imaju još domaći ogled s Partizanom gdje bi eventualno mogli nadmašiti ovaj doseg. Ipak, mora se napisati kako su Jugaši ponovno tankirali kao i u Kragujevcu. Naime, treće mjesto nosi bolji ždrijeb na već osiguranom final6-u. Pogotovo ako Eger u posljednja dva kola obrani prednost pred Barcelonetom, a u zadnjem kolu Katalonci dolaze u Mađarsku.

 

Jug je bez Janovića, Dobuda i Fatovića otputovao u Tursku. Igralo se gotovo stalno s golom prednosti. Jug je imao 2:3 i 9:10, ostalo je bilo na strani domaćih. Imali su i dva razlike u dva navrata 9:7 u trećoj, i 59 sekundi prije kraja 12:10. Ipak Jug je u tim posljednjim trenucima uspio postići dva gola. Prvo Bošković 41 sekundu prije kraja. A u posljednjih 14 sekundi Jug je uspio organizirati napad, izboriti isključenje kojega realizira Bicari udarcem s vanjske pozicije i u doslovno zadnjoj sekundi izjednačuje. Čak se i vijećalo je li pao gol unutar vremena. Mislim da je domaći stol htio nešto ušićariti, ali im nije pošlo za rukom.

Utakmica za zaborav. Jug je porazom u Szolnoku izgubio mogućnost biti prvi, a odnos međusobnih susreta s Mađarima i Primorjem nudio je gotovo sigurno mjesto broj 2. Kako sad stvari stoje nosilo bi to susret s domaćinom, Barcelonetom u četvrtfinalu, pa s Reccom u polufinalu. Puno bolja opcija je Eger, ako uspije u posljednja dva kola osigurati poziciju broj 2. U idućem kolu gubi od Recca u gostima, a ako Barceloneta pobjedi Bresciu, također u Italiji, u zadnjem kolu Egeru treba pobjeda na domaćem bazenu baš protiv Barcelonete. Ako Barceloneta ne pobjedi u Bresci, onda je Egeru dovoljan i neriješeni rezultat.

 

Ponovno smo, nažalost, imali priliku slušati Krešimira Čampu kao komentatora. Čovjek ne samo da o vaterpolu ne zna reći točnu rečenicu, već i opće stvari govori potpune besmislice. Zonski presing, napad više kako bi rekli vaterpolisti, i slično. A niti se imalo pripremi pa tako za šut jedinog Jugovog ljevaka kaže Bautović. Itd…

Službena LEN statistika također je puno grešaka. Tako Vukčević ima gol manje;  3 umjesto 4 gola, Bicari također; 1 umjesto 2, Galatasarayu nedostaje jedan peterac. Visković ima gol viška, kod Turaka nisam previše pratio kome je Vukčevićev gol upisan. Vrijeme događanja u zadnjoj minuti ne odgovara za po više od 10 sekundi. O broju izbačaja i ostalim podacima bolje ni ne razmišljati. Iako je broj statističkih podataka koji LEN-a prati puno manji od onih u regionalnoj ligi.

 

8. kolo Lige prvaka

Galatasaray – Jug Croatia osiguranje      12:12 (2:3, 5:3, 2:2, 3:4)

Galatasaray: Gezek, Simsek, M. Janović 1, Ozbek 1, Kljajević, Gulenc 1, Nikić, Pasković 2(1), Vukčević 4, Korolija, Biyik 1, Aksentijević 2(1), Šćepanović. Trener: Žarko Petrović.

Jug: Bijač (6); Macan, Bošković 2(0), Ivanković 3, Younger 1, Bautović, Marković 1, Bušlje 1, Visković 1, Buconić, Bicari 2, Obradović 1, Popadić. Trener: Vjekoslav Kobeščak

Peterci: Gal 2/2, Jug 0/1

Igrač više: Jug (3/4+2/4+0/2+3/3)= 8/13 (62%)

Golovi s dva metra, peterci i izboreni igrači više:

Bicari: Gol, 5m + 6 igrača više

Marković: 3 igrača više

Obradović: 2 igrača više

Bošković i Younger: po 1 igrač više