„Marko je najbolji golman u svijetu, drago mi je da me zamijenio. Ostavio sam momčad u najboljim rukama, i to me čini sretnim.“

 

I završne izjave tijekom Final8-a u Hannoveru. Bijač i Rudić osvojili su treće mjesto, četvrtoplasirani Perrone razgorarao je na tečnom hrvatskom i pohvalio mladu momčad Juga. Bili su tu i Tempesti koji je najavio odlazak iz Recca kako bi ulovio formu za Olimpijske igre, šeste u karijeri, i Younger koji je i s drugim mađarskim klubom osvojio Ligu prvaka.

 

Marko Bijač (Pro Recco)

Hvala lijepa na čestitkama, uspjeli smo se konsolidirati nakon jučerašnjeg poraza kojega smo dosta teško podnijeli, uz neprospavanu noć, odigrali smo čvrsto u obrani, onako kako mi znamo, a u napadu ponovno to nije bilo nekako na našem nivou, ali obranom smo uspjeli prelomiti utakmicu. Zadovoljni smo što sezonu zaključujemo pobjedom, no priznajem da ostaje žal za utakmicom i porazom od jučer, učiniti ćemo analizu onoga što se dogodilo, iz toga ćemo nešto naučiti i vjerujem kako će to iduće sezone izgledati puno bolje.

 

Ratko Rudić (Pro Recco)

Osvojili smo treće mjestio, iako smo mi naravno željeli sam vrh, no jučerašnja utakmica koju smo odigrali protiv Olympiakosa gdje smo već imali nerješeni rezultat u džepu, sve je nestalo onim šutem na kraju, priznajem da je to uzdrmalo naše igrače i sve nas. Svi smo željeli najbolje, no sport je takav, mi uvijek trebamo nastojati da radimo što bolje, da idemo što dalje, i ova utakmica je bila za nas jako važna. Ono što je meni posebno važno je da je odigrana sa voljom, željom, borbenošću, tako da je to bitno za budućnost Pro Recca. Nisu važna imena, ali je važna igra, i mislim da kad ovako igramo, imamo šanse da dođemo do najviših rezultata.

 

Felipe Perrone (Barceloneta)

Mislim da Barceloneta doista spada među prva četiri kluba Europe. To je važno za naš klub, koji nije kao Jug, Recco, Olympiakos, ali pomalo postajemo stalni i standardni među četiri vodeća kluba Europe. Današnja utakmica je bila tijesna, skoro pa smo dobili. Bilo je teško, Recco ima izvanrednu ekipu. Mi nemamo tu širinu ekipe kao oni, tako da je rezultat realan.

Što se Juga tiče, peto mjesto, sa mlađom ekipom. Igrao je super vaterpolo cijelu sezonu. Vidio sam sve te mlade momke u hotelu, koji sad imaju iskustvo sezone u kojoj su bili prvi u skupini Lige prvaka, osvojili su Prvenstvo Hrvatske, Kup… Mislim kako je to odlično i pravi put za Jug.

 

Stefano Tempesti (Pro Recco)

Danče.hr: kako ste zadovoljni ovom zadnjom klupskom utakmicom sezone, turnirom u cijelosti?

ST: Brončana medalja je uvijek dobar rezultat. Nećemo kriti da smo htjeli osvojiti naslov prvaka, ali kad igraš protiv najboljih momčadi na svijetu, nekad i izgubiš, to je sport. Šteta je jer smo igrali odličan vaterpolo cijelu sezonu, i izgubili smo sad, u najvažnijim trenucima sezone. Moramo analizirati gdje smo pogriješili, što nam nije polazilo za rukom, i učiniti ćemo sve ono što trebamo da naučimo iz toga i dogodine igramo još bolji vaterpolo.

Danče.hr: Kao legenda Recca i samoga vaterpola, što mislite da je taj dio koji je presudio i koji vam je nedostajao u ključnim trenucima?

ST: Prerano je reći, ne znam, ali nismo igrali sa sigurnošću i onako kako inače igramo.

Danče.hr: što očekujete od večerašnjeg finala Olympiakos – Ferencvaroš?

ST: Izvrsna utakmica, dvije fantastične momčadi, vrlo odlučne odnijeti trofej sa sobom, tako da će biti odlično za gledati.

Danče. hr: Je li iznenađenje za vas da je Ferencvaroš u finalu?

ST: Nije, imaju odličnu momčad i zaslužili su taj nastup, jako su željeli pobjedu i tu su.

Danče.hr: Kako gledate na turnir u Hannoveru, organizaciju, sam bazen?

ST: Dosta sam razmišljao o organizaciji, kako su organizatori izveli tribine, bazen za zagrijavanje, organizacija je bila odlična i organizator se potrudio da napravi dojmljivo događanje za vaterpolo finale sezone.

Danče.hr: Sad kad ste s nama na razgovoru, kao legenda vaterpola, moramo pitati što vas motivira za dalje, koliko još mislite biti aktivni u sportu?

ST: Sigurno ću igrati još jednu godinu, jer želim pokušati otići na još jedne Olimpijske igre i tako završiti svoju sportsku priču, fali mi taj „komadić“, završetak. Otići ću ili u Ameriku ili negdje drugo gdje mogu igrati, kako bih imao šansu postati dio momčadi za Olimpijadu.

Danče.hr: Što mislite o svome nasljedniku u Reccu, našemu sugrađaninu Bijaču?

ST: Marko je najbolji golman u svijetu, drago mi je da me zamijenio. Ostavio sam momčad u najboljim rukama, i to me čini sretnim.

 

Aaron Younger (Ferencvaroš)

Danče.hr: Aaron, teška utakmica, vrlo tijesna, kako se osjećate nakon peteraca i osvajanja naslova?

AY: Vrlo teška utakmica, izjednačenje, pucanje penala… Fantastično je pobjediti u takvom natjecanju. Jako sam ponosan na svoju momčad što smo ovo uspjeli.

Danče.hr:  Imali ste u utakmici priliku poći na +3 ili više, no Olympiakos se vratio, ali ste ipak smogli snage i izdržali.

AY: Olympiakos je vrlo dobra i čvrsta momčad, vidjeli ste jučer sa Reccom. Teško se odvojiti protiv njih, na kraju su nas sustigli i bili smo blizu porazu. Srećom, došli smo do raspucavanja. Naš golman je bio dobar, i izvukli smo pobjedu.